O Nεβίλ μία ανάσα από τη νίκη στην Αργεντινή

Gazzetta team
O Nεβίλ μία ανάσα από τη νίκη στην Αργεντινή
Η εγκατάλειψη του Τάνακ άνοιξε διάπλατα για τον Τιερί Νεβίλ τον δρόμο προς τη νίκη στο Ράλι Αργεντινής, όπου δίνεται μεγάλη μάχη για την τρίτη θέση.

Σοκ στην ομάδα της Toyota. Ο Οτ Τάνακ παρκάρισε στην άκρη το Yaris WRC του κατά την προτελευταία Ειδική Διαδρομή της δεύτερης ημέρας του Ράλι Αργεντινής λόγω μίας βλάβης, που έβαλε τέρμα στις όποιες ελπίδες του για τη νίκη. Η πρώτη διάγνωση κάνει λόγο για πρόβλημα με τη μπαταρία ή το δυναμό. Μετά την ατυχία του Τάνακ βρέθηκε στη θέση του φαβορί ο Νεβίλ, που προηγείται με 45,7’’ από τον –επίσης οδηγό της Hyundai- Αντρέας Μίκελσεν και ενώ είναι τρίτος ο Κρις Μικ με Toyota. Πάντως για την τρίτη θέση δίνεται μάχη και μεταξύ των Οζιέ (Citroen) και Σόρντο (Hyundai), των οποίων η διαφορά από τον Μικ είναι πολύ μικρή.

Τη δεύτερη ημέρα του αγώνα υπήρξε αναστάτωση με τη σήμανση μίας διχάλας, όπου μπερδεύτηκαν αρκετοί οδηγοί και επέλεξαν τον λάθος δρόμο από εκείνον του Roadbook, οπότε αναμένονται ποινές και αλλαγές στα αποτελέσματα.

Σήμερα, Κυριακή 28 Απριλίου, ολοκληρώνεται το Ράλι Αργεντινής με τρεις Ειδικής Διαδρομές και κορυφαία στιγμή την Power-Stage ‘’Ελ Κόντορ’’, μία από τις πιο φημισμένες στον κόσμο.

Να πούμε επίσης, ότι στην κατηγορία WRC2 Pro κυριαρχεί ο Όστμπεργκ με Citroen, που βρίσκεται μάλιστα στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ στην WRC2 δίνει τον τόνο ο Πέντρο Χέλερ με Ford.

Τα αποτελέσματα του Ράλι Αργεντινής μετά τη δεύτερη ημέρα:

1.Neuville / GilsoulHyundai i20 WRC2:37:23.6
2.Mikkelsen / JaegerHyundai i20 WRC+0:45.7
3.Meeke / MarshallToyota Yaris WRC+1:03.2
4.Ogier / IngrassiaCitroën C3 WRC+1:06.0
5.Sordo / Del BarrioHyundai i20 WRC+1:12.0
6.Suninen / SalminenFord Fiesta WRC+3:48.4
7.Östberg / EriksenCitroën C3 R5+12:04.5
8.Tänak / JärveojaToyota Yaris WRC+14:04.3
9.Heller / MartíFord Fiesta R5+16:18.2
10.Latvala / AnttilaToyota Yaris WRC+21:13.8

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!