Απόλλων Σμύρνης: Από την Ελευσίνα της καταστροφής, στην Ελευσίνα της κορυφής!

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Απόλλων Σμύρνης: Από την Ελευσίνα της καταστροφής, στην Ελευσίνα της κορυφής!

bet365

Το Μatch Review του Gazzetta γυρίζει τον χρόνο πίσω, θυμάται τον περσινό εφιάλτη της Ελευσίνας και στέκεται στις κινήσεις των ανθρώπων του Απόλλωνα Σμύρνης προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει στη Super League.

Ο Απόλλων Σμύρνης είναι στην κορυφή της Football League και οδηγεί την κούρσα, στην προσπάθειά του να επιστρέψει στη Super League ύστερα από δυο αποτυχημένες προσπάθειες. Το Μatch Review του Gazzetta γυρίζει το ημερολόγιο πίσω, στις μέρες του ψυχολογικού σοκ στην Ελευσίνα και στέκεται στις κινήσεις της διοίκησης για να φτάσει σήμερα στην κορυφή.

28 Μαρτίου του 2016: Ο Απόλλων Σμύρνης καταφέρνει και δραπετεύει από την Ελευσίνα με γκολ του Κονέ στο τέλος. Οι τρεις πολύτιμοι βαθμοί είναι στο τσεπάκι και συνεχίζεται η μάχη της ανόδου μαζί με ΑΕΛ και Κέρκυρα.

Λάθος. Οι τρεις βαθμοί δεν ήρθαν ποτέ, αν και αποκτήθηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Απόλλων Σμύρνης θα τιμωρηθεί για την αντικανονική συμμετοχή έξι αλλοδαπών ποδοσφαιριστών. Μάλιστα, αφαιρέθηκαν από την ομάδα και τρεις βαθμοί και έτσι η διαφορά από την κορυφή μεγάλωσε στους 10 βαθμούς. Το ψυχολογικό σοκ τεράστιο. Και για τη διοίκηση, αλλά και για τους παίκτες που έπρεπε να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να τελειώσουν την χρονιά όσο καλύτερα γινόταν. Τα πάντα όμως είχαν τελειώσει εκείνο το μεσημέρι, όπου ακολούθησε η παραίτηση του Τεννέ.

Οι σκέψεις ήδη ξεκίνησαν να γίνονται για τη νέα χρονιά. «Θα βασιστούμε σε έναν άνθρωπο που ξέρει τη συνταγή της επιτυχίας». Αυτή ήταν η απόφαση που πάρθηκε άμεσα. Έτσι, πριν ολοκληρωθεί η σεζόν είχαν ξεκινήσει συζητήσεις με τον Παύλο Μυροφορίδη, ο οποίος απάντησε στη διοίκηση αφότου ολοκληρώθηκε η χρονιά.

Αυτός, λοιπόν, παίρνει το χρίσμα και αναλαμβάνει το «χτίσιμο» της ομάδας εν λευκώ. Όλες οι αποφάσεις δικές του.

Ο Δημήτρης Σπανός είναι ο εκλεκτός για τον πάγκο, ενώ στην ομάδα έρχονται παίκτες με τεράστια εμπειρία όπως οι Χιώτης, Ντάσιος, Πουρτουλίδης, Ρομάνο, Περογαμβράκης, Τζάνης, Διαμαντόπουλος, Κάσσος.

Κερασάκι στην τούρτα ο Αντώνης Πετρόπουλος! Επιστρέφει ο Βαλεριάνος, ενώ είχαν μείνει οι Δεληζήσης, Κύργιας, Κονέ και Πάνος.

Πάνω σ΄αυτούς στηρίζεται το φετινό οικοδόμημα, σε συνδυασμό με ένα κράμα ταλαντούχων παιδιών όπως ο Σιατραβάνης κι ο Αλμπάνης.

Το πρωτάθλημα της Football League ξεκινά στις 30 Οκτωβρίου μετά Βαΐων και κλάδων και ύστερα από αρκετές αναβολές.

Ο Απόλλων παίζει στην έδρα του, την Ριζούπολη (τελικά) με την Καλλιθέα. Αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, κατάφερε και ανέτρεψε την κατάσταση και έφτασε στη νίκη ξεκινώντας με το... δεξί το μακρινό ταξίδι για την επιστροφή στη Super League.

Σπάρτη και Παναιγιάλειος είναι τα επόμενα «θύματά» του, αλλά οι λευκές ισοπαλίες στη συνέχεια με Αναγέννηση Καρδίτσας και Αγροτικό Αστέρα φέρνουν σύννεφα.

Η διοίκηση αποφάσισε να γίνει στάση πληρωμών και να βάλει χρηματικό πρόστιμο σε κάθε παίκτη 1.000 ευρώ, ώστε να... ταρακουνήσει τους παίκτες ενόψει της συνέχειας.

Τα ματς που έρχονται με Αιγινιακό και Πανσερραϊκό είναι νικηφόρα, αλλά κάτι δεν άρεσε στους ανθρώπους της ομάδας. Αποφασίζεται, λοιπόν, να διακοπεί η συνεργασία με τον Δημήτρη Σπανό παρόλο που η ομάδα ήταν αήττητη και είχε μαζέψει 17 από τους 21 διαθέσιμους βαθμούς.

Ο Άκης Μάντζιος είναι αυτός που θα αποφασίσει να αναλάβει την αποστολή να επαναφέρει τον ιστορικό σύλλογο στα σαλόνια της Super League, υλοποιώντας το μεγάλο όνειρο της διοίκησης.

