Μάχη για τα πλέι οφ και κίνδυνος για ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Φώτης Καρακούσης
Μάχη για τα πλέι οφ και κίνδυνος για ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

bet365

Με έναν γύρο να μένει για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ο κίνδυνος για κάποιον ή κάποιους από τους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ να μείνει εκτός πλέι οφ είναι μεγάλος, ειδικά όσο οι Πανιώνιος, Ξάνθη, αλλά και ΠΑΣ δείχνουν το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Πάει και ο πρώτος γύρος, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση και η αλήθεια είναι πως η αγωνία ενόψει του δεύτερου που ανοίγει αυλαία την προσεχή Τετάρτη είναι μεγάλη. Αγωνία όχι για την πρώτη θέση, καθώς εκεί ο Ολυμπιακός με την διαφορά που έχει χτίσει δείχνει αδιαφιλονίκητο φαβορί, αλλά για μια θέση στα πλέι οφ και την Ευρώπη.

Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά τα χρόνια θεωρούσαμε σίγουρους τους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και ψάχναμε τον τέταρτο για να συμπληρωθεί το σχετικό παζλ. Φέτος όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει, αναφορικά πάντα με τα όσα έχουμε δει στο πρώτο μισό του μαραθωνίου. Και έχουν αλλάξει για δύο λόγους και γιατί οι «πράσινοι», «κιτρινόμαυροι» και «ασπρόμαυροι» έχουν κάνει πολλές γκέλες, αλλά και γιατί στο κάδρο έχουν μπει για τα καλά ομάδες που ως τώρα πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις.

Οι Ξάνθη, Πανιώνιος κυρίως, αλλά και ΠΑΣ, Ατρόμητος και ίσως και Αστέρας που δείχνει να ανεβαίνει, είναι έτοιμοι να αμφισβητήσουν τους άλλους τρεις σε μεγάλο βαθμό. Δείχνουν έτοιμοι να τους αφήσουν εκτός πλέι οφ και να μπουν σφήνα. Εννοείται πως κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι, όμως από την άλλη, για πρώτη φορά από τότε που υπάρχουν τα πλέι οφ, υπάρχει τόσο μεγάλος ανταγωνισμός για την πρώτη πεντάδα. Μένει να δούμε αν τελικά θα μείνει κάποιος από τους τρεις εκτός και ποιος είναι αυτός. Εμείς θα παραθέσουμε τα ματς... φωτιά του δευτέρου γύρου.

Η βαθμολογία (σε 15 αγώνες)

Ολυμπιακός 38

Πανιώνιος 28

Ξάνθη 28

Παναθηναϊκός 26

ΠΑΣ Γιάννινα 22

ΑΕΚ 22

Πλατανιάς 21

Ατρόμητος 21

ΠΑΟΚ 20

Αστέρας Τρίπολης 18

Παναιτωλικός 16

Κέρκυρα 13

Λεβαδειακός 12

Βέροια 11

Ηρακλής 7

* Οι ΠΑΟΚ, Κέρκυρα και ΑΕΛ έχουν 14

** Ο Ηρακλής έχει 13

Πανιώνιος (28): Πιο έτοιμος από ποτέ

Και πέρσι ο Πανιώνιος κατάφερε μαθηματικά να βγει στην Ευρώπη, αλλά από την στιγμή που δεν πήρε άδεια έμεινε εκτός με τον ΠΑΣ να παίρνει τη θέση του. Φέτος τα πράγματα στο αγωνιστικό κομμάτι των... κυανέρυθρων δείχνουν ακόμα καλύτερα. Το συγκρότημα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς συνεχίζει στον ίδιο και καλύτερο ρυθμό, φτάνοντας μάλιστα μετά τον πρώτο γύρο στην 2η θέση. Μια θέση που ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της ομάδας δεν περίμενε. Στο δεύτερο τα πράγματα μόνο εύκολα δεν θα δείχνουν, καθώς και δύσκολα παιχνίδια υπάρχουν στο πρόγραμμα, αλλά και γιατί μένει να δούμε πόσο σημαντική θα είναι η αποχώρηση του Ανσαριφάρντ, αλλά και αν ως το τέλος θα υπάρξουν και άλλες πωλήσεις όπως ας πούμε του Μασούντ. Το σίγουρο πάντως είναι πως οι... κυανέρυθροι έχουν ψηλώσει πολύ τον πήχη, κάτι λογικό με τις εμφανίσεις τους ως τώρα.

Το πρόγραμμα του Πανιωνίου

16η ΠΑΣ – Πανιώνιος, 17η Πανιώνιος – Παναιτωλικός, 18η Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος, 19η Πανιώνιος – Ξάνθη, 20η Βέροια – Πανιώνιος, 21η Πανιώνιος – Ηρακλής, 22η Ολυμπιακός – Πανιώνιος, 23η Πανιώνιος – ΑΕΚ, 24η Πανιώνιος – Λάρισα, 25η ΠΑΟΚ – Πανιώνιος, 26η Πανιώνιος – Ατρόμητος, 27η Παναθηναϊκός – Πανιώνιος, 28η Πανιώνιος – Πλατανιάς, 29η Κέρκυρα – Πανιώνιος, 30η Πανιώνιος – Λεβαδειακός.

Με μια ματιά

Όπως αναφέραμε το πρόγραμμα του Πανιωνίου είναι αρκετά δύσκολο. Οι... κυανέρυθροι έχουν εκτός τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, αλλά και τον ΠΑΣ με τον Αστέρα, παιχνίδια που θα δείξουν σε μεγάλο βαθμό αν μπορούν να κάνουν ακόμα μεγαλύτερη υπέρβαση από αυτή που έχουν ήδη κάνει.

Ξάνθη (28): Τα Πηγάδια θα κρίνουν πολλά

Και αν για τον Πανιώνιο είχαμε δει από πέρσι το τι μπορούσε να κάνει, η απόλυτη έως τώρα έκπληξη του πρωταθλήματος είναι η Ξάνθη. Οι... ακρίτες έχουν καταφέρει να βρίσκονται μαζί με τον Πανιώνιο στην δεύτερη θέση με 28 βαθμούς, όμως το σημαντικότερο είναι το ποδόσφαιρο που παίζουν. Στα περισσότερα ματς έχουν κάνει τους πάντες να τους πουν μπράβο, όμως η αλήθεια είναι πως μεγάλο το μεγάλο ερωτηματικό είναι το αν θα συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. Τα 9 ματς αήττητοι στον πρώτο γύρο, μας έδειξαν πως μπορούν να το κάνουν και πάλι. Πωλήσεις παικτών όπως όλα δείχνουν δεν θα υπάρξουν και τα περισσότερα αν όχι όλα θα κριθούν από τα ματς στα Πηγάδια, όπου εκεί θα φανεί αν είναι έτοιμοι για την υπέρβαση.

Το πρόγραμμα της Ξάνθης

16η Ξάνθη – Ηρακλής, 17η Ολυμπιακός – Ξάνθη, 18η Ξάνθη – ΑΕΚ, 19η Πανιώνιος – Ξάνθη, 20η Ξάνθη – ΠΑΟΚ, 21η Ατρόμητος – Ξάνθη, 22η Ξάνθη – Παναθηναϊκός, 23η Ξάνθη – Πλατανιάς, 24η Κέρκυρα – Ξάνθη, 25η Ξάνθη – Λεβαδειακός, 26η ΠΑΣ – Ξάνθη, 27η Ξάνθη – Παναιτωλικός, 28η Αστέρας – Ξάνθη, 29η Λάρισα – Ξάνθη, 30η Ξάνθη – Βέροια

Με μια ματιά

Τα πάντα για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα κριθούν στις έξι συνεχόμενες δύσκολες αγωνιστικές από την 17η, έως την 22η. Εκεί οι ακρίτες θα δώσουν μόνο ντέρμπι που είτε μπορούν να τους απογειώσουν, είτε να τους αφήσουν πολύ πίσω στην... μάχη της πεντάδας.

Παναθηναϊκός (26): Αν είναι σοβαρός δεν έχει πρόβλημα

Ξεκίνησε την φετινή χρονιά με βλέψεις μέχρι και τον τίτλο, αλλά τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό μόνο καλά δεν τα λες. Οι... πράσινοι ήδη βρίσκονται 12 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, ενώ βλέπουν πιο πάνω από αυτούς και τους Πανιώνιο και Ξάνθη. Η γκρίνια έχει κάνει για τα καλή την εμφάνισή του, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να περιμένει μεταγραφές για να μπορέσει να παρουσιάσει ένα σύνολο που ο ίδιος θέλει. Λογικά αν οι... πράσινοι παίξουν όπως μπορούν δεν θα έχουν πρόβλημα να μπουν στην πεντάδα, αλλά ειδικά φέτος δεν είναι λίγες οι φορές που η λογική έχει πάει περίπατο.

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού

16η Παναθηναϊκός – Πλατανιάς, 17η Κέρκυρα – Παναθηναϊκός, 18η Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός, 19η ΠΑΣ – Παναθηναϊκός, 20η Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός, 21η Αστέρας – Παναθηναϊκός, 22η Ξάνθη – Παναθηναϊκός, 23η Παναθηναϊκός – Βέροια, 24η Ηρακλής – Παναθηναϊκός, 25η Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, 26η ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, 27η Παναθηναϊκός – Πανιώνιος, 28η ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, 29η Παναθηναϊκός – Ατρόμητος, 30η Παναθηναϊκός – Λάρισα.

