Όταν ο Μποτία κάνει του... κεφαλιού του! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Όταν ο Μποτία κάνει του... κεφαλιού του! (vids)

bet365

Το Gazzetta Match Review γράφει για τον Αλμπέρτο Μποτία, τον MVP του ντέρμπι με Παναθηναϊκό και τον στόπερ του ποσοστού 87,5% σε γκολ με κεφαλιές με την φανέλα του Ολυμπιακού!
Είναι πέρα για πέρα αληθές πως ο Αλμπέρτο Μποτία για ακόμα έναν Οκτώβριο στον Ολυμπιακό έβαλε σημαντικά γκολ με την φανέλα των Πειραιωτών και συνεχίζει να είναι ο πιο σταθερός στόπερ τους. Ο Ισπανός όμως είχε και συνέχεια με το... μενού να περιλαμβάνει σούπερ εμφάνιση με Παναθηναϊκό, καίριο κόψιμο πάνω στο τετ α τετ του Λέτο στο α' μέρος και γκολ με κεφαλιά. Και μάλιστα βρίσκει δίχτυα, κερδίζοντας στον... αέρα τον Αργεντίνο από τον οποίο νωρίτερα με περιστροφή σώματος και τάκλιν του είχε πάρει την... μπουκιά από το στόμα!
Για την ακρίβεια πηδάει πιο ψηλά από Λέτο και Μολέδο για να σκοράρει για το 1-0.
Στη Νέα Σμύρνη και τον αγώνα με Πανιώνιο σκόραρε με κεφαλιά από στημένη φάση ενώ έπαιζε για 45 λεπτά με πέντε ράμματα στο κεφάλι του. Ο Μποτία συνεχίζει να αποδεικνύεται σκληρό... καρύδι και... μαχητής. Και φέτος εκτός από το ότι είναι ο πλέον αξιόπιστος σέντερ μπακ του Ολυμπιακού για φέτος, βάζει ξανά Οκτώβριο μήνα σπουδαία τέρματα στο πρωτάθλημα.
Φέτος ήταν το Πανιώνιος - Ολυμπιακός. Πέρυσι μέσα στον Οκτώβριο ήταν το 1 τέρμα του στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ και τα 2 στο Ολυμπιακός - Ατρόμητος. Όλα σπουδαία γκολ και σε κρίσιμα παιχνίδια. Πέρσι το έκανε στις 17 και 25 Οκτώβρη και φέτος πιο νωρίς, στις 15.
ΟΚΤΩ ΓΚΟΛ, ΤΑ ΕΠΤΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙΕΣ!
Συνολικά με την φανέλα του Ολυμπιακού ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός έχει σκοράρει 8 γκολ (σ.σ. τα 7 με κεφαλιά) και ενώ έχει και 1 ασίστ. Το 87,5% των τερμάτων του με τα ερυθρόλευκα δηλαδή είναι με το κεφάλι! Τις τελευταίες 2 αγωνιστικές του περιόδους στο Λιμάνι σκοράρει μόνο με κεφαλιές! Πιο αναλυτικά:
Σεζόν 2014 - 2015:
ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΣΤΟ 3-2 (24')
ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑ (26')
Σεζόν 2015 - 2016:
ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙΑ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ 5-1 (42')
ΓΚΟΛ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙΑ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 4-0 (29')
ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΚΕΦΑΛΙΕΣ ΣΤΟ 59' ΚΑΙ ΤΟ 63' ΣΤΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2, Η ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΑΠΟ ΚΟΡΝΕΡ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΦΑΟΥΛ
Φέτος:
ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2 (15')
ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΣΚΟΡ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-0 ΜΕ ΚΕΦΑΛΙΑ ΑΠΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΣΤΟ 21'
ΠΡΟΠΕΡΣΙ:
ΠΕΡΥΣΙ:
ΦΕΤΟΣ:
Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ... ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!
Ο Μποτία έχει δείξει το πόσο καλά προωθείται στα στημένα και το πόσο δυνατά και σωστά κάνει το άλμα σε πρώτο χρόνο για να βρει την μπάλα με το κεφάλι για να σκοράρει. Πρόκειται για πράγματα που έχει δουλέψει πολύ στην προπόνηση και τα έχει κάνει ρουτίνα στο παιχνίδι του. Πιθανότατα να είναι και ο σέντερ μπακ με τις πιο καλές επιθετικές αντιδράσεις από κάθε άλλον σε στατικές φάσεις! Αυτό δείχνει έναν παίκτη με εξυπνάδα και προνοητικότητα, που ξέρει να βλέπει τα τρωτά σημεία της αντίπαλης άμυνας και το που θα... χτυπήσει.
Ο Ισπανός σέντερ μπακ από την άλλη έχει φάει... κράξιμο για τα ανασταλτικά του προσόντα. Σίγουρα δεν είναι ο κορυφαίος στόπερ ever, ωστόσο δείχνει συνεχή βελτίωση. Έχει παρουσιάσει ένα limit up ως προς τον τρόπο που καλύπτει χώρους, αμύνεται και κόβει και δικαιολογημένα αυτήν την στιγμή είναι ο πιο καλός σέντερ μπακ του ρόστερ. Είναι από τους λίγους παίκτες που κυνηγάνε μέχρι το τέλος μία φάση. Ακόμα και εάν χάσει τον αντίπαλό του έχει φανεί αρκετές φορές το πως επανέρχεται γυρίζοντας και τρέχοντας προς τα πίσω. Κόβει με τάκλιν ή περιορίζει το οπτικό πεδίο στον αντίπαλο. Παράλληλα επειδή οι παίκτες φαίνονται στα μεγάλα ματς ο Μποτία με την ερυθρόλευκη φανέλα έχει κάνει αποδεδειγμένα πολύ καλές εμφανίσεις σε ντέρμπι. Όχι μόνο με Παναθηναϊκό αλλά ακόμα και με ΑΕΚ και με ΠΑΟΚ.
ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ... ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ
Επίσης ο Μποτία έχει και κάτι άλλο στα συν του. Σωστή νοοτροπία. Ο παίκτης που αποτέλεσε μία εκ των προσωπικών επιλογών του Μίτσελ ουδέποτε αντέδρασε άσχημα σε κριτική ή αποδοκιμασία. Έβαλε κάτω το κεφάλι και δούλεψε για να βγάλει πιο μετά καλύτερο πρόσημο.
Εξ' ού και οι ατάκες του μετά τον Παναθηναϊκό: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη αλλά και γενικότερα πως έχουν πάει τα πράγματα για εμάς τις τελευταίες βδομάδες, σε δύσκολα παιχνίδια. Έτσι έπρεπε να φτάσουμε μέχρι την διακοπή και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Η κριτική, είναι η αλήθεια πως, ποτέ δεν με ενόχλησε γιατί δεν έχω καμία αμφιβολία για την ομάδα μας. Δουλεύει πολύ καλά, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και προπονούμαστε καθημερινά για να βελτιωθούμε. Είμαστε μια ομάδα ενωμένη και όλοι μαζί θα τα πάμε καλά. Η κριτική δεν μας ενοχλεί και είμαστε σίγουροι πως μόνο καλό θα μας κάνει, για να βελτιωνόμαστε».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα