Στο μικροσκόπιο της FIA το τραγικό δυστύχημα με θύμα τον Ιμπέρ

Gazzetta team
Στο μικροσκόπιο της FIA το τραγικό δυστύχημα με θύμα τον Ιμπέρ
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου FIA διερευνά το τραγικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον Αντουάν Ιμπέρ, χωρίς να θέτει χρονικές προθεσμίες για την ολοκλήρωση της έρευνας.

Η FIA ξεκίνησε ήδη να ερευνά το τραγικό περιστατικό που στοίχισε τη ζωή του Αντουάν Ιμπέρ κατά τη διάρκεια αγώνα της Formula 2 στην πίστα του Σπα. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ενεργοποίησε ήδη το τμήμα ασφαλείας της μαζί με άλλες διευθύνσεις, ενώ θα συνεργαστεί στενά με τη λέσχη αυτοκινήτου του Βελγίου RACB και τις αρμόδιες τοπικές Αρχές.

Οι έρευνες θεωρούνται περίπλοκες, καθώς θα πρέπει να συνυπολογιστούν και να αξιολογηθούν πολλοί παράγοντες, γι αυτό και δεν έχει τεθεί κάποιο χρονικό όριο για την ολοκλήρωσή τους. Δεν πρόκειται πάντως να υπάρξουν ενδιάμεσα ανακοινώσεις, μέχρι να έχουν οι υπεύθυνοι της FIA μία συνολική εικόνα για το τραγικό περιστατικό, ενώ δεν αποκλείεται να επιφέρει ο θάνατος του 22χρονου Γάλλου αλλαγές και αναπροσαρμογές στις προδιαγραφές ασφαλείας στα μηχανοκίνητα σπορ πίστας.

Στο μικροσκόπιο των ερευνητών θα μπει ειδικότερα η πίστα του Σπα στο σημείο του δυστυχήματος, όπου ενδέχεται να γίνουν αλλαγές στην ασφάλτινη ζώνη εξόδου. Σύμφωνα με κάποιες απόψεις, η άσφαλτος που υπάρχει εκτός των ορίων της πίστας παρασύρει πολλούς οδηγούς, να παρακάμπτουν με ταχύτητα παρόμοια περιστατικά και να μην κόβουν ταχύτητα, όπως θα γινόταν, αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη ζώνη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!