ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Ένα παλιό Trabant αποκτά εσωτερικό... κούκλα!

Ένα παλιό Trabant αποκτά εσωτερικό... κούκλα!

Ένα παλιό Trabant αποκτά εσωτερικό... κούκλα!

Τα προσεγμένα παλιά αυτοκίνητα μας αρέσουν πολύ να τα βλέπουμε και το συγκεκριμένο, είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλώς... προσεγμένο. 

Από το 1964 έως και το 1990 βρισκόταν στην αγορά το Trabant 601, ένα μοντέλο ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα, στην τότε Ανατολική Γερμανία. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που συνήθως δεν βλέπουμε τόσο «τέλειο» σε κατάσταση, έχουν περάσει και αρκετά χρόνια από τη λήξη της παραγωγής του βέβαια, όμως τα παραδείγματα που έχουν πάνω τους πολύ μεράκι και προσωπικό χρόνο, τραβάνε το ενδιαφέρον. 

Το συγκεκριμένο των φωτογραφιών πάντως δεν είναι απλώς σε καλή κατάσταση. Έχει ανακατασκευαστεί πλήρως από τον ιδιοκτήτη του και σαν να μην έφτανε αυτό, απευθύνθηκε και στη Vilner για την κατασκευή του εσωτερικού του! Οι επενδύσεις σε καρό σχέδιο και η νέα ταπετσαρία σε ταμπλό και πάνελ θυρών δίνουν έναν άλλο αέρα στην καμπίνα και κάθε σημείο του δείχνει ανέγγιχτο από το χρόνο και τη χρήση. 

Πατάκια, κονσόλα, όλα δείχνουν σαν να βγήκαν... χθες από το εργοστάσιο. Εξωτερικά η οροφή του έχει το ίδιο σχέδιο με τις εσωτερικές επενδύσεις και έχει προστεθεί και μια σύγχρονη πινελιά στις εργοστασιακές ζάντες. Τέλος, ο κινητήρας αυτού του Trabant δεν είναι ο κλασικός των 500 κυβικών εκατοστών αλλά ένας των 1.100 κ.εκ. από Volkswagen Polo πρώτης γενιάς, μαζί με ένα σαμάν τεσσάρων σχέσεων. Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία Vilner Garage είναι ένας οίκος με ειδίκευση στα εσωτερικά αυτοκινήτων και παγκόσμια φήμη, ενώ έχει έδρα στη Βουλγαρία.