Μεγάλη μάχη για την πρωτιά στους σκόρερ (poll)

Φώτης Καρακούσης
Μεγάλη μάχη για την πρωτιά στους σκόρερ (poll)

bet365

Δέκα αγώνες μένουν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και εκτός από τις ομάδες, την δική τους μεγάλη μάχη δίνουν τα πρώτα... κανόνια προκειμένου να βρεθούν στην κορυφή. Έξι παίκτες παλεύουν για την πρωτιά και το Μatch Review του gazzetta.gr σας τους παρουσιάζει.

Κάθε χρόνο η... μάχη για την πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ είχε το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον. Η θέση αυτή έκανε πάντα κλικ στον μέσο Έλληνα φίλαθλο που ήθελε να δει παίκτη της αγαπημένης του ομάδας να τελειώσει στην κορυφή στην συγκεκριμένη κατηγορία. Φέτος και παρότι έχουμε ξεπεράσει την 20η αγωνιστική και οδεύουμε προς την 21η, όχι απλά τίποτα δεν έχει κριθεί, αλλά έξι παίκτες θα παλέψουν και με το παραπάνω για να κάνουν δικό τους το... χρυσό παπούτσι.

Ο Μπράουν Ιντέγε οδηγεί αυτή την στιγμή την σχετική κούρσα με 13 γκολ, με τους Μπεργκ και Γιουνές να ακολουθούν με 12, τον Κόντε με 10, τον Ναζλίδη με 8 και τον Γιακουμάκη με 7. Παρακάτω θα αναφερθούμε στον τρόπο που σκοράρουν και πόσες προσπάθειες χρειάζονται για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και θα δούμε και τους αγώνες που απομένουν, καθώς είναι λογικό πως παίζει σημαντικό ρόλο ποιοι είναι τα ματς που θα δώσουν ως το τέλος. Σε αυτό αξίζει να αναφέρουμε πως ο Νιγηριανός επιθετικός του Ολυμπιακού είναι τραυματίας και ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί το πόσο θα λείψει.

Μπράουν Ιντέγε (13)

Ξεκινάμε με τον πρώτο έως τώρα σκόρερ. Στην κορυφή βλέπουμε τον Μπράουν Ιντέγε με τον Νιγηριανό να έχει σκοράρει 13 φορές ως τώρα. Το άσχημο για τον ίδιο, αλλά και τους... ερυθρόλευκους είναι πως έχει τραυματιστεί στον ώμο και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός ο χρόνος απουσίας του. Επίσης σημαντικό στην συγκεκριμένη μάχη είναι πως ο Ιντέγε δεν εκτελεί τα πέναλτι του Ολυμπιακού και είναι μαζί με τον Κόντε και Γιακουμάκη από την πρώτη εξάδα που δεν έχουν σκοράρει από την άσπρη βούλα.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού

21η αγωνιστική: ΑΕΚ – Ολυμπιακός

22η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Πανιώνιος

23η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

24η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Ατρόμητος

25η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

26η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Πλατανιάς

27η αγωνιστική: Κέρκυρα – Ολυμπιακός

28η αγωνιστική: Λεβαδειακός – Ολυμπιακός

29η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΠΑΣ

30η αγωνιστική: Παναιτωλικός – Ολυμπιακός

Μάρκους Μπεργκ (12)

Πίσω από τον Νιγηριανό με ένα γκολ διαφορά ακολουθεί ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός σέντερ φορ του Παναθηναϊκού βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα, έχοντας πετύχει 7 τέρματα στα τελευταία 5 ματς του... τριφυλλιού. Μένει να δούμε αν αυτό το σερί συνεχιστεί, αλλά σίγουρα με βάση την φόρμα ο ηγέτης των... πρασίνων είναι από τα μεγάλα φαβορί για να τερματίσει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ. Στα συν για τον Μπεργκ τα πολλά γκολ που πετυχαίνει στους τελευταίους αγώνες ο Παναθηναϊκός και στην μείον το δύσκολο πρόγραμμα που έχει η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού

21η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός

22η αγωνιστική: Ξάνθη – Παναθηναϊκός

23η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Βέροια

24η αγωνιστική: Ηρακλής – Παναθηναϊκός

25η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

26η αγωνιστική: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

27η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Πανιώνιος

28η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

29η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Ατρόμητος

30η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – ΑΕΛ

Χαμζά Γιουνές (12)

Στην δεύτερη θέση μαζί με τον Μπεργκ βρίσκεται ο Χαμζά Γιουνές. Ο Τυνήσιος επιθετικός της Ξάνθης έχει καταφέρει να σκοράρει 12 φορές και να συμβάλλει τα μέγιστα στην φετινή πολύ καλή πορεία της ακριτικής ομάδας. Ο Γιουνές σκοράρει κάθε 117 λεπτά που είναι το δεύτερο πιο συχνό μετά του Ιντέγε. Στα θετικά του επιθετικού της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι πως εκτελεί τα πέναλτι, έχοντας βάλει 4 γκολ από εκεί, ενώ το ερωτηματικό είναι το αν θα συνεχίσει η Ξάνθη στον ίδιο ρυθμό ή θα... ξεφουσκώσει.

Το πρόγραμμα της Ξάνθης

21η αγωνιστική: Ατρόμητος – Ξάνθη

22η αγωνιστική: Ξάνθη – Παναθηναϊκός

23η αγωνιστική: Ξάνθη – Πλατανιάς

24η αγωνιστική: Κέρκυρα – Ξάνθη

25η αγωνιστική: Ξάνθη – Λεβαδειακός

26η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη

27η αγωνιστική: Ξάνθη – Παναιτωλικός

28η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη

29η αγωνιστική: ΑΕΛ – Ξάνθη

30η αγωνιστική: Ξάνθη – Βέροια

Πέδρο Κόντε (10)

Τρίτος αλλά σίγουρα όχι καταϊδρωμένος είναι ο Πέδρο Κόντε. Ο Ισπανός επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα έχει σκοράρει 10 φορές δίνοντας πολύτιμους βαθμούς για την ομάδα του. Η αλήθεια είναι πως πέρασε μια άσχημη περίοδο έχοντας να σκοράρει έξι ματς, αλλά στα τελευταία τρία παιχνίδια των... κυανόλευκων έχει πετύχει τέσσερα τέρματα δείχνοντας πως βρήκε και πάλι την φόρμα του. Μένει να δούμε αν αυτή η φόρμα συνεχιστεί και αν ο Γιάννης Πετράκης του δώσει εντολή να χτυπάει τα πέναλτι, καθώς δεν έχει σκοράρει με τον συγκεκριμένο τρόπο. Στα συν το ότι οι Γιαννιώτες παλεύουν για να μπουν στα πλέι οφ, οπότε θα παίξουν σε πολλά ματς επιθετικά για να κερδίσουν βαθμούς και στα πλην πιθανή ανομβρία όπως αυτή που είχε πριν αρχίσει και πάλι να σκοράρει.

Το πρόγραμμα του ΠΑΣ Γιάννινα

21η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα

22η αγωνιστική: Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα

23η αγωνιστική: ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα

24η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός

25η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα

26η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη

27η αγωνιστική: Βέροια – ΠΑΣ Γιάννινα

28η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα – Ηρακλής

29η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα

30η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ

Θωμάς Ναζλίδης (8)

Οι παραπάνω τέσσερις είναι τα μεγάλα φαβορί για την πρωτιά και ακολουθούν οι άλλοι δύο που ναι μεν έχουν λιγότερες πιθανότητες αλλά σίγουρα θα το παλέψουν και με το παραπάνω. Πρώτος σε αυτό το μικρό γκρουπ είναι ο Θωμάς Ναζλίδης. Ο επιθετικός της ΑΕΛ έχει πετύχει ως τώρα 8 γκολ και είναι από τους παίκτες στους οποίους η ΑΕΛ ποντάρει πολλά για να μπορέσει να παραμείνει στην κατηγορία. Αυτό είναι και το συν για τον συγκεκριμένο παίκτη, αλλά από την άλλη η ομάδα του δεν είναι και από αυτές που σκοράρουν συνέχεια και σίγουρα αυτό είναι πρόβλημα.

Το πρόγραμμα της ΑΕΛ

21η αγωνιστική: ΑΕΛ - Λεβαδειακός

22η αγωνιστική: ΑΕΚ - ΑΕΛ

23η αγωνιστική: ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα

24η αγωνιστική: Πανιώνιος – ΑΕΛ

25η αγωνιστική: ΑΕΛ – Παναιτωλικός

26η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - ΑΕΛ

27η αγωνιστική: ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης

28η αγωνιστική: Ατρόμητος – ΑΕΛ

29η αγωνιστική: ΑΕΛ – Ξάνθη

30η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – ΑΕΛ

Γιώργος Γιακουμάκης (7)

Τις λιγότερες πιθανότητες από όλους φαίνεται να έχει ο επιθετικός του Πλατανιά, ωστόσο με δεδομένο το ότι οι Κρητικοί σκοράρουν συχνά δεν μπορείς να τον βγάλεις εκτός από την διεκδίκηση. Το αρνητικό όμως στην προκειμένη περίπτωση είναι πως στους Χανιώτες σκοράρει και ο Μανούσος και έτσι η δουλειά του για την κορυφή γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, ενώ στα συν είναι πως η ομάδα του Γιώργου Παράσχου θα παλέψει για το... θαύμα της πεντάδας.

Το πρόγραμμα του Πλατανιά

21η αγωνιστική: Παναιτωλικός – Πλατανιάς

22η αγωνιστική: Πλατανιάς – Αστέρας Τρίπολης

23η αγωνιστική: Ξάνθη – Πλατανιάς

24η αγωνιστική: Πλατανιάς – Βέροια

25η αγωνιστική: Πλατανιάς – Ηρακλής

26η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Πλατανιάς

27η αγωνιστική: Πλατανιάς – ΑΕΚ

28η αγωνιστική: Πανιώνιος – Πλατανιάς

29η αγωνιστική: Πλατανιάς – ΠΑΟΚ

30η αγωνιστική: Ατρόμητος – Πλατανιάς

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα