Το Ράλι Ντακάρ πάει Σαουδική Αραβία για τα επόμενα πέντε χρόνια!

Δημήτρης Γράτσος
Το Ράλι Ντακάρ πάει Σαουδική Αραβία για τα επόμενα πέντε χρόνια!
Μετά από μία δεκαετία διεξαγωγής του στην Ν. Αμερική, το Ράλι Ντακάρ από το 2020 θα λαμβάνει χώρα στη Σαουδική Αραβία.

Το «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά» φαίνεται ότι ισχύει και στην περίπτωση του Ράλι Ντακάρ, το οποίο μετακομίζει από τη Ν. Αμερική στην Σαουδική Αραβία για τα επόμενα πέντε χρόνια! Σύμφωνα με πληροφορίες, η ASO (Amaury Sport Organization) έχει έρθει σε συμφωνία με την χώρα της αραβικής χερσονήσου έναντι περίπου 15 εκατομμύριων δολαρίων για την διεξαγωγή του Ράλι Ντακάρ εκεί.

Παράλληλα, ο νικητής του Ντακάρ 2019, Νασέρ Αλ-Ατίγια, μόλις πληροφορήθηκε την φημολογούμενη συμφωνία δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έχουμε το Ντακάρ στην περιοχή μας. Θα βρίσκομαι στη Σαουδική Αραβία σε 30 λεπτά, από το σπίτι μου στο Κατάρ. Αγαπάμε τη Νότια Αμερική, τους ανθρώπους εκεί, τις απίστευτες χώρες που έχουν, αλλά πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις των διοργανωτών».

Να σημειωθεί επίσης ότι το Ντακάρ του 2020 αναμένεται να πραγματοποιηθεί αποκλειστικά στη Σαουδική Αραβία, ενώ εξετάζεται η επέκταση του στα επόμενα χρόνια σε άλλες χώρες όπως για παράδειγμα το Ομάν, η Ιορδανία και η Αίγυπτος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!