Δέκα πράγματα που μάθαμε από την 18η αγωνιστική

Θοδωρής Βασίλης
Δέκα πράγματα που μάθαμε από την 18η αγωνιστική

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε από την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Με τα μωρά του για το 44ο

Είναι εκτός συναγωνισμού ο Ολυμπιακός και συνεχίζει απτόητος την πορεία του για το 44ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο πέρασε και από την Βέροια σε ένα ματς όπου ο Πορτογάλος τεχνικός κατέβασε μια ενδεκάδα που είχε μόλις έναν παίκτη πάνω από τα 30! Συγκεκριμένα μόνο ο Ντε Λα Μπέγια έχει μπει στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μέσος όρος της ενδεκάδας των Πειραιωτών ήταν τα 23 έτη!

Η ΑΕΚ προοδεύει με τον Μανόλο Χιμένεθ

Μπορεί να μην είναι ο μάγος που με το μαγικό του ραβδάκι θα αλλάξει τα πάντα, αλλά τουλάχιστον ο Ισπανός τεχνικός έχει έρθει με στόχο να βάλει την ΑΕΚ από το αγωνιστικό τέλμα. Με τον Χιμένεθ στον πάγκο η Ένωση έχει δύο νίκες, μία ισοπαλία χωρίς να έχει δεχτεί γκολ και δείχνει μια πρόοδο σε σχέση με την τραγική εικόνα που είχε επί Μοράις. Και μπορεί η ισοπαλία στην Ξάνθη να μην είναι επουδενί επιτυχία, αλλά με βάση την τροπή που πήρε ο αγώνας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί γκέλα.

Από το κακό στο χειρότερο ο Παναθηναϊκός

Αντί να βελτιώνεται, σε κάθε ματς είναι όλο και χειρότερος. Ο λόγος για τον Παναθηναϊκό ο οποίος κόντρα στον Λεβαδειακό πραγματοποίησε την χειρότερη φετινή του εμφάνιση-και μία από τις χειρότερες τα τελευταία χρόνια. Την Κυριακή οι «πράσινοι» ήταν απλά τραγικοί. Χωρίς αρχή, μέση και τέλος δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου τους Βοιωτούς. Ναι μεν οι πολλές απουσίες να αποτελούν μια καλή δικαιολογία, αλλά δεν αρκεί. Μαρίνος Ουζουνίδης και Νίκος Λυμπερόπουλκος έχουν ένα βουνό μπροστά τους για να μπορέσουν να αλλάξουν την κατάσταση.

Ο ΠΑΟΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο

Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο δίμηνο η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και πλέον παίρνει και τα αποτελέσματα που θέλει. Νέα νίκη στο Αγρίνιο, τέταρτη σερί εκτός έδρας η οποία ήρθε έχοντας και αριθμητικό μειονέκτημα. Ο Δικέφαλος του Βορρά μετράει 10 νίκες στα 11 τελευταία του παιχνίδια, και αν δεν είχε αδικήσει τον εαυτό του σε κάποια παιχνίδια, τώρα θα μπορούσε να ήταν ακόμα πιο ψηλά στην βαθμολογία.

Ο Πανιώνιος βγάζει λαγούς από το καπέλο του

Στο Περιστέρι ήταν ο Σαββίδης, ενώ κόντρα στον Παναιτωλικό την λύση την έδωσε ο Καθάριος. Τώρα στην Τρίπολη ένας άλλος αναπληρωματικός, ο Κέβιν Ταπόκο, χάρισε τον βαθμό στους «κυανέρυθρους». Κανένας από αυτούς δεν έχει θέση βασικού στην ενδεκάδα, ενώ το πιο σημαντικό δεν είναι επιθετικοί. Φαίνεται πως στον Πανιώνιο έχουν βρει τον μαγικό τρόπο να βγάζουν λαγούς από το καπέλο τους και να ανακαλύπτουν νέους και διαφορετικούς σωτήρες κάθε φορά. Και όχι τίποτα άλλο γιατί στη Νέα Σμύρνη υπήρχε και μια ανησυχία για το ποιος θα βάζει τα γκολ μετά την αποχώρηση του Ανσαριφάρντ.



Ξέρει να παίρνει το αποτέλεσμα η Ξάνθη

Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις τουλάχιστον μην χάσεις. Είναι ένα από τα πολλά μότο των προπονητών και στην Ξάνθη το ξέρουν καλά. Κόντρα στην ΑΕΚ οι παίκτες του Μιρτσέα Λουτσέσκου βλέποντας ότι δύσκολα μπορούν να γίνει απειλητικοί προς την εστία του Μπάρκα, προτίμησαν να κλειδώσουν τον βαθμό της ισοπαλίας, ειδικά από την στιγμή που και οι ίδιοι έμειναν με δέκα παίκτες. Πλέον η Ξάνθη, έπιασε τον Πανιώνιο στην δεύτερη θέση (υστερεί στην ισοβαθμία) και την επόμενη αγωνιστική ετοιμάζονται για ντέρμπι στη Νέα Σμύρνη.

Σκοράρει και μακριά από τα Γιάννενα ο Κόντε

Ο Πέδρο Κόντε είναι αυτή την στιγμή ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ Γιάννινα με επτά γκολ. Πολλοί θεωρούσαν τον Ισπανό επιθετικό έδρας, αφού και τα έξι γκολ που είχε σημειώσει ήταν όλα στους Ζωσιμάδες. Στο Περιστέρι ήρθε το πρώτο εκτός έδρας γκολ σε νεκρό χρόνο που συνδυάστηκε με έναν υπερπολύτιμο βαθμό για την ομάδα του. Ο Κόντε ξύπνησε και πήρε ξανά το όπλο του.

Θα ακούνε ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο και θα τρέχουν

Φέτος ο Παναιτωλικός έχει αντιμετωπίσει τέσσερις φορές τον ΠΑΟΚ. Δύο στο πρωτάθλημα και άλλες δύο φορές στο Κύπελλο. Κοινός παρανομαστής και στις τέσσερις αναμετρήσεις ήταν η ήττα. Και αν στο Κύπελλο τα «καναρίνια» φάνηκαν να το αφήνουν στην άκρη, στο πρωτάθλημα δεν κατάφεραν ποτέ να δουν στα μάτια τους Θεσσαλονικείς. Μάλιστα, την Κυριακή χάθηκε χρυσή ευκαιρία αν σκεφτεί κανείς πως ο αντίπαλος αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο, αλλά φάνηκε για άλλη μία φορά το ότι φέτος η ομάδα δεν είναι στα καλά της.

Σπουδαίος Πλατανιάς

Αθόρυβα η ομάδα του Γιώργου Παράσχου συνεχίζει την βαθμολογική της αναρρίχιση με αποτέλεσμα να βλέπει ακόμα και πλέι οφ. Οι Κρητικοί χτίζουν χαρακτήρα και κόντρα στην Κέρκυρα με τεράστια ψυχικά αποθέματα κατάφεραν να φτάσουν σε μια σπουδαία νίκη με ανατροπή. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μανούσο (ισοφάρισε το περσινό του ατομικό ρεκόρ με 6 γκολ στην Super League) αλλά και την έδρα των Περιβολίων (μόλις μια ήττα σε εννιά ματς) οι Χανιώτες είναι πλέον μια υπολογίσιμη δύναμη.

Τέλος το όνειρο της πεντάδας για τον Αστέρα

Η ισοπαλία κόντρα στον Πανιώνιο αποτέλεσε και την ταφόπλακα των όποιων ελπίδων είχαν στην Τρίπολη για πιθανή είσοδο στην πρώτη πεντάδα. Πλέον οι Αρκάδες έφτασαν τους 20 βαθμούς και είναι εννιά βαθμούς μακριά από τον ΠΑΟΚ ο οποίος καταλαμβάνει αυτή την στιγμή την τελευταία θέση των πλέι οφ, και γνωρίζουν καλά ότι δύσκολα μπορεί να καλυφθεί η απόσταση αυτή. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ξεκινάει ένα πρόγραμμα φωτιά με ματς στην Τούμπα αλλά και με Παναθηναϊκό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα