Με την υποστήριξη της Ford το 7o XTERRA Greece Championship!

Δημήτρης Γράτσος
Με την υποστήριξη της Ford το 7o XTERRA Greece Championship!
Η Ford Motor Ελλάς είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο μεγάλος χορηγός του Off Road Τριάθλου μεγάλης απόστασης.

Παραμένοντας πιστή στη φιλοσοφία «Go Further», η Ford Motor Ελλάς αποτελεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον μεγάλο και δυναμικό χορηγό της διοργάνωσης της TRIMORE-XTERRA Greece, η οποία πραγματοποιείται στην Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου, με επίκεντρο την περιοχή της Βουλιαγμένης.

Στo πλαίσιo της εν λόγω απαιτητικής αθλητικής διοργάνωσης, η Ford Motor Ελλάς θα προσφέρει την εμπειρία οδήγησης των κορυφαίας τεχνολογίας μοντέλων της, παρέχοντας στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και σε επιλεγμένους αθλητές της κατηγορίας Elite/PRO, όλα τα απαραίτητα τετράτροχα «εφόδια» τόσο για τις μετακινήσεις τους, όσο και για τη μεταφορά του απαραίτητου εξοπλισμού τους, κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Για την ιστορία, το XTERRA Greece Off Road Triathlon Championship, το οποίο πραγματοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά στη χώρα μας, αλλά και για τέταρτη στην περιοχή της Βουλιαγμένης, αποτελεί μέρος του European και World Tour της XTERRA Planet, το οποίο δίνει την ευκαιρία στους νικητές κάθε ηλικιακής κατηγορίας του Off Road Τριάθλου μεγάλης απόστασης, να διεκδικήσουν τα slot πρόκρισης για τον τελικό στο Maui της Χαβάης, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του προσεχούς Οκτωβρίου.

Πρακτικά, το Off Road Τρίαθλο -ή αλλιώς το Cross Triathlon- είναι ένα ορεινό τρίαθλο, καθώς, πέραν της κολύμβησης με την οποία δίνεται η εκκίνηση, στη συνέχεια η ποδηλασία και το τρέξιμο πραγματοποιούνται στο βουνό. Πρόκειται, για μία ξεχωριστή εμπειρία η οποία συνδυάζει ιδανικά τρεις διαφορετικές «εκτός δρόμου» αθλητικές δραστηριότητες.

Οι συμμετέχοντες αθλητές, έχοντας ως επίκεντρο τη «ζώνη αλλαγής», μέσω της οποίας ουσιαστικά μεταφέρονται από το ένα σπορ στο άλλο χωρίς η χρονομέτρηση να σταματά, ολοκληρώνουν την κολύμβηση και εν συνεχεία μεταβαίνουν με τα πόδια στο προκαθορισμένο σημείο. Ακολούθως, με ποδήλατο βουνού (mountain bike), θα διασχίζουν χωμάτινα μονοπάτια του ορεινού όγκου του Νότιου Υμηττού, ακριβώς πάνω από την περιοχή της Βουλιαγμένης. Στο τελευταίο και εξίσου απαιτητικό σκέλος του Cross Triathlon, οι τριαθλητές αφήνουν το ποδήλατο στη «ζώνη αλλαγής» προκειμένου να τρέξουν στην επίσης ορεινή διαδρομή, ώστε να ολοκληρώσουν τερματίζοντας την «τριπλή δοκιμασία» πίσω στην παραλία της Βουλιαγμένης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!