Mε πρότυπο τη Mustang το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Ford (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Mε πρότυπο τη Mustang το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Ford (vid)
Στη δημοσιότητα έδωσε η Ford το πρώτο σκίτσο του πολυαναμενόμενου, πλήρως ηλεκτρικού SUV της, που είναι εμπνευσμένο από τη θρυλική Mustang.

Με την Ford να θέτει την ηλεκτροκίνηση στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της, πρόκειται για μία πρώτη, επίσημη γεύση από ένα αυτοκίνητο που πρόκειται να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού εξασφαλίζοντας με μία φόρτιση αυτονομία που θα φτάνει έως και τα 600 χλμ.
Η Ford δήλωσε την Πέμπτη ότι θα κάνει το ντεμπούτο του ηλεκτρικού SUV στις 17 Νοεμβρίου στο LA Auto Show με ένα LIVE event που θα μεταδοθεί από τα social media.

Η Ford έχει πλάνα για αυτοκίνητα υβριδικής τεχνολογίας. Πίσω στο 2016, ο πρόεδρος της Ford, Μπιλ Φορντ είπε στο περιοδικό Fortune πως βλέπει τα plug-in υβρίδια ως μεταβατική τεχνολογία. Ωστόσο τους τελευταίους μήνες πολλά έχουν αλλάξει. Τα υβριδικά αυτοκίνητα, εξακολουθούν να αποτελούν μέρος της αγοράς, ωστόσο τους τελευταίους 18 μήνες, η Ford έχει δώσει περισσότερη έμφαση στην ανάπτυξη και παραγωγή αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Να μην ξεχνάμε πως το 2018, η εταιρεία δήλωσε ότι θα επενδύσει 11 δισεκατομμύρια δολάρια για να προσθέσει 16 ηλεκτροκίνητα οχήματα και να φτάσει στα 40 ηλεκτροκίνητα οχημάτα μέχρι το 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!