Ντιγκινί: Η πίστη που έγινε λύτρωση

Ντιγκινί: Η πίστη που έγινε λύτρωση

Νίκος Μαρούδας
Ντιγκινί: Η πίστη που έγινε λύτρωση

bet365

Σχεδόν έξι μήνες είχε να αγωνιστεί με τον Ατρόμητο ο Ντιγκινί, που επέστρεψε κόντρα στη Βέροια και... λύτρωσε τους Περιστεριώτες! Το Match Review, καταγράφει την πίστη που του έδειξαν στο Περιστέρι μέχρι και το ματς της Δευτέρας.

Το καλοκαίρι ο Νικολά Ντιγκινί έφτασε στο Περιστέρι από την Κομοτηνή και τον Πανθρακικό, με σκοπό να είναι μαζί με τον Λε Ταλέκ το επιθετικό δίδυμο του Ατρόμητου. Τελικά, μπόρεσε να βοηθήσει μόνο στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου ήρθε η βαριά ήττα με 3-0. Από εκείνο το ματς και έπειτα δεν αγωνίστηκε ξανά. Βρέθηκε στον πάγκο στα επόμενα δύο παιχνίδια και στη συνέχεια ήρθε ο μεγάλος τραυματισμός του.

Ο καιρός περνούσε και ο Γάλλος δεν έδειχνε να είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα. Φυσικό θα ήταν να υπάρχει προβληματισμός, κάτι που όντως υπήρχε, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό. Περισσότερη ήταν η πίστη που έδειχναν οι Περιστεριώτες στον έμπειρο επιθετικό. Κάτι η εικόνα τις προηγούμενες δύο χρονιές με τον Πανθρακικό, κάτι το πάθος που έδειχνε ο ίδιος για επιστροφή... ανάγκαζαν τους ανθρώπους του Ατρόμητου να τον περιμένουν. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, μάλιστα, φαινόταν πως το συντηρητικό πρόγραμμα που ακολουθούσε όλο αυτό τον καιρό είχε πιάσει τόπο και σύντομα θα επέστρεφε στα γήπεδα.

Ωστόσο, ο Ατρόμητος μαζί με τον ποδοσφαιριστή πήραν την δύσκολη απόφαση να μπει στο χειρουργείο. Αυτόματα η επιστροφή του στην ενεργό δράση πήγαινε τουλάχιστον 2 μήνες πίσω. Για τον λόγο αυτό ήταν ειλημμένη απόφαση να παρθεί επιθετικός. Όταν ήρθε ο Ντάουντα όμως, κανείς δεν είχε ξεχάσει τον Ντιγκινί. Όλοι γνώριζαν πως πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή που αν είναι καλά μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα. Τον πίστευε και ο Κορακάκης, τον πίστεψε και ο Σα Πίντο στη συνέχεια.

Με τον Νιγηριανό να τα πηγαίνει εξαιρετικά, σίγουρα ο 28χρονος επιθετικός έβλεπε πως έπρεπε να δώσει το... 200% ώστε να διεκδικήσει μια θέση στην εντεκάδα όταν με το καλό επέστρεφε. Περίπου δύο εβδομάδες πριν το ματς με την Βέροια, ο Ντιγκινί μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων και πλέον δεν είχε ενοχλήσεις. Γνώριζε και ο ίδιος πως η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει.

Δεν ήθελε να βιαστεί, δεν ήθελαν ούτε στον Ατρόμητο. Είπαμε τον πιστεύουν πολύ, τον θεωρούν στοίχημα και πως μπορεί να εξελιχθεί σε εσωτερική μεταγραφή. Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, δεν θέλησαν να ρισκάρουν με την συμμετοχή του νωρίτερα. Προτίμησαν να περιμένουν για να είναι σίγουροι, άλλωστε ο Ατρόμητος έχει πολλά παιχνίδια ακόμα μπροστά του, με το Κύπελλο να είναι ο μεγάλος στόχος.

Ο Σα Πίντο τελικά αποφάσισε να τον πάρει μαζί του στη Βέροια. Να τον βάλει στην αποστολή για πρώτη φορά, αυτό από μόνο του ήταν αρκετά σημαντικό για για την ψυχολογία του Γάλλου. Οι περισσότεροι δεν περίμεναν πως ο Πορτογάλος θα τον επιλέξει σε μία από τις τρεις αλλαγές. Όμως, το παιχνίδι πήγε έτσι που ο 44χρονος τεχνικός αποφάσισε να το χτυπήσει με όλα τα όπλα που είχε. Το 0-0 με την τελευταία Βέροια δεν τον άφηνε ικανοποιημένο, έτσι στο 77' ήταν η ώρα του Ντιγκινί!

Μετά από περίπου έξι μήνες ο Γάλλος πάτησε και πάλι γήπεδο σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Ο Ατρόμητος τέλειωσε το παιχνίδι και με τον Λε Ταλέκ και με τον Ντιγκινί μέσα. Μια στιγμή χρειάστηκε για τον 28χρονο επιθετικό να κάνει αυτό που ξέρει. Στο 88' ο Ούμπιδες έκανε την εξαιρετική παράλληλη μπαλιά και από κοντά ο Ντιγκινί... λύτρωσε τους Περιστεριώτες!

Ένα τέρμα που δικαίωσε πολλούς. Την διοίκηση που στήριξε τον Γάλλο, τους προπονητές του που τον πίστεψαν, αλλά και τον ίδιο. Έναν ποδοσφαιριστή που την πρώτη του χρονιά στον Πανθρακικό σε 30 συμμετοχές σημείωσε 4 γκολ και στην δεύτερη σε 25 συμμετοχές άλλα τόσα. Αυτή η νίκη κράτησε τον Ατρόμητο στο -4 από τα πλέι οφ. Σίγουρα αυτά ακόμα μοιάζουν να είναι μακριά, όμως στο Περιστέρι όσο ζουν ελπίζουν και σίγουρα ο Σα Πίντο, με τους Λε Ταλέκ, Ντάουντα, αλλά και Ντιγκινί πλέον έχει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο μέχρι το τέλος της σεζόν!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα