Ο Μάρκος Αλόνσο είναι πιο έτοιμος από ποτέ! (pics & vids)

Ο Μάρκος Αλόνσο είναι πιο έτοιμος από ποτέ! (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ο Μάρκος Αλόνσο είναι πιο έτοιμος από ποτέ! (pics & vids)

bet365

Το Match Review του gazzetta.gr γράφει τον Μάρκος Αλόνσο που «ντύθηκε» Ντιέγκο Κόστα και επιβεβαιώνει ότι η Τσέλσι τον έχει ανάγκη, ακόμα κι αν αυτό δεν αφορούσε το σκοράρισμα εξ αρχής...

Ήταν παράλογο να μην υπάρχει σε μια ομάδα όπως η Τσέλσι, ένα κανονικό αριστερό μπακ. Ήταν παράλογο (αν και συνηθίζεται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο) να παίζει σε πτέρυγα ποδοσφαιριστής με ανάποδο πόδι, όσο κι αν τα πράγματα γίνονταν δύσκολα στις προωθήσεις μέχρι την αντίπαλη περιοχή.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε μείνει με τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα να παίζει κατ' ανάγκη με το δεξί του πόδι από αριστερά, ενώ, η αμέσως επόμενη λύση ήταν ο... Μπάμπα Ράχμαν, που σε καμία περίπτωση δεν είναι επιπέδου Τσέλσι.

Κι έφτασε το καλοκαίρι του 2016 να επικρατήσει η λογική και ν' αποκτηθεί ένας άνθρωπος του οποίου η πραγματική θέση είναι αριστερά και μπορεί να παίζει με άνεση με το καλό του πόδι. Ένας ποδοσφαιριστής ταχύς, «δοκιμασμένος» στην Πρέμιερ Λιγκ έχοντας περάσει από τις Μπόλτον και Σάντερλαντ (με δανεισμό από Φιορεντίνα η θητεία του στις «μαυρόγατες»), έχει επιθετικές τάσεις, έχει ενθουσιασμό, αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση η μονιμοποίηση στο αρχικό σχήμα, αλλά θέλει λίγη δουλειά παραπάνω στα αμυντικά του καθήκοντα.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Ρόμα - Σαμπντόρια.

Αυτός, λοιπόν, είναι ο Μάρκος Αλόνσο.

Ένας αριστεροπόδαρος οπισθοφύλακας, που στο τελευταίο παιχνίδι της Τσέλσι στο «King Power Stadium» απέναντι στη Λέστερ, εξαφάνισε οποιαδήποτε ανησυχία του κόσμου της ομάδας για την απουσία του Ντιέγκο Κόστα και για πρώτη φορά στην καριέρα του, σκόραρε δις σ' ένα 90λεπτο, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του τελικού 3-0.

Εκεί όπου πέρυσι οι «μπλε» ηττήθηκαν 2-1 με... κάτω τα χέρια και αμέσως μετά απολύθηκε ο Μουρίνιο, φέτος, η ομάδα του Κόντε ανταπεξήλθε μια χαρά δίχως τον πρώτο σκόρερ της, έχοντας ξεσπάσει και το όργιο των φημών για τον τρόπο με τον οποίο έμεινε εκτός αποστολής ο Κόστα, όμως και το εμπόδιο των «αλεπούδων» φέτος είναι πολύ διαφορετικής δυναμικής από αυτό των περσινών αποτελεσματικών και εντυπωσιακών εμφανίσεων.

Ο Μάρκος Αλόνσο πέτυχε τα δύο γκολ έχοντας τρεις τελικές προσπάθειες στο παιχνίδι (!) και μάλιστα, η τρίτη του, τον έκανε να τα βάζει με την... τύχη (τραγική ειρωνεία δεδομένων των όσων είχε ήδη πετύχει) αφού για λίγο δεν ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του.

Στο πρώτο ημίχρονο, όταν και είχε σημειώσει ήδη το πρώτο από τα γκολ του στο Λέστερ, η στατιστική... τρελάθηκε με την αποτελεσματικότητά του! Όσα κατέγραψε ήταν: 100% επιτυχία στις εναέριες μονομαχίες με αντιπάλους (τις τέσσερις φορές που συνέβη αυτό), 100% στα τάκλιν, 100% στα μαρκαρίσματα, 100% στην ακρίβεια των προσπαθειών του προς την αντίπαλη εστία, 3 καθοριστικές παρεμβάσεις.

