Τα κλασικά MINI έχουν ακόμη τη χάρη τους! (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Τα κλασικά MINI έχουν ακόμη τη χάρη τους! (vid)
Μερικά κλασικά MINI, μια πίστα και όρεξη για αγώνα, αρκούν για να φτιάξουν ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα που πλέον σπάνια συναντάμε.

Τα αδύναμα, μικρά αυτοκίνητα, στο μυαλό πολλών δεν έχουν θέση στην πίστα όμως και με αυτά μπορείς να διασκεδάσεις, αν το θελήσεις. Ειδικά αν μιλάμε για μερικά κλασικά MINI! Ένα βίντεο με διάρκεια μικρότερη των τεσσάρων λεπτών, δείχνει έναν αγώνα στο Γκούντγουντ, που έχει επτά θεαματικές και οριακές προσπεράσεις!

Πρόκειται για τον Νικ Πάντμορ και τον Νικ Σουίφτ που στον αγώνα των είκοσι λεπτών, ήταν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο. Εκτός από το αποτέλεσμα και τις προσπεράσεις, αυτό που χαίρεσαι να βλέπεις είναι ο τρόπος που πηγαίνουν τα MINI μέσα στην πίστα. Έχουν αρκετά κάτω από 100 άλογα, αλλά είναι στημένα ανάλογα και βέβαια, πανάλαφρα, οπότε τοποθετούνται πάρα πολύ όμορφα και γλυκά στις στροφές.

Σε σημεία που άλλα, σύγχρονα μοντέλα, πρέπει να κόβουν για να περάσουν, αυτά μπαίνουν με τέρμα γκάζι και απλές κινήσεις στο τιμόνι! Τα MINI είναι έτσι κι αλλιώς γνωστά για την οδική συμπεριφορά τους και αυτό το βίντεο αποδεικνύει και το γιατί. Μέσα στη σημερινή «τρέλα» για παραπάνω δύναμη και εξεζητημένες λύσεις μετάδοσης, αεροδυναμικής και στησίματος στα σπορ μοντέλα, μας αρέσει να βλέπουμε «παλιομοδίτικα» αυτοκίνητα που μας εξηγούν με τον τρόπο τους τη δική τους εποχή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!