Με μια ματιά

Το... τριφύλλι έχει εύκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου, αλλά στο τέλος του δυσκολεύει πολύ παίζοντας κατά σειρά με Ολυμπιακό (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Πανιώνιο (εντός) και ΠΑΟΚ (εκτός). Τα συγκεκριμένα ματς είναι πολύ πιθανό να κρίνουν πολλά για το αν η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη καταφέρει να βρίσκεται στην πεντάδα, αν και ξαναλέμε πως ο σοβαρός Παναθηναϊκός είναι πιθανό να έχει... καθαρίσει πιο νωρίς.

ΠΑΣ Γιάννινα (22): Του άρεσε και θέλει και πάλι

Το φετινό καλοκαίρι ήταν από τα καλύτερα των τελευταίων ετών στον ΠΑΣ. Η ομάδα κατάφερε να βγει στην Ευρώπη κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα. Αυτό άνοιξε την όρεξη των Ηπειρωτών και όπως είναι λογικό θέλουν να το κάνουν και πάλι. Με τις εμφανίσεις τους στον πρώτο γύρο έδειξαν πως μπορούν να τα καταφέρουν. Εύκολο δεν θα είναι με τίποτα, αλλά από την άλλη η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έχει δείξει πως στα δύσκολα μπορεί να τα καταφέρει. Μένει να δούμε αν αυτό επαναληφθεί και φέτος.

Το πρόγραμμα του ΠΑΣ

16η ΠΑΣ – Πανιώνιος, 17η ΠΑΣ – ΠΑΟΚ, 18η Ατρόμητος – ΠΑΣ, 19η ΠΑΣ – Παναθηναϊκός, 20η Πλατανιάς – ΠΑΣ, 21η ΠΑΣ – Κέρκυρα, 22η Λεβαδειακός – ΠΑΣ, 23η Λάρισα – ΠΑΣ, 24η ΠΑΣ – Παναιτωλικός, 25η Αστέρας – ΠΑΣ, 26η ΠΑΣ – Ξάνθη, 27η Βέροια – ΠΑΣ, 28η ΠΑΣ – Ηρακλής, 29η Ολυμπιακός – ΠΑΣ, 30η ΠΑΣ – ΑΕΚ.

Με μια ματιά

Η ήττα από την Ξάνθη στα Πηγάδια άφησε λίγο πίσω τους Ηπειρώτες, όμως από την άλλη η έως τώρα πορεία τους, δίνει το δικαίωμα στην αισιοδοξία στους φιλάθλους τους. Τα εντός με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα κρίνουν πολλά για το συγκρότημα του Γιάννη Πετράκη.

ΑΕΚ (22): Ζητείται... ηλεκτροσόκ

Μαζί με τον ΠΑΣ στους 22 βαθμούς βρίσκεται η ΑΕΚ. Μια ομάδα που μετά το περσινό Κύπελλο και τις καλοκαιρινές κινήσεις έβλεπε πολύ πιο ψηλά, με τους ιδιαίτερα αισιόδοξους να σκέφτονται ακόμα και τίτλο. Αντί για πρωτάθλημα όμως η Ένωση βρίσκεται 16 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, η απογοήτευση έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή της στον κόσμο της ομάδας και πλέον θα πρέπει να δώσει μεγάλη μάχη για να καταφέρει να βρεθεί στην πεντάδα. Η καλή ΑΕΚ μπορεί, αλλά το θέμα είναι το πότε θα δούμε στο γήπεδο την καλή ΑΕΚ και με ποιον προπονητή γιατί ο Μοράις θα είναι θαύμα αν θα παραμείνει. Τώρα αν ο νέος που θα έρθει μπορέσει να αλλάξει την ψυχολογία θα φανεί. Με αυτή την εικόνα πάντως και κυρίως αυτή την ψυχολογία, δεν την λες και φαβορί για πεντάδα.

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

16η Παναιτωλικός – ΑΕΚ, 17η ΑΕΚ – Αστέρας, 18η Ξάνθη – ΑΕΚ, 19η Βέροια – ΑΕΚ, 20η Ηρακλής – ΑΕΚ, 21η ΑΕΚ – Ολυμπιακός, 22η ΑΕΚ – Λάρισα, 23η Πανιώνιος – ΑΕΚ, 24η ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, 25η Ατρόμητος – ΑΕΚ, 26η ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, 27η Πλατανιάς – ΑΕΚ, 28η ΑΕΚ – Κέρκυρα, 29η Λεβαδειακός – ΑΕΚ, 30η ΠΑΣ – ΑΕΚ

Με μια ματιά

Έχοντας όλα τα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ κρατάει την τύχη στα χέρια της. Βέβαια φέτος μας έχει δείξει πως τις γκέλες τις κάνεις μες τις θεωρητικά πιο εύκολες ομάδες. Αν τις αποφύγει και φανεί ανταγωνιστική και στα ντέρμπι τότε θα βρεθεί πεντάδα, σε άλλη περίπτωση θα έχει σοβαρό πρόβλημα.

ΠΑΟΚ (20 με ματς λιγότερο): Οι κινήσεις έφεραν και πάλι την αισιοδοξία

Στον ΠΑΟΚ λένε και σε μεγάλο βαθμό δεν έχουν άδικο, πως η ομάδα παίζει αν όχι το καλύτερο ποδόσφαιρο, σίγουρα ένα από τα καλύτερα. Το μεγάλο πρόβλημα των... ασπρόμαυρων ήταν το γκολ, με συνέπεια να μείνουν τόσο πίσω από την κορυφή, αλλά και την πεντάδα. Για τον λόγο αυτό προσπάθησαν να αποκτήσουν επιθετικό και μετά το όχι του Ανσαριφάρντ ήρθαν σε συμφωνία με τον Σέρβο Πρίγιοβιτς, ενώ αναμένονται και άλλες κινήσεις. Η αισιοδοξία επέστρεψε και πάλι και αν όντως η απόδοση παραμείνει ίδια και ο πρώην επιθετικός της Λέγκια στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, τότε ο ΠΑΟΚ προλαβαίνει και με άνεση.

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ

11η Λάρισα – ΠΑΟΚ, 16η ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός, 17η ΠΑΣ – ΠΑΟΚ, 18η Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ, 19η ΠΑΟΚ – Αστέρας, 20η Ξάνθη – ΠΑΟΚ, 21η ΠΑΟΚ – Βέροια, 22η Ηρακλής – ΠΑΟΚ, 23η ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, 24η ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, 25η ΠΑΟΚ – Πανιώνιος, 26η ΠΑΟΚ – Λάρισα, 27η Ατρόμητος – ΠΑΟΚ, 28η ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, 29η Πλατανιάς – ΠΑΟΚ, 30η ΠΑΟΚ – Κέρκυρα

Με μια ματιά

Τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ είναι πιο απλά από κάθε διεκδικητή της πεντάδας. Αν επιτέλους αρχίσει να σκοράρει, τότε θα βρεθεί σίγουρα εκεί. Αν συνεχίσει να κάνει παιχνίδια όπως αυτό κόντρα στον ΠΑΣ που σε 10000 ευκαιρίες δεν έβαλε γκολ, τότε του χρόνου δεν θα παίζει Ευρώπη. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο...

Πλατανιάς (21), Ατρόμητος (21), Αστέρας (18): Τα αουτσάιντερ που θα παλέψουν για το θαύμα

Τέλος στην... μάχη της πεντάδας μπορούν να μπουν υπό προϋποθέσεις ακόμα τρεις ομάδες. Ο λόγος για τους Πλατανιά, Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης. Οι δύο πρώτες άλλωστε έχουν 21 βαθμούς και βρίσκονται μόλις έναν πίσω από την πεντάδα, ενώ ο τρίτος της παρέας ακολουθεί με 18, δείχνοντας όμως πως έχει ανεβάσει για τα καλά στροφές μετά το τραγικό του ξεκίνημα. Και οι τρεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα καταφέρουν, αλλά σε ένα πρωτάθλημα που οι γκέλες γίνονται συχνά, όλα μπορούν να συμβούν. Αν πάντως προλάβουν τότε θα μιλάμε για μεγάλη έκπληξη κυρίως για τον Πλατανιά, μιας και οι Περιστεριώτες έχουν βρεθεί στο παρελθόν σε πλέι οφ και ξέρουν τον δρόμο για να το πετύχουν και πάλι.

Συνολικά όμως όχι μόνο για τους τρεις, αλλά για όλους, είναι εξαιρετικά νωρίς. Μιλάμε πως ακόμα έχουμε έναν γύρο για να δούμε ποιοι θα βρεθούν στα πλέι οφ και κυρίως να δούμε αν θα υπάρξει κάποια έκπληξη και θα μείνει εκτός ένας από τους θεωρητικά μεγάλους. Η αλήθεια είναι πως φέτος αυτή η περίπτωση μοιάζει πιο πιθανή από ποτέ, όμως ξαναλέμε πως ακόμα υπάρχει μακρύς δρόμος. Εσείς πάντως ψηφίστε ποιες ομάδες πιστεύετε πως θα καταφέρουν να βρεθούν στην πρώτη πεντάδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα