Οφρυδόπουλος: «Η Παναχαϊκή αποπνέει υγεία»

Οφρυδόπουλος: «Η Παναχαϊκή αποπνέει υγεία»

Φώτης Καρακούσης
Οφρυδόπουλος: «Η Παναχαϊκή αποπνέει υγεία»

bet365

Ο τεχνικός της Παναχαϊκής Σωκράτης Οφρυδόπουλος μιλάει στο gazzetta.gr για τη νέα προσπάθεια που γίνεται στους Αχαιούς αναφέροντας μεταξύ άλλων πως όλο αυτό αποπνέει υγεία.

Θεωρείται και όχι άδικα μια από τις πιο ιστορικές επαρχιακές ομάδες και μάλιστα είναι η πρώτη που αγωνίστηκε σε Ευρωπαϊκά κύπελλα (για επαρχία μιλάμε πάντα). Τα τελευταία χρόνια ωστόσο η Παναχαϊκή πέρασε πολλά, αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα και δεν ήταν λίγοι όσοι φοβούνταν ακόμα και την διάλυση.

Το καλοκαίρι όμως με την ομάδα να έχει πέσει στην Γ' Εθνική, ντόπιοι επιχειρηματίες με μπροστάρη τον Κώστα Κατσουράνη ανέλαβαν τα ηνία και η αισιοδοξία έχει αρχίσει να κάνει για τα καλά την εμφάνισή της. Οι... ροσσονέρι επελαύνουν στον τρίτο όμιλο έχοντας 5 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Παναρκαδικό και με έναν αγώνα λιγότερο, ενώ όπως και κόντρα στην Θήβα που παρακολουθήσαμε, μπορούν και κερδίζουν παιχνίδια ακόμα και όταν η εμφάνισή τους δεν είναι και η καλύτερη.

Οι Πατρινοί έχουν στο τιμόνι τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο, ένα προπονητή που δείχνει να οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα προς την άνοδο που είναι άλλωστε και ο αδιαπραγμάτευτος στόχος. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο gazzetta.gr που βρέθηκε στην Πάτρα για τη νέα προσπάθεια που γίνεται, στάθηκε στην υγεία που αποπνέουν οι Αχαιοί, ενώ επισήμανε πως αν και όλο αυτό που γίνεται στην ομάδα φάνταζε πολύ καλό για να είναι αληθινό, τελικά όντως είναι αληθινό.

Κόουτς θα ξεκινήσουμε με τα αγωνιστικά και το σημερινό ματς. Η ομάδα κατάφερε να αυξήσει την διαφορά στους πέντε βαθμούς, πόσο σημαντική είναι αυτή η διαφορά για την συνέχεια;

«Οποιαδήποτε διαφορά έχεις με τον δεύτερο είναι σημαντική. Την δεδομένη χρονική στιγμή η διαφορά των πέντε βαθμών μας δίνει ένα αβαντάζ αλλά δεν εξασφαλίζει τίποτα. Την επόμενη βδομάδα έχουμε την ευκαιρία να τους πάμε στους 8 και γιαυτό παίζουμε ένα σημαντικό παιχνίδι και πάλι είναι πολύ νωρίς, αλλά όπως είπα και στην αρχή, όσο πιο μακριά είμαστε από τις υπόλοιπες ομάδες, τόσο καλύτερο».

Πως βλέπεις ως τώρα την κατηγορία, υπάρχει ο ανταγωνισμός που περίμενες ή τα πράγματα δείχνουν πιο εύκολα;

«Στο ελληνικό ποδόσφαιρο όσο πιο κάτω στις κατηγορίες πας είναι πιο δύσκολοι οι αγώνες. Όταν ο αντίπαλος είναι μικρότερος το ματς πάει στην δύναμη και αυτό σε δυσκολεύει. Θα πρέπει να μάθουμε να παίζουμε με αντιπάλους που παίζουν στο μισό γήπεδο. Θα πρέπει σε τέτοια ματς να έχεις τεράστια συγκέντρωση και στα 90 λεπτά και θα πρέπει να είσαι ταπεινός γιατί αν δεν είσαι μπορεί να την πληρώσεις».

Όσον αφορά την ομάδα, τα πράγματα πως είναι τους τελευταίους μήνες; Όχι αγωνιστικά γιατί αυτό φαίνεται, αλλά συνολικά.

«Η αλήθεια είναι πως μετά την έλευση των επιχειρηματιών και την ανάληψη της τεχνικής διεύθυνσης από τον κύριο Κατσουράνη άλλαξαν εντελώς τα πράγματα. Η ομάδα ξεκίνησε από το μηδέν μετά πήγε στο πιο απλό και στην συνέχεια στο πιο σύνθετο. Πολλοί μπορεί να νόμισαν πως ήταν μια φωτοβολίδα και κάτι ευκαιριακό, αλλά μετά από πέντε μήνες όσοι έχουν περάσει από την Πάτρα, αντίπαλοι και φίλοι που βλέπουν την ομάδα έχουν διαπιστώσει πως έχει γεννηθεί κάτι καινούργιο. Κάτι καινούργιο που συνήθως λέμε πως είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό αλλά όντως είναι και καλό και αληθινό. Η ομάδα αποπνέει υγεία, έχει ότι χρειάζεται για να εξελιχθεί και να προοδεύσει και κυρίως είναι ενωμένη. Διοίκηση τεχνικός διευθυντής, τεχνικό τιμ όλοι μαζί».

Επειδή όλα δείχνουν τέλεια υπάρχει το άγχος της ανόδου;

«Στην ζωή μου μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής μου καριέρας έχω πει πως το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα πρέπει. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να θέτεις βάσεις και στόχους, να έχεις αρχές, κανόνες, να δουλεύεις, να προπονείσαι να κάνεις αυτοκριτική και να προσπαθείς κάθε μέρα για το καλύτερο. Αν τα έχεις κάνει όλα αυτά μπαίνεις καλύτερα στο γήπεδο και το θέλω είναι πολύ μεγαλύτερο από το πρέπει, δηλαδή δεν έχεις άγχος, αλλά πίστη στις δυνάμεις σου. Και αυτό έχουμε περάσει και στους παίκτες γιατί εκείνοι παίζουν και είναι πρωταγωνιστές».

Εσύ δεν έχεις άγχος, το θέμα είναι το πως διώχνεις από τους παίκτες που είναι λογικό να το έχουν ακούγοντας τους πάντες πως είναι το φαβορί και πως ουσιαστικά πρέπει να ανέβουν;

«Από την αρχή δουλέψαμε πολύ και κοπιάσαμε ακόμα περισσότερο. Κάποιες φορές έρχεται και η απογοήτευση αλλά αν θέλεις να πετύχεις δεν σταματάς. Βάζουμε στα παιδιά τα στοιχεία και τα εχέγγυα ώστε την επόμενη Κυριακή να είναι καλύτεροι από τον αντίπαλό τους. Όταν το πιστέψουν έρχονται και οι νίκες και αυτό έχει γίνει έως τώρα. Αυτό ακριβώς τους λέω, πως από την στιγμή που ξέρουν και οι ίδιοι πως έχουν δουλέψει καλά, δεν χρειάζεται να αγχώνονται αλλά να πιστεύουν σε αυτούς».

Να κλείσουμε με τον κόσμο. Πόσο βοηθάει αυτή την προσπάθεια;

«Αυτό που βίωσα και σιγά-σιγά διαπίστωσα είναι πως ο κόσμος της Πάτρας έχει ποδοσφαιρική ποιότητα και κουλτούρα. Για να τραβήξεις κόσμο πρέπει να δείξεις κάτι και αυτό έπρεπε να κάνουμε. Να δείξουμε πως είμαστε καθαροί άνθρωποι και υγιείς ποδοσφαιρικά με όραμα και στόχο. Αυτό αγκάλιασε ο κόσμος από την αρχή και ερχόμενος στο γήπεδο βλέποντας και την προσπάθεια των παικτών μας και την ομάδα πρώτη, το αγκάλιασε ακόμα περισσότερο. Μας έχει βοηθήσει αφάνταστα, γιατί η πρωτιά στην βαθμολογία έχει περάσει και από δύσκολα παιχνίδια με ανατροπές αποτελεσμάτων όπως στο Λουτράκι και επειδή συνήθως στα ελληνικά γήπεδα υπάρχει μουρμούρα και βιασύνη, αυτοί ήταν δίπλα στην ομάδα και στους παίκτες. Τα δύσκολα παιχνίδια τα έχουν κερδίσει οι παίκτες και ο κόσμος».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα