Πόσα χρήματα στοιχίζει μια στρατιωτική «Καναδέζα»; (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Πόσα χρήματα στοιχίζει μια στρατιωτική «Καναδέζα»; (pics)
Μια Mercedes 250GD του 1993 είναι προς πώληση και η τιμή της κοντράρει στα ίσια μια σύγχρονη X-Class!

Στην Ελλάδα γνωρίζουμε τη Mercedes 250GD από το στρατό, ως «Καναδέζα», με το όνομά της να έχει «ξεμείνει» από παλαιότερα μοντέλα που χρησιμοποιούσε ο Ελληνικός Στρατός. Βασίζεται στη G-Class W461 και στην ουσία, είναι μια σκληροπυρηνική εκδοχή της με πολύ πιο απλή, αλλά και ανθεκτική κατασκευή, που ανταποκρίνεται ιδανικά στις αντίξοες συνθήκες.

Ο Ελληνικός Στρατός χρησιμοποιεί τις 290GD και τις 240GD, παρεμφερές μοντέλο όμως ήταν και η 250GD με διαφορά στον κινητήρα μόνο. Για όσους έχουν υπηρετήσει την πατρίδα και βρέθηκαν κοντά σε αυτά τα οχήματα, ως οδηγοί ή συντηρητές θα θυμούνται ότι οι 290GD είναι κυρίως αυτόματες και με τούρμπο, πεντακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 2.9 λίτρων και 125 ίππων (υπήρχαν και ατμοσφαιρικές 2.5 lt χειροκίνητες). Αντίθετα οι 240GD είναι ατμοσφαιρικές, με τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 2.4 λίτρων, 72 ίππους και χειροκίνητο τεσσάρι σασμάν με την πρώτη κάτω αριστερά.

Η 250GD στις φωτογραφίες είναι κάπου στη μέση, με πεντακύλινδρο σε σειρά ατμοσφαιρικό κινητήρα των 2.5 λίτρων και 85 ίππων, ενώ έχει το ίδιο χειροκίνητο σασμάν τεσσάρων σχέσεων της 240GD. Η συγκεκριμένη όμως, είχε έναν προηγούμενο ιδιοκτήτη που ήθελε λίγο καλύτερες επιδόσεις και για να την κάνει να κινείται πιο άνετα, τοποθέτησε ένα πλήρες turbo kit με μεγάλο όφελος στην απόδοση, όπως λέει ο ίδιος. Πρόκειται ένα πολύ light set up όπου σε συνδυασμό και με την αναβάθμιση της τρόμπας πετρελαίου την έκανε πολύ πιο ολοκληρωμένη, όπως τονίζει στη συνέχεια.

Οι «μόντες» του προηγούμενου ιδιοκτήτη δεν σταματούν εδώ. Τοποθέτησε και Air Condition για μεγαλύτερη άνεση τους καλοκαιρινούς μήνες, κάτι που στη στρατιωτική έκδοση της G-Class δεν ήταν διαθέσιμο βέβαια, όπως μπορεί να θυμάστε και από τις δικές μας «Καναδέζες». Κατά τα λοιπά, είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έχει διανύσει μόλις 38.663 χιλιόμετρα και βέβαια έχει κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων, μαζί με μπλοκέ εμπρός, πίσω και κεντρικό διαφορικό. H τιμή των 62.000 δολαρίων μεταφράζεται σε περίπου 55.070€, που στα ίδια χρήματα μπορείς να αγοράσεις μια ολοκαίνουργια X-Class! Πολύ διαφορετικά αυτοκίνητα πάντως. Με δεδομένο ότι μοντέλα όπως η 250GD πολύ σπάνια βρίσκεις στην αγορά, αλλά και ότι βρίσκεται σε τουλάχιστον εξαιρετική κατάσταση παρά τα χρονάκια της, θα πουληθεί γρήγορα. Ο πωλητής βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπως και το αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!