Σαββίδης: Ο χαφ που θα κάνει μια γλυκιά ανάμνηση τον Σιώπη

Θοδωρής Βασίλης
Σαββίδης: Ο χαφ που θα κάνει μια γλυκιά ανάμνηση τον Σιώπη

bet365

Ο Κυριάκος Σαββίδης ήταν η αποκάλυψη του Πανιώνιου κόντρα στον Παναθηναϊκό και το Match Review του Gazzetta κάνει μια μίνι αναφορά στον Κατερινιώτη χαφ με το αρχοντικό στιλ και το ποδοσφαιρικό IQ.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ετοίμαζε τα πλάνα του για το ματς με τον Παναθηναϊκό με μοναδική απουσία αυτή του τιμωρημένου Ρισβάνη. Ξαφνικά την Κυριακή ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» είδε τον Μανώλη Σιώπη να τίθεται νοκ άουτ λόγω γαστρεντερίτιδας. Ο Σερβοελληνας τεχνικός δεν το πολυσκέφτηκε και αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στον Κυριάκο Σαββίδη να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα με την φανέλα των Νεοσμυρνιωτών.

Σαν να έπαιζε από καιρό

Και ο 21χρονος άσος τον δικαίωσε. Παρά το γεγονός ότι ήταν η πρώτη του εμφάνιση, και ειδικά σε ματς με τέτοιας δυναμικότητας αντίπαλο, έδειξε λες κι έπαιζε χρόνια στην ομάδα. Πάντα πρώτος στην μπάλα, βγάζοντας τρομερή ενέργεια, δεν έχασε προσωπική μονομαχία. Μαζί με τον Κόρμπο κέρδισαν κατά κράτος το χώρο του κέντρου από τους Γουακάσο και Ζέκα κάνοντας τους ανθρώπους του Πανιωνίου να τρίβουν τα χέρια τους για την επιλογή τους.

Και η αλήθεια είναι ότι όταν το καλοκαίρι αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ, στη Νέα Σμύρνη ήξεραν καλά τι ποδοσφαιριστή είχαν στα χέρια τους, έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί μέσω του Ιστορικού να δείξει ξανά τα στοιχεία αυτά που ανάγκασαν τους Θεσσαλονικείς το 2010 να τον φέρει από την Κατερίνη. Καλός σωματότυπος, παίζει γρήγορα και κάθετα την μπάλα, καλός στο συνδυαστικό παιχνίδι διαθέτοντας όλα αυτά τα στοιχεία που διακρίνουν ένα σύγχρονο 8αρι.

Πρώτα το Εμείς και μετά το ΕΓΩ

«Το μόνο που μ’ ενδιαφέρει είναι να βελτιώνομαι καθημερινά, να παίζω για την ομάδα μου και για τον προπονητή μου», δήλωνε παλιότερα όταν με τις μικρές ομάδες του ΠΑΟΚ έκανε παπάδες. Ποτέ όμως δεν προέταξε το εγώ πάνω από το εμείς και αυτό το στοιχείο διέκρινε και ο Βλάνταν Ίβιτς και αποφάσισε να δουλέψει ακόμα περισσότερο μαζί του στην Κ-20.

Οι τραυματισμοί είναι ότι χειρότερο για έναν ποδοσφαιριστή και σε αυτό τον τομέα ο Κυριάκος ήταν άτυχος. Όπως το 2012 όταν ένα γυαλί του έκοψε το πόδι του με συνέπεια να χάσει τον τελικό της Κ-17 του Δικεφάλου, κάτι που ακόμα και τώρα τον πονάει. «Ένας συμπαίκτης μου έριξε το μπουκάλι, έσπασε και πάνω στους πανηγυρισμούς, πάτησα τα γυαλιά κι έκοψα το πόδι μου. Δεν έπαιξα στον τελικό. Και η ήττα αυτή είναι η χειρότερη στιγμή μου μέχρι τώρα», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά για εκείνη την ημέρα.

Η ατυχία όμως δεν τον αφήνει ήσυχο ούτε στην Σλοβακία, με τον δανεισμό του στην Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε κρατάει μόλις δύο μήνες, αφού ένα κάταγμα στο μικρό δάκτυλο του αριστερού του ποδιού τον αναγκάζει να επιστρέψει στην Τούμπα. Το καλοκαίρι στον Δικέφαλο του Βορρά δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση του άξονα με νέους ποδοσφαιριστές κάτι που σημαίνει ότι ο Σαββίδης δεν θα έχει τις ανάλογες ευκαιρίες.

Η ευκαιρία του Πανιωνίου

Κάπου εκεί έρχεται το ενδιαφέρον του Πανιωνίου και ο ίδιος βλέπει τους «κυανέρυθρους» ως την κατάλληλη ομάδα για να βάλει την καριέρα του ξανά στο σωστό δρόμο. Έτσι το καλοκαίρι υπογράφει με τους Νεοσμυρνιώτες διετές συμβόλαιο συνεργασίας με ελεύθερη μεταγραφή και τον ΠΑΟΚ να διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης. Και μπορεί η καλή ημέρα να μην φαίνεται από το πρωί (η θητεία του στην Πλατεία ξεκίνησε με σοβαρό τραυματισμό), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να την αλλάξεις και κατά την διάρκεια. Και ο Κυριάκος αυτός ακριβώς έκανε. Πάλεψε, ξεπέρασε τον τραυματισμό του και κόντρα στον Παναθηναϊκό δικαιώθηκε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα