«Φάκελος» αριστερός μπακ στον Ολυμπιακό

Δημήτρης Τομαράς
«Φάκελος» αριστερός μπακ στον Ολυμπιακό

bet365

Το Gazzetta Match Review ρίχνει... φως στο θέμα του αριστερού μπακ για τον Ολυμπιακό, μία θέση που έχει ταλαιπωρήσει πολύ την ομάδα και τον Πάουλο Μπέντο.
Η ευπάθεια του Ντε Λα Μπέγια σε τραυματισμούς, του μοναδικού κλασικού αριστερού μπακ που υπολογίζει ο Μπέντο για φέτος, έχει δημιουργήσει ουκ ολίγα προβλήματα στην έτσι και αλλιώς συγκεκριμένων και περιορισμένων δυνατοτήτων αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού και στο κέντρο της. Από την δεξιά πλευρά ο Ίβηρας έχει τον Φιγκέιρας, τον Ομάρ και ακόμα και τον Ρέτσο που ως δεξιοπόδαρος στόπερ, μπορεί να βοηθήσει. Επίσης και τον Ρομαό που έχει παίξει ως δεξιός ακραίος αμυντικός μπορεί να συμβάλλει εκεί. Εξάλλου μόνο ποδοσφαιρικά ορθολογικό δεν είναι να παίζει ακραίος αμυντικός ένας στόπερ με... ανάποδο πόδι.
Για την θέση του αριστερού ακραίου αμυντικού όμως πέραν του Ντε Λα Μπέγια που είναι η βασική επιλογή (σ.σ. έχοντας όμως τα γνωστά προβλήματα τραυματισμών) τι άλλες λύσεις υπάρχουν; Από την στιγμή που μπήκε σε αγωνιστική... καραντίνα ο νεαρός Τσιμίκας, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει έξτρα βοήθειες και ας μην ήταν καλός με την ΑΕΛ, άλλος καθαρόαιμος αριστερός μπακ στο ρόστερ δεν υφίσταται. Έτσι στον Μπέντο μένει μία αναγκαστική βασική επιλογή, αυτή του Ρέτσου, μέχρι την στιγμή που θα πιάσει το 100% ο Ομάρ.
Υπάρχει βέβαια και η εναλλακτική αγοράς αριστερού μπακ τον Ιανουάριο, κάτι το οποίο είναι υπό συζήτηση και... αναζήτηση. Δεν θα εκπλήξει κανέναν αν οι «ερυθρόλευκοι» επιλέξουν να ενισχυθούν τελικά στη συγκεκριμένη θέση, μιας και οι ίδιοι έχουν αναγνώσει τις περιορισμένες επιλογές. Μέχρι τότε τι γίνεται όμως; Ας δούμε τα παιχνίδια ξεχωριστά. Προφανώς και θα δώσουμε βάρος και έμφαση στα ματς όπου ο Ολυμπιακός είχε... θέματα. Με Βέροια και με ΑΕΚ ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα στα άκρα της άμυνάς του και ιδίως αριστερά.
Τα... ζητήματα όμως υπήρξαν και ήταν εμφανή σε αρκετά παιχνίδια. Με τον Ηρακλή, που ο Ντε Λα Μπέγια έπαιξε τραυματίας και μετά επιστρατεύθηκε ο πιτσιρικάς Ρέτσος (σ.σ. που ως γνωστόν είναι δεξιοπόδαρος στόπερ) για να τον καλύψει. Με την ΑΕΛ στην ήττα των Πειραιωτών ο Τσιμίκας αν και κλασικός αρ. μπακ δεν πήγε καλά και ενώ έβγαλε και τραυματισμό. Αυτή ήταν και η αρχή του... τέλους για τον πιτσιρικά, που έγινε και αλλαγή στον συγκεκριμένο αγώνα. Με τον Πανιώνιο ο Ρέτσος είχε πολλά προβλήματα από την πλευρά του και δέχθηκε και δύο κίτρινες κάρτες για να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια.
Με τον ΠΑΟΚ ήταν βασικός ο επίσης δεξιοπόδαρος στόπερ Βιάνα που είχε ίωση και αποτέλεσε την... μαύρη τρύπα της άμυνας. Από τη δική του πλευρά έκανε διαρκώς επιθέσεις ο ΠΑΟΚ, «διαβάζοντας» ότι θα βρει λιγότερη αντίσταση. Τελικά, βγήκε για να μπει ο Ομάρ και να... μαζέψει αρκετά την άμυνα, αν και είχε να παίξει πάνω από 5 μήνες! Πέρασε αριστερά ο Φιγκέιρας και δεξιά ο Ομάρ, μετά όμως άλλαξαν και πλευρές, όπως κάνουν και οι πλάγιοι επιθετικοί. Με τον Ατρόμητο επανήλθε ο Ρέτσος που όντως κάνει μεγάλη προσπάθεια αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα.
Με τους Περιστεριώτες οι ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν ουκ ολίγες δυσκολίες στα άκρα τους, ενώ δέχθηκαν και αρκετές φάσεις στην πλάτη της άμυνας, σε μία γενικά κακή βραδιά ολόκληρης της αμυντικής γραμμής. Ο Ομάρ σηκώθηκε για ζέσταμα και απέναντι στον Ατρόμητο, καθώς ο Ντα Κόστα είχε ενοχλήσεις στο πέλμα και ο Μπέντο σκέφτηκε ξανά να ανακατέψει την τράπουλα στην άμυνα, σε περίπτωση που τελικά χρειαζόταν αλλαγή. Ο Ντα Κόστα ωστόσο συνέχισε μέχρι το τέλος.


Ήδη ο Μπέντο αν και είμαστε μετά την 9η αγωνιστική έχει χρησιμοποιήσει έξι παίκτες για την αριστερή πλευρά της άμυνας, γεγονός που δείχνει ότι έχει εντοπισει το θέμα και ψάχνει συνεχώς τον τρόπο για να τον καλύψει με τον περισσότερο αποδοτικό τρόπο.
ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΠΑΚ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΜΕ ΒΕΡΟΙΑ: ΒΑΣΙΚΟΣ ΑΡ. ΜΠΑΚ Ο ΝΤΕ ΛΑ ΜΠΕΓΙΑ
ΜΕ ΗΡΑΚΛΗ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΝΤΕ ΛΑ ΜΠΕΓΙΑ, ΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΡΕΤΣΟ ΛΟΓΩ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΜΕ ΑΕΛ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΤΣΙΜΙΚΑΣ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΜΕ ΑΕΚ: ΧΡΙΣΤΗΚΕ ΒΑΣΙΚΟΣ Ο ΝΤΕ ΛΑ ΜΠΕΓΙΑ
ΜΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟ: ΕΠΑΙΞΕ Ο ΡΕΤΣΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ
ΜΕ ΠΑΟΚ: ΒΑΣΙΚΟΣ Ο ΒΙΑΝΑ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΑΡ. ΑΡΧΙΚΑ Ο ΦΙΓΚΕΙΡΑΣ ΑΡ. ΜΠΑΚ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΠΛΕΥΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΑΡ.
ΜΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟ: ΒΑΣΙΚΟΣ Ο ΡΕΤΣΟΣ
Και μιάς και πιάσαμε την άμυνα ας ρίξουμε και μία ματιά στους στόπερ που έχουν παίξει έως τώρα στο πρωτάθλημα. Εκεί που ο έμπειρος κόουτς των Πειραιωτών έχει κάνει σαφώς πιο λίγες διαφοροποιήσεις, καθώς ως επί το πλείσον εμπιστεύεται το δίδυμο Μποτία - Ντα Κόστα, αν και ο Σιόβας με τον Πλατανιά ήταν θετικός:
ΜΕ ΒΕΡΟΙΑ: ΜΠΟΤΙΑ ΚΑΙ ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ
ΜΕ ΗΡΑΚΛΗ: ΜΠΟΤΙΑ ΚΑΙ ΒΙΑΝΑ
ΜΕ ΑΕΛ: ΒΙΑΝΑ ΚΑΙ ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ
ΜΕ ΑΕΚ: ΜΠΟΤΙΑ ΚΑΙ ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ
ΜΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟ: ΜΠΟΤΙΑ ΚΑΙ ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ
ΜΕ ΠΑΟΚ: ΜΠΟΤΙΑ ΚΑΙ ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ
ΜΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟ: ΜΠΟΤΙΑ ΚΑΙ ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα