ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

O Nεβίλ πέρασε πρώτος στο Ράλι Κορσικής

O Nεβίλ πέρασε πρώτος στο Ράλι Κορσικής

O Nεβίλ πέρασε πρώτος στο Ράλι Κορσικής

Επεισοδιακό είναι το εφετινό Ράλι Κορσικής, καθώς ο Νέβιλ εκμεταλλεύθηκε την ατυχία του Τάνακ και πέρασε πρώτος με διαφορά 4,5’’ από τον Εβανς μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας.

Ο Οτ Τάνακ είναι –μέχρι στιγμής- ο μεγάλος άτυχος του εφετινού Ράλι Κορσικής. Ο Φιλανδός βρισκόταν με διαφορά πρώτος, όταν καθυστέρησε εξαιτίας ενός κλαταρισμένου ελαστικού του Toyota Yaris WRC στην ενδέκατη Ειδική Διαδρομή και έπεσε στην έβδομη θέση. Τώρα πλέον του απομένει, να καταφέρει να ανέβει μερικές θέσεις την Κυριακή, ώστε να κατακτήσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.

Μεγάλος ωφελημένος από την ατυχία