Το... Κερκυραϊκό τείχος σταμάτησε τους τρεις μεγάλους!

Νίκος Μαρούδας
Το... Κερκυραϊκό τείχος σταμάτησε τους τρεις μεγάλους!

bet365

Η Κέρκυρα για πρώτη φορά στην ιστορία της κατάφερε να κόψει βαθμούς και από τους τρεις μεγάλους της Αθήνας και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες... Το gazzetta.gr, αναλύει τον τρόπο με τον οποίο έφτασε σε αυτά τα αποτελέσματα.

Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι μόλις είχε λήξει. Η Κέρκυρα είχε επικρατήσει 1-4, είχε πάρει την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της, όμως ήδη το μυαλό όλων ήταν στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Με όποιον μιλούσες μετά το ματς, όλοι σου έλεγαν ένα πράγμα «να πάρουμε βαθμούς και με τον Παναθηναϊκό». Τους έβλεπες να το λένε και να το πιστεύουν!

Και τελικά το κατάφεραν κι αυτό! Σε μια... τρελή σεζόν, η Κέρκυρα, έχει δείξει ικανή για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο. Οι «Φαίακες», για πρώτη φορά στην ιστορία τους έχουν κόψει βαθμούς στην ίδια σεζόν και από Ολυμπιακό και από ΑΕΚ και από Παναθηναϊκό. Τρεις ισοπαλίες, η μία εκτός έδρας, αλλά όλες εμφανίσεις μια ομάδας που ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο.

Με τα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό (στο νησί) και την ΑΕΚ (στο ΟΑΚΑ) να εκκρεμούν, το gazzetta.gr, αναλύει πως οι νησιώτες έφτασαν σε αυτά τα μεγάλα αποτελέσματα. Βρίσκει τα κοινά, αλλά και τις διαφορές, αυτών των επιτυχιών και σας τα παρουσιάζει.

Το πάθος και τα κλεψίματα

Η αρχή των πάντων έγινε στο Καραϊσκάκη. Εκεί, παρουσιάστηκε μια ομάδα βασισμένη στην αμυντική της λειτουργία. Με μοναδικό στόχο να κλείσει καλά όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή της. Το ίδιο πάνω κάτω έγινε και με την ΑΕΚ, αλλά και με τον Παναθηναϊκό σε μικρότερο ωστόσο βαθμό.

Τα τρία αυτά παιχνίδια έχουν κάποια κοινά στοιχεία. Το πιο χαρακτηριστικό, ήταν το πάθος των ποδοσφαιριστών της Κέρκυρας με το οποίο έμπαιναν σε όλες τις φάσεις. Αυτό φαίνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στις στατιστικές κατηγορίες. Κόντρα στον Ολυμπιακό, οι «Φαίακες», είχαν 23 κλεψίματα και 48 επεμβάσεις, κόντρα στην Ένωση, 21 κλεψίματα και 20 επεμβάσεις, ενώ κόντρα στον Παναθηναϊκό, 28 κλεψίματα και 14 επεμβάσεις.

Πάνω κάτω ίδια νούμερα και στα τρία παιχνίδια. Επίσης, το γεγονός πως οι χώροι προς την περιοχή του Κουτζαβασίλη είχαν κλείσει καλά, ανάγκασαν και τους τρεις να ψάξουν γκολ από απόσταση. Έτσι, ο Ολυμπιακός μέτρησε 16 τελικές εκτός περιοχής, η ΑΕΚ 8 και ο Παναθηναϊκός που έκανε και τις λιγότερες τελικές, 5.

Ο ήρωας του Φαλήρου

Πάμε τώρα να δούμε και τις διαφορές σε κάθε παιχνίδι. Ξεκινάμε από το 0-0 με τον Ολυμπιακό. Εκεί, η Κέρκυρα προερχόταν από ένα σερί καλών αποτελεσμάτων και μηδέν παθητικού. Η άμυνα της ουσιαστικά είχε... χτίσει ένα τείχος μπροστά από τον Κουτζαβασίλη. Στο παιχνίδι εκείνο, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μόλις 1 τελική μέσα από την περιοχή.

Συνολικά είχαν 19, από αυτές οι 10 ήταν στον στόχο. Όμως εκεί πριν τα δίχτυα υπήρχε... στάση. Ο Φώτης Κουτζαβασίλης έβγαλε τα πάντα και ουσιαστικά ήταν ο άνθρωπος που χάρισε αυτό τον βαθμό στους «Φαίακες».

Με την «σφραγίδα» του Τουράμ!

Κόντρα στον Ολυμπιακό, η Κέρκυρα είχε χάσει και μια μοναδική ευκαιρία για να φύγει με το διπλό από το Φάληρο. «Μοιραίος», ήταν ο Τουράμ. Ο Βραζιλιάνος ήταν αυτός όμως που έδωσε τον βαθμό κόντρα στην ΑΕΚ. Στο παιχνίδι με την Ένωση, οι Επτανήσιοι, βρέθηκαν πίσω στο σκορ νωρίς και έπρεπε να βρουν γκολ για να πάρουν κάτι από το ματς.

Τελικά ο Τουράμ χτύπησε 16 λεπτά πριν το φινάλε. Ισοφάρισε σε 1-1 και έδωσε την... σκυτάλη στην άμυνα. Αυτή είχε πλέον το δύσκολο έργο να κρατήσει ακόμα έναν πολύ σημαντικό και ανέλπιστο βαθμό. Ο Κουτζαβασίλης και πάλι ήταν εκεί! Αφού πρώτα οι αμυντικοί του ανάγκασαν τους αντιπάλους να κάνουν τις 8 από τις 13 τελικές τους εκτός περιοχής, στη συνέχεια αυτός έκανε τις επεμβάσεις που χρειάζονταν. Συνολικά, 8!

Δύο βαθμοί... εκτός προγράμματος στο σακούλι της Κέρκυρας. Κόντρα στην ΑΕΚ μάλιστα, αν ήταν πιο προσεκτική στις αντεπιθέσεις που βρήκε θα μπορούσε να είχε πάρει και το τρίποντο.

Η έμπνευση του Επστάιν και το κεφάλι του αρχηγού

Όπως είπαμε και στην αρχή, στην Κέρκυρα πίστευαν πως μπορούν να κόψουν βαθμούς και από τον Παναθηναϊκό. Γνώριζαν πως οι «πράσινοι» δεν διανύουν και την καλύτερη περίοδο και αυτό ήθελαν να το εκμεταλλευτούν. Το γκολ του Μπεργκ, δεν τους πτόησε. Πέρα αυτού ο Παναθηναϊκός δεν έκανε σχεδόν τίποτα άλλο στο παιχνίδι.

Μία φάση θα ήταν αρκετή για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου. Αυτή ήρθε 8 λεπτά πριν το 0-1. Η έμπνευση του Επστάιν να κάνει ανοιχτό κοντρόλ και το λάθος του Μαρινάκη που τον έχασε ήταν αρκετά για το 1-1. Ο Γερμανός για δεύτερο σερί ματς σκόραρε και η Κέρκυρα για τρίτο παιχνίδι κόντρα στους μεγάλους του ΠΟΚ ήταν κοντά σε βαθμό.

Ο Παναθηναϊκός όπως ήταν λογικό πίεσε. Αλλά φαινόταν να μην μπορεί... Δεν απείλησε καθόλου τον Κουτζαβασίλη, με εξαίρεση την φάση που χρειάστηκε το κεφάλι του Βενέτη. Ο αρχηγός των «Φαιάκων» πρόλαβε πάνω στη γραμμή την μπάλα μετά την λόμπα του Μπεργκ και κράτησε τον βαθμό. Σημαντικό ρόλο στον βαθμό αυτό έπαιξαν και τα λάθη. Η Κέρκυρα έκανε 47, ενώ ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να φτάσει τα 59.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα