Πρώην οδηγός της F1 προκαλεί καραμπόλα σε αγώνα στις ΗΠΑ (vid)

Gazzetta team
Πρώην οδηγός της F1 προκαλεί καραμπόλα σε αγώνα στις ΗΠΑ (vid)
O Tακούμα Σάτο ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής σε ένα σοβαρό ατύχημα με σύγκρουση πολλών αυτοκινήτων κατά την εκκίνηση αγώνα των IndyCar στο Ποκόνο των ΗΠΑ.

Σε εφιάλτη εξελίσσεται σταδιακά η πίστα του Ποκόνο για τους οδηγούς του αμερικανικού πρωταθλήματος IndyCar. Μόλις έναν χρόνο μετά το σοβαρό ατύχημα του Ρόμπερτ Γουίκενς, που βρίσκεται ακόμη σε φάση αποκατάστασης, είχαμε πάλι στον αγώνα Pocono 500 μία καραμπόλα μεταξύ πολλών αυτοκινήτων.

Το ατύχημα συνέβη κατά την εκκίνηση, όπου ο Αλεξάντερ Ρόσι έμεινε πίσω και ο Ράιαν Χάντερ-Ρέια προσπάθησε να τον περάσει από την εσωτερική, ταυτόχρονα με τον Σάτο που προσπερνούσε από την εξωτερική. Ο Ιάπωνας έκοψε ωστόσο απότομα προς τα μέσα και έτσι ο Ρόσι μπήκε στη μέγγενη ανάμεσα στα άλλα δύο μονοθέσια και τα τρία αυτοκίνητα συγκρούστηκαν με σφοδρότητα μεταξύ τους.

Η σύγκρουση είχε και άλλες παράπλευρες απώλειες, με τον μονοθέσιο του Φέλιξ Ρόσενκβιστ να απογειώνεται και να χτυπά με τη μύτη του πάνω στον προστατευτικό φράχτη και τον Τακούμα Σάτο να τουμπάρει και να προσγειώνεται ανάποδα. Θύμα της καραμπόλας ήταν επίσης και ο Τζέιμς Χίνκλιφ. Ευτυχώς, κανένας οδηγός δεν έπαθε τίποτα, μόνον ο Ρόσενκβιστ μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο, όπου έλαβε λίγο αργότερα εξιτήριο.

Ο Σάτο ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε συγγνώμη από τους συναδέλφους του, ενώ ο Βίκενς που είχε τραυματιστεί σοβαρά πριν ένα χρόνο στην ίδια πίστα, έγραψε στο Twitter: «Πόσες φορές πρέπει να βιώσουμε την ίδια κατάσταση, μέχρι να αποδεχθούμε, ότι τα IndyCar δεν θα έπρεπε να τρέχουν στο Ποκόνο; Η σχέση έχει δηλητηριαστεί, είναι καιρός πλέον για ένα διαζύγιο». Ο Ρόσι έμεινε πίσω στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, καθώς βρίσκεται πλέον 35 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Τζόζεφ Νιουγκάρντεν και ενώ απομένουν ακόμη μόνον τρεις αγώνες, ενώ το ατύχημα προκάλεσε διακοπή 45 λεπτών, μέχρι να καθαριστεί η πίστα και να επισκευαστούν οι ζημιές στους φράχτες. Μάλιστα ο αγώνας ολοκληρώθηκε στους 128 αντί 200 γύρων λόγω επερχόμενης καταιγίδας. Για την ιστορία, να πούμε ότι νίκησε ο Γουίλ Πάουερ και μάλιστα για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην ίδια πίστα.

Δείτε τη σύγκρουση σε video.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!