Οταν στην Κρήτη, γύρισαν διακόπτη

Γιώργος Ντυμένος
Οταν στην Κρήτη, γύρισαν διακόπτη

bet365

Επειδή στον Πλατανιά δεν έχουν... σωσίες ή δίδυμους αδερφούς που παίζουν πλέον αντί για εκείνους, το Μatch Review του gazzetta.gr προσπαθεί να... εξηγήσει τους λόγους της αγωνιστικής τους μεταμόρφωσης.
Ορατό είναι το ενδεχόμενο στα Χανιά να υπάρχει ακόμη μία ομάδα που να λέγεται Πλατανιάς και να παίζουν εκεί οι σωσίες των παικτών του. Οπως και ο Γιώργος Παράσχος να έχει δίδυμο αδερφό και έτσι όλοι τους να μας... τρολάρουν και κάθε αγωνιστική να παίζουν εκείνοι στο πρωτάθλημα, ενώ οι «κανονικοί» να είναι κάπου διακοπές. Φυσικά και αστειευόμαστε, αλλά η διαφοροποίηση στην εικόνα της ομάδας από τα τέλη του 2016 και μετά, για να ακριβολογούμε από το τελευταίο ματς της χρονιάς, θυμίζει «μέρα με νύχτα», «κοντό με ψηλό», «χοντρό με λιγνό» κτλ.... Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί. Οι Κρητικοί υποδέχθηκαν τον Ατρόμητο στις 17 Δεκεμβρίου και μέχρι τότε σε 15 επίσημα παιχνίδια τους είχαν τέσσερις νίκες (οι δύο στο Κύπελλο με τα Χανιά και την Σπάρτη), πέντε ισοπαλίες και έξι ήττες, ενώ είχαν πετύχει εννέα γκολ και μετρούσαν 17 παθητικό. Το επιθετικό πρόβλημα ήταν έντονο και αναζητούσαν λύσεις. Κάπου εκεί γίνεται η μετάλλαξη. Σαν να γύρισε ένας διακόπτης και έκτοτε οι «ερυθρόλευκοι» σε 14 αναμετρήσεις τους κέρδισαν εννέα φορές, έφεραν πέντε ισοπαλίες και έχασαν μόνο στην Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό (στα Γιάννινα «γύρισαν» το ματς στην παράταση από 0-1 σε 2-1). Την ίδια στιγμή σημείωσαν 25 τέρματα και η εστία τους παραβιάστηκε μόλις 14 φορές. Οι διαφορές είναι... τρομακτικές για αυτό και οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο είναι σε τροχιά πλέι οφ, αλλά παράλληλα διεκδικούν και ένα «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ας δούμε... επιγραμματικά πως φτάσαμε σε αυτή την αλλαγή της εικόνας τους.
ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΑ ΣΤΟΠΕΡ
Ο Γιώργος Παράσχος μετά από ορισμένες αρρυθμίες που παρατηρήθηκαν στην ανασταλτική του λειτουργία, αποφάσισε να αλλάξει το σύστημα. Πλέον καθιέρωσε το 3-5-2 ή το 3-4-3 και η τριάδα στα στόπερ αποδείχθηκε η κίνηση-ματ. Οι Μπανανά, Καρυπίδης, Κάργας, Πριτέντα που εναλλάσσονται στο αρχικό σχήμα τα έχουν πάει περίφημα και στα «μετόπισθεν» υπάρχει... ασφάλεια.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΙΓΚΝΕΒΙΤΣ
Ο Λευκορώσος φορ αποκτήθηκε τον Γενάρη ως δανεικός από την Μπάτε και έχει αποδειχθεί «λίρα εκατό». Ηδη έχει βρει δίχτυα δύο φορές, μοίρασε μία τελική πάσα και ο 24χρονος συγκαταλέγεται από τις πλέον πετυχημένες προσθήκες του Ιανουαρίου.
«ΔΥΝΑΜΗ» ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ
Τα δύο παραπάνω – τριάδα στα στόπερ και έλευση του Σίγκνεβιτς – έχουν μετατρέψει τον Πλατανιά σε... κυρίαρχο των αιθέρων. Πλέον σε κάθε στημένη μπάλα οι Κρητικοί έχουν αρκετά ψηλά κορμιά για να «γεμίσουν» την αντίπαλη περιοχή, δουλεύουν πολύ σε αυτόν τον τομέα και παίρνουν γκολ από τέτοιες φάσεις.
ΟΙ «ΑΚΡΑΙΟΙ» ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ, ΜΑΝΟΥΣΟΣ
Επακόλουθο της αλλαγής συστήματος είναι το ότι σε περίπτωση που ο Παράσχος παίξει και με τα τρία του επιθετικά «όπλα», τους Σίγκνεβιτς, Μανούσο, Γιακουμάκη, τότε το σύστημα ουσιαστικά είναι 3-4-3, όπως π.χ. στο ματς με τον Αστέρα και αυτόματα οι δύο τελευταίοι τραβιούνται στα άκρα. Αμφότεροι κάνουν εξαιρετικό πρωτάθλημα, κυρίως ο 22χρονος που «εξαργύρωσε» τις εμφανίσεις του με την μετακίνησή του στην ΑΕΚ και το ότι πλέον δεν είναι «καθηλωμένοι» στο «κουτί» - αυτόν τον ρόλο τον έχει ο Λευκορώσος - αλλά τραβιούνται εκτός περιοχής, τους δίνει μεγάλη ελευθερία κινήσεων. Οι τρεις τους έχουν βρεθεί ταυτόχρονα στο αρχικό σχήμα σε τέσσερα ματς, όπου ο Πλατανιάς μέτρησε τρεις νίκες και μία ισοπαλία, ενώ πέτυχε 10 γκολ! Εκ των οποίων τα έξι ήταν δικά τους.
Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΒΑΝΤΕΡΣΟΝ
Από την αρχή της χρονιάς οι Αποστολόπουλος, Στάθης έχουν εναλλαχτεί στην δεξιά πλευρά του Πλατανιά και τα έχουν πάει πολύ καλά. Αμφότεροι μάλιστα βοηθούν πολύ επιθετικά, καθώς μαζί έχουν ένα γκολ και πέντε ασίστ. Ομως κακά τα ψέμματα ο μπακ που ξεχωρίζει φέτος στη Κρήτη είναι ο Βάντερσον. Ο 32χρονος διανύει την καλύτερή του εν Ελλάδι σεζόν και «οργώνει» την αριστερή πλευρά. Είναι πρώτος σε χρόνο συμμετοχής, πρώτος σε εύστοχα γεμίσματα, δεύτερος πασέρ, δεύτερος σε κλεψίματα (πίσω μόνο από τον πορτιέρο Σωτηρίου), τέταρτος σε επεμβάσεις, πέμπτος σε κερδισμένα φάουλ και παράλληλα μετρά ένα γκολ και μία ασίστ. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος είναι και αρχηγός.
ΕΦΥΓΕ Ο ΓΚΝΙΑΝΤΙΤΣ;
Ο Πλατανιάς διαγράφει σούπερ πορεία, παρότι «έχασε» τον Γκνιάντιτς που πλέον συνεχίζει στην Ρόντα. Ο Βόσνιος μέσος ήταν από τους καλύτερους παίκτες του και μόλις έφυγε, έδειχνε «ερωτηματικό» πώς θα καλυφθεί το κενό του. Οι Μουνάφο, Στανισάβλιεβιτς παρέμειναν σε υψηλό επίπεδο και ο πρώτος δείχνει ο πιο σταθερός παίκτης στα χαφ (πρώτος πασέρ), ενώ η λύση δόθηκε εκ των έσω. Ο Μενδρινός κάνει πολύ αθόρυβη δουλειά (τρίτος πασέρ), ενώ πολλές φορές στον άξονα έχουμε δει τους Αποστολόπουλο και Γιορέντε.
ΑΠΛΑ Ο.. ΠΑΡΑΣΧΟΣ
Για φινάλε υπάρχει και ακόμη μία.. εξήγηση, ίσως πολύ απλή για να την δει κάποιος. Και αυτή έχει το ονοματεπώνυμο του Γιώργου Παράσχου. Ο έμπειρος κόουτς που συμπλήρωσε πρόσφατα 500 ματς στη μεγάλη κατηγορία, διαχειρίστηκε άψογα την περίοδο της κρίσης. Πλέον τρανή απόδειξη τα όσα συνέβησαν στο 68' της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο, παιχνίδι από το οποίο ο Πλατανιάς... γύρισε διακόπτη. Τότε ο Καρυπίδης άνοιξε το σκορ και έφυγε... βολίδα για τον πάγκο, αγκάλιασε τον προπονητή του και αμέσως μετά όλοι οι παίκτες έγιναν ένα κουβάρι μαζί του. Δεν ήταν τυχαίο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα