Μια πίστα καρτ «γκαζώνει» μεσοπέλαγα! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Μια πίστα καρτ «γκαζώνει» μεσοπέλαγα! (pics)
Πολύ ενδιαφέρον το concept που σκέφτεται η Norwegian Cruise Line για τα τεράστια κρουαζιερόπλοιά της, με τρία εξ αυτών να διαθέτουν σύγχρονες πίστες καρτ, on board!

Το ολοκαίνουργιο κρουαζιερόπλοιο Norwegian Encore Speedway της Norwegian Cruise Line είναι ένα πολ ιδιαίτερο και πολυτελές καράβι το οποίο έχει μια ιδιαιτερότητα: την πίστα καρτ στο τελευταίο κατάστρωμα! Πρόκειται για μια κίνηση που η συγκεκριμένη εταιρεία χρησιμοποιεί συχνά στα κρουαζιερόπλοιά της αφού το έχουμε δει ξανά σε άλλα δύο καράβια της. Στο νέο Norwegian Encore Speedway η πίστα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10 αγωνιζόμενους παράλληλα και εφοδιάζεται με ηλεκτροκίνητα καρτ τα οποία έχουν ανώτατη ταχύτητα στα 48 χλμ./ώρα.

Συνολικά υπάρχουν δέκα στροφές και σε τέσσερα σημεία στην ουσία κρέμεσαι από το καράβι με την πίστα να είναι κυριολεκτικά στο χείλος του. Κάθε γκρουπ έχει αγωνιστικό χρόνο των οκτώ λεπτών στη διάθεσή του και ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι από την καφετέρια που βλέπει στην πίστα, οι θεατές μέσω laser tag εξοπλισμού σημαδεύουν τον οδηγό της αρεσκείας τους και δίνουν ένα μικρό boost στο καρτάκι που οδηγεί! Το κόστος ανέρχεται στα 15 δολάρια για ένα οκτάλεπτο, ανά άτομο και υπάρχει δυνατότητα επιλογής εβδομαδιαίου πάσου για απεριόριστες επισκέψεις στην πίστα με αντίτιμο 200 δολάρια, για πολυήμερες κρουαζιέρες.

Τα εισιτήρια ή τα πάσα δίνονται στο πλοίο και τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Το ίδιο το πλοίο από την άλλη έχει μήκος 335 μέτρα, η κατασκευή του ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2019, η ταξιδιωτική «θητεία» του θα ξεκινήσει τον Νοέμβρη στο Μαϊάμι, το 2021 θα φτάσει μέχρι την Αλάσκα και μπορεί να φιλοξενήσει σε πολυτελέστατο κλίμα 4.000 άτομα! Είναι το τρίτο της Norwegian Cruise Line που έχει πίστα καρτ στο κατάστρωμα μετά το Norwegian Joy το 2017 και το Norwgian Bliss του 2018. Ήδη οι ταξιδιωτικοί οδηγοί και οι ειδικοί στην αξιολόγηση κρουαζιέρας, έχουν χαρακτηρίσει την πίστα καρτ μια ιδιοφυή ιδέα και μια από τις καλύτερες δραστηριότητες που μπορεί να συναντήσει κανείς σήμερα σε πλοίο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!