Κάνει ντεμπούτο στα Χανιά με τον Κισσαμικό και παίρνει τη νίκη. Όπως το ίδιο συμβαίνει και με τον Αχαρναϊκό αλλά και με την Καλλονή. Το ντέρμπι με τον ΟΦΗ μένει στο 0-0.

Και φτάνουμε στην ημερομηνία 22/1 του 2017: Ο Απόλλων επιστρέφει στην Ελευσίνα και παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ, πήρε τη νίκη και διατηρήθηκε στην κορυφή με 30 βαθμούς, αφήνοντας τη Λαμία πίσω της με 28 βαθμούς αλλά έχοντας ένα ματς λιγότερο. Ο εφιάλτης της περσινής χρονιάς έχει περάσει και η πορεία για τη Super League συνεχίζεται.

Ωστόσο, τώρα ακολουθεί ένα πρόγραμμα... φωτιά. Ο Απόλλων Σμύρνης υποδέχεται τη Λαμία στην Ριζούπολη την Κυριακή (29/1), ενώ στη συνέχεια έχει τα Τρίκαλα εκτός έδρας και μετά υποδέχεται τον Άρη. Μιλάμε για τρία ντέρμπι, που θα παίξουν τον ρόλο τους για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η ατυχία με Κύργια κι η ενίσχυση του Γενάρη

Ο Άκης Μάντζιος έχει προσθέσει τα δικά του στοιχεία στον Απόλλωνα. Έχει καταφέρει να πάρει περισσότερα από παίκτες «κλειδιά» όπως ο Πετρόπουλο (έχει βάλει 4 από τα 6 γκολ του φέτος με Μάντζιο).

Επίσης, σε συνεννόηση με τη διοίκηση έχει φροντίσει να κάνει τις εισηγήσεις του για να δυναμώσει το ρόστερ. Με τον Πουρτουλίδη να μην υπολογίζεται, αναμένεται ένα 6άρι που θα... αναδείξει περισσότερο τον Κονέ και θα πλαισιώσει τον Κρητικό που ήρθε το Γενάρη από τον Πανιώνιο, ενώ έχει ήδη συμφωνήσει ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Ουίλι.

Όσο για το αριστερό άκρο, υπήρξε η προσθήκη του Χιντζίδη μιας κι ο Ρουμπουλάκου πήγε στην Κυπελλούχο Αλβανίας Κουκέσι.

Τα γκολπόστ ενισχύθηκαν με έναν γνώριμο της ομάδας, τον Ταΐρη, ενώ στα στόπερ ο Μπαρτολίνι έρχεται να προσθέσει εμπειρία και ποιότητα σε ένα έτσι κι αλλιώς σούπερ αμυντικός δίδυμο. Φυσικά, αναφερόμαστε σ΄αυτόν των Δεληζήση - Κύργια. Η χρονιά είναι μεγάλη και τα προβλήματα δεν μπορεί κανείς να τα υπολογίζει. Όπως αυτό που προήλθε στο ντέρμπι με τον ΟΦΗ, όπου ο Κύργιας υπέστη θλάση δευτέρου βαθμού και θα μείνει εκτός για τρεις εβδομάδες.

«Αγκάθι» η σχέση με τον Ερασιτέχνη, κινήσεις... πολυτέλειας με γραφεία και πούλμαν!

Για το τέλος αφήσαμε κάτι που δεν έχει να κάνει με όσα συμβαίνουν εντός των τεσσάρων γραμμών αλλά επηρεάζουν το αγωνιστικό κομμάτι με τον δικό τους τρόπο.

Ενώ το πρωτάθλημα της Football League δε είχε καν κξεκινήσει και ουδείς έβαζε το χέρι του στην φωτιά ότι αυτό θα συμβεί, η διοίκηση του Απόλλωνα Σμύρνης εγκαινίαζε τα νέα υπερπολυτελή γραφεία του στην Λεωφόρο Κηφίσιας.

Αργότερα ήρθε το νέο πούλμαν της ομάδας αλλά και το βανάκι. Κινήσεις που δείχνουν, ότι ο Απόλλων δεν χωράει στη Football League. Σαφώς όμως αυτό πρέπει να φανεί μέσα στο γήπεδο.

Το μόνο πρόβλημα είναι οι σχέσεις με τον Ερασιτέχνη. Η διοίκηση ήθελε να υπογραφεί σύμβαση 10ετούς διάρκειας, γεγονός που θα του επέτρεπε να αναμορφώσει το γήπεδο και να αλλάξει τον αγωνιστικό χώρο. Με την προϋπόθεση, όμως, να μην πατιέται ο χλοοτάπητας από άλλα τμήματα του Ερασιτέχνη.

Αυτό δεν έγινε δεκτό και έτσι, από το καλοκαίρι που μας πέρασε έως σήμερα αρκετά τμήματα τω υποδομών του ΓΣ αλλά και του τμήματος βόλεϊ έκαναν προπονήσεις μέσα στην Ριζούπολη. Τη στιγμή που η ΠΑΕ προπονείται στις εγκαταστάσεις της Βάρης.

Όλοι έχουμε δει το πόσο κακός και επικίνδυνος είναι ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου και πρέπει να βρεθεί μια λύση μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε να εξαφανιστεί ο μοναδικός λεκές από τον... πίνακα που έχουν ζωγραφίσει οι άνθρωποι της ομάδας σε μια εποχή που το ποδόσφαιρό μας έχει μόνο αρνητικά να παρουσιάσει.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα