Κέρκυρα: Τα τρία... καλά της μοίρας της!

Νίκος Μαρούδας
Κέρκυρα: Τα τρία... καλά της μοίρας της!

bet365

Η Κέρκυρα δεν εντυπωσίασε, αλλά νίκησε τον Λεβαδειακό και επί της ουσίας καθάρισε την παραμονή της. Το Match Review του gazzetta.gr, αναλύει πως οι Φαίακες με μέτριες εμφανίσεις κόντρα σε Ηρακλή, ΑΕΛ και Λεβαδειακό, τελείωσαν την παραμονή τους!

Στο ποδόσφαιρο η εμφάνιση δεν παίζει πάντα και τον μεγαλύτερο ρόλο σε ένα αποτέλεσμα. Πρόσφατο παράδειγμα, η νίκη της Κέρκυρας επί του Λεβαδειακού με 1-0. Οι Βοιωτοί ήταν ανώτεροι σχεδόν σε όλη την αναμέτρηση, αλλά ηττήθηκαν! Η Επτανήσιοι δεν το έκαναν πρώτη φορά, αλλά τρίτη. Τις άλλες δύο είχαν πάρει δύο πολύτιμους βαθμούς... Το Match Review του gazzetta.gr, αναλύει...

45 λεπτά υπεροχής

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση, λέει ο σοφός λαός και μάλλον στην περίπτωση της Κέρκυρας έχει δίκιο. Όσοι είδαν τα παιχνίδια με Ηρακλή και ΑΕΛ, αλλά και πιο πριν με τον Πλατανιά, θα διαπίστωσαν κάτι. Πως οι Φαίακες όχι απλά ήταν ανώτεροι, αλλά θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει και τα τρία ματς στα πρώτα 45 λεπτά!

Με εξαίρεση το παιχνίδι της Κρήτης, σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα δεν εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους στο πρώτο 45λεπτο και έμειναν στο ισόπαλο 0-0. Μόνο με τον Πλατανιά προηγήθηκαν, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι. Στα άλλα δύο παιχνίδια είχαν τις ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Κόντρα στον Λεβαδειακό πάλι, δεν έκαναν την παραμικρή ευκαιρία στο πρώτο μέρος με εξαίρεση αυτή του Γκομές που έμελλε να είναι και η φάση του γκολ που τελικά τους έδωσε και τη νίκη.

Οπισθοχώρηση επί τρία!

Ακόμα ένα κοινό στοιχείο των τριών αυτών αναμετρήσεων είναι το πρόσωπο της Κέρκυρας στην επανάληψη. Τόσο με Ηρακλή, όσο και με ΑΕΛ, αλλά και με τον Λεβαδειακό. Με τις δύο πρώτες, αν και ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος, στην επανάληψη χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο οπισθοχώρησε και έδωσε το δικαίωμα στους αντιπάλους της να πιστέψουν στη νίκη.

Ο Γηραιός, έφτασε κοντά σε αυτή με τις ευκαιρίες των Λεοζίνιο και Κούρου, ενώ η ΑΕΛ προηγήθηκε με τον Ναζλίδη, αλλά ο Νίκιτς... έσωσε την παρτίδα. Για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Επί 45 λεπτά στην επανάληψη, η ομάδα της Βοιωτίας είχε την μπάλα στην κατοχή της και δεδομένα αδικείται από την ήττα που την άφησε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση.

Μπορεί το παιχνίδι με τον Πλατανιά να μην έφερε κάποιον βαθμό στην Κέρκυρα, όμως μοιάζει πολύ με τα τρία προαναφερθείσα. Τότε οι Φαίακες, νίκαγαν 1-0 και στην επανάληψη είχαν ακόμα ένα μπλακ άουτ με αποτέλεσμα να ηττηθούν με 2-1.

Λιγότερες τελικές, θετικά αποτελέσματα

Στο Καυτανζόγλειο, η Κέρκυρα, ήθελε βαθμό ή βαθμούς. Το ίδιο και στη Λάρισα. Στη Θεσσαλoνίκη, ο Ηρακλής έφτασε στις 9 τελικές σε αντίθεση με τους νησιώτες που έμειναν στις 5 λόγω της πτώσης στην απόδοσή τους στην επανάληψη. Αντίθετα, αν και στο AEL FC Arena και πάλι οπισθοχώρησαν στην επανάληψη, τελείωσαν το παιχνίδι με περισσότερες τελικές (6-13), αλλά έφτασαν πιο κοντά στην ήττα!

Εκεί όμως που πραγματικά πρέπει να ευχαριστούν την τύχη τους, αλλά και τον Κουτζαβασίλη, είναι στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό! Οι φιλοξενούμενοι, τελείωσαν το ματς της Κέρκυρας με 15 τελικές, από τις οποίες τις 10 έβγαλε ο γκολκίπερ των Επτανήσιων! Αυτό τα λέει όλα... Η Κέρκυρα που έκανε 8 τελικές, κατάφερε και πήρε το τρίποντο που την φέρνει ουσιαστικά αγκαλιά με την παραμονή στην κατηγορία.

Η Κέρκυρα λοιπόν πήρε πέντε βαθμούς σε τρία κρίσιμα και δύσκολα παιχνίδια. Σε τρία ματς που δεν ήταν καλύτερη στο γήπεδο και κάπως έτσι καθάρισε την παραμονή. Στην αρχή της σεζόν, οι Φαίακες τα είχαν (και δικαίως) με την τύχη που τους είχε γυρίσει την πλάτη. Πλέον όμως πρέπει να είναι ευχαριστημένοι μαζί της, αφού φαίνεται να τους... δίνει ό,τι τους στέρησε στο ξεκίνημα!

Το μόνο που απομένει να δούμε για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, είναι πως θα λειτουργήσει από εδώ και πέρα. Αν δηλαδή με την παραμονή... τελειωμένη, θα παίξει πιο ελεύθερο και πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο, όπως έκανε για παράδειγμα κόντρα στον Ατρόμητο, τον Αστέρα και την Βέροια...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα