ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Nissan: Συλλεκτικό ρολόι ως φόρος τιμής στον θρυλικό Τζον Μόρτον! (pics)

Nissan: Συλλεκτικό ρολόι ως φόρος τιμής στον θρυλικό Τζον Μόρτον! (pics)

Nissan: Συλλεκτικό ρολόι ως φόρος τιμής στον θρυλικό Τζον Μόρτον! (pics)

Η ιαπωνική φίρμα συνεργάστηκε με τα ρολόγια REC της Δανίας, για να τιμήσει τον γνωστό οδηγό αγώνων.

Για να τιμήσει μια φιλία 50 χρόνων, η Nissan συνεργάστηκε με τα ρολόγια REC της Δανίας, δημιουργώντας ένα μοναδικό φόρο τιμής για τον γνωστό οδηγό αγώνων ταχύτητας, Τζον Μόρτον, ενώ τα συλλεκτικά «κομμάτια» κατασκευάστηκαν από το σπόιλερ του ιστορικού #46 Datsun BRE 510 του 1971. Για τους μη μυημένους, η επιδέξια οδήγηση του Μόρτον στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ανέβασε το εμπορικό σήμα της Datsun στο ψηλότερο σκαλί των αγώνων και έχτισε μια σχέση λατρείας με τους απανταχού θαυμαστές της μάρκας.

Ο Μόρτον πίσω από το τιμόνι του #46 Datsun 510, το οποίο εξελίχθηκε από τον Πίτερ Μπροκ και την Brock Racing Enterprises (BRE), κατάφερε να κερδίσει διαδοχικά στα πρωταθλήματα SCCA Trans Am 2,5 λίτρων, το 1971 και το 1972. Ο αγώνας του 1971 τάραξε τόσο πολύ τα νερά των αγώνων, ώστε το αυτοκίνητο να αποκτήσει τη φήμη του «φονέα των γιγάντων».

«Αυτό το ρολόι είναι ένα μικρό δείγμα της εκτίμησης για έναν πολύτιμο φίλο της Nissan και ένα διαχρονικό μύθο για τους οπαδούς των αγώνων, σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Ντέιβ Μπίσοπ, ανώτερος διευθυντής ανάπτυξης προϊόντων στο τμήμα aftersales, της Nissan North America.

Το ρολόι χειρός JM 46 Heritage διαθέτει σημαντικά χαρακτηριστικά από το BRE #46 Datsun 510, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού του #46 στην πλάκα του, τα ίδια χρώματα και την υπογραφή του Μόρτον. Κάποιες λεπτομέρειες, όπως οι κίτρινου χρώματος ενθέσεις, αποδίδουν φόρο τιμής στην ιστορία. Θέλοντας εκείνη την εποχή να ξεχωρίσει το αυτοκίνητό του στην πίστα και στις φωτογραφίες, ο Πίτερ Μπροκ, ο ιδιοκτήτης και διευθυντής της ομάδας, «υπογράμμισε» διάφορα σημεία του αυτοκινήτου με ένα εντυπωσιακό κίτρινο Sperex VHT, συμπεριλαμβανομένης της κίτρινης εξάτμισης.

Μέχρι να ολοκληρωθεί το εν λόγω εγχείρημα, το μερικώς κατεστραμμένο σπόιλερ του ιστορικού αυτοκινήτου, ήταν κρεμασμένο στον τοίχο ενός γραφείου στην έδρα της Nissan,  θυμίζοντας το θρυλικό Datsun BRE 510, το οποίο καθιέρωσε το εμπορικό σήμα ως μεγάλο παίκτη στους αγώνες αυτοκινήτου. Τώρα, το συγκεκριμένο σπόιλερ χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσει την πλάκα του ρολογιού στα χρώματα του κόκκινου, του λευκού και του μαύρου.

«Δεν μπορώ να εκφράσω το πόσο ευτυχισμένος είμαι που βλέπω αυτό το ρολόι, με το όνομά μου πάνω του. Είναι τεράστια τιμή για μένα», δήλωσε συγκινημένος ο θρυλικός Τζον Μόρτον.