«Eίμαι ευγνώμων που ζω ακόμη», λέει ο Κορέα (vid)

Gazzetta team
«Eίμαι ευγνώμων που ζω ακόμη», λέει ο Κορέα (vid)
Ο Χουάν Μανουέλ Κορέα τραυματίστηκε σοβαρά στον αγώνα της Formula 2, όπου έχασε τη ζωή του ο Αντουάν Ιμπέρ και τώρα στέλνει το πρώτο συγκινητικό μήνυμα από το νοσοκομείο.

Ο Χουάν Μανουέλ Κορέα τραυματίστηκε σοβαρά στα τέλη Αυγούστου στον αγώνα της Formula 2 στο Σπα του Βελγίου, όταν ενεπλάκη σε δυστύχημα, στο οποίο έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του ο Αντουάν Ιμπέρ. Το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγο μετά την εκκίνηση, όταν συγκρούστηκαν διάφορα μονοθέσια μεταξύ τους και από αυτό αποκόμισε ο 22χρονος οδηγός πολλαπλά κατάγματα στα πόδια και τραύματα στη σπονδυλική στήλη. Σε αυτά προστέθηκαν και επιπλοκές στον πνεύμονα του νεαρού πιλότου της ομάδας τζούνιορ της Sauber, που εκδηλώθηκαν αργότερα κατά τη νοσηλεία του σε κλινική του Λονδίνου. Να σημειωθεί, ότι ο Χουάν Μανουέλ Κορέα βρισκόταν επί ημέρες σε τεχνητό κώμα, προκειμένου να αντεπεξέλθει ο οργανισμός του σε τόσο πολλά και σοβαρά τραύματα.

Ευτυχώς, τώρα βρίσκεται πλέον στο στάδιο της ανάρρωσης και έστειλε μάλιστα για πρώτη φορά ένα μήνυμα με video, που ανέβασε στο Instagram, από το κρεβάτι του πόνου. Ο Κορέα δηλώνει δυνατός και έτοιμος να κάνει, ό,τι μπορεί για να αποκαταστήσει την υγεία του, αν και δεν είναι ακόμη βέβαιο, ότι θα γίνει ξανά 100% καλά.

Στο συγκινητικό video αναφέρει ο οδηγός αγώνων μεταξύ άλλων τα εξής: «Είμαι πολύ ευγνώμων, που βρίσκομαι ακόμη στη ζωή. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους, που βρίσκονταν στο πλευρό μου αυτές τις πέντε εβδομάδες. Ευχαριστώ την οικογένειά μου για την υποστήριξή της. Χωρίς αυτούς δεν θα τα είχα καταφέρει». Επίσης, ο Κορέα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του άτυχου Ιμπέρ, ενώ αποκάλυψε ότι θα υποβληθεί τη Δευτέρα στην τελευταία του εγχείρηση, πριν αναχωρήσει μετά από περίπου τρεις εβδομάδες με προορισμό το Μαϊάμι για να ξεκινήσει τη διαδικασία αποκατάστασης. Η τελευταία εκτιμάται, ότι θα διαρκέσει δέκα έως δώδεκα μήνες, ενώ ήταν απόφαση του Κορέα να υποβληθεί σε εγχείρηση και να μην γίνει ακρωτηριασμός του δεξιού ποδιού του, που βρίσκεται προς το παρόν σε μεταλλικό νάρθηκα.

Ο Αμερικανός οδηγός αγώνων δεν χάνει πάντως το θάρρος του παρά τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται, όπως φαίνεται και στο video, όπου λέει μεταξύ άλλων: «Είμαι θετικά διατεθειμένος. Δεν μου μένει να κάνω και κάτι άλλο. Βεβαίως θα μπορούσα να βρίσκομαι εδώ ξαπλωμένος, να κλαίω τη μοίρα μου και να γίνω καταθλιπτικός ή θα δω τα πράγματα θετικά και τα δώσω όλα, ώστε να γίνω υγιής». Εμείς, να του ευχηθούμε περαστικά και σιδερένιος και μακάρι να επιστρέψει σύντομα καλά στην υγεία του στο τιμόνι ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!