Βασικότατο στέλεχος, πλέον, του συστήματος του Αντόνιο Κόντε με τους φουλ – μπακ που καλύπτουν αμυντικά αλλά και έχουν μεγάλο ρόλο στο επιθετικό παιχνίδι της Τσέλσι, έχει σκοράρει άλλη μια φορά, στο ευρύ 5-0 επί της Έβερτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ενώ, η καλύτερη επίδοσή του σε μια σεζόν, όσον αφορά τα γκολ, είναι τέσσερα τέρματα της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013, όταν αγωνιζόταν στην Τσάμπιονσιπ με τη φανέλα της Μπόλτον.

Είναι προϊόν των τμημάτων υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία είχε πάρει ελάχιστα λεπτά συμμετοχής, σε ένα παιχνίδι με τη Σανταντέρ, πίσω στον Απρίλη του 2010.

Ουδέποτε κατάφερε να κάνει το ξεπέταγμά του με τη «βασίλισσα» και να διεκδικήσει την παρουσία του στην πρώτη ομάδα, με αποτέλεσμα να πάρει το δρόμο για το Ηνωμένο Βασίλειο και το «Ρίμποκ», όπου βρέθηκε 2010, όταν τότε η Μπόλτον βρισκόταν ακόμα στην Πρέμιερ Λιγκ. Δειλά – δειλά προσπάθησε να βγει στο προσκήνιο, ήταν δύσκολες οι δύο πρώτες χρονιές του, ακολούθησαν οι 26 συμμετοχές στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας, την περίοδο 2012-2013.

«Αποφάσισα να συνεχίσω στη Μπόλτον όταν αντιλήφθηκα ότι στη Ρεάλ δεν είχα μέλλον και δεν με υπολόγιζαν. Και έμαθα πολλά στην πρώτη μου παρουσία στην Αγγλία. Όταν έφτασα για πρώτη φορά, ήμασταν τελευταίοι και παίξαμε στον τελικό του Λιγκ Καπ. Τερματίσαμε τελικά 14οι στο πρωτάθλημα. Θυμάμαι ότι είχαμε νικήσει τις Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην πρώτη μου χρονιά στη Μπόλτον. Τώρα θεωρώ ότι απολαμβάνω τους καρπούς των κόπων και της σκληρής δουλειάς που έχω κάνει, όντας σε μια ομάδα τοπ επιπέδου και διεκδικώντας τίτλους και επιτυχίες. Θέλω να μείνω για πολλά χρόνια στην Τσέλσι» είχε αναφέρει ο Μάρκος Αλόνσο σε πρόσφατη συνέντευξή του στη «Sun».

Όσο για το ρόλο που έχει υπό τις οδηγίες του Αντόνιο Κόντε, δηλώνει ότι:

«Ο τρόπος με τον οποίο παίζουμε, κάνει επιτακτική την ανάγκη να βρισκόμαστε στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Τρέχουμε πολύ περισσότερο κι όταν πλέον έρχεται η μπάλα στα πόδια μας, δεν έχουμε τη φρεσκάδα που θα έπρεπε από τη στιγμή που ήδη τρέχουμε πολύ. Γι' αυτό και δουλεύουμε πολύ και στη διατήρηση δυνάμεων κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Δεν παίζουμε με τέσσερις πίσω για να είμαστε πιο ξεκούραστοι. Κάνω 8 κούρσες μέχρι την επίθεση σε κάθε ματς. Με τον Κόντε, δουλεύω πιο σκληρά από κάθε άλλη ομάδα στην οποία έχω βρεθεί. Είναι η πιο ζόρικη δουλειά. Έτσι είναι μάλλον οι Ιταλοί. Απαιτητικοί σε επίπεδο τακτικής αλλά και φυσικής κατάστασης».

Ναι μεν τονίζει συνεχώς ότι ο μεγαλύτερός του φόβος είναι να μην πάθουν τίποτα τα πόδια του, αλλά αντιλαμβάνεται ότι η δική του δουλειά είναι πολύ πιο «ασφαλής» από αυτή του ταυρομάχου. Ένας τέτοιος είναι και ο καλύτερός του φίλος πίσω στη Μαδρίτη, ο Γκονζάλο, ο οποίος λατρεύει τις ταυρομαχίες, έχει τύχει να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι κατά τη διάρκεια «μάχης» του με ταύρο και αυτό κάνει τον Μάρκος Αλόνσο να σκέφτεται πολύ διαφορετικά τους κινδύνους που κρύβει η μπάλα και τη σοβαρότητα οποιουδήποτε τραυματισμού εντός των... πλαισίων, σε σχέση με αυτό που κάνει ο κολλητός του.

Αυτό τον κολλητό άφησε πίσω με... χαρά, αφού δεν το σκέφτηκε όταν το καλοκαίρι έμαθε πως τον ήθελε η Τσέλσι. Ήταν έτοιμος για να κυνηγήσει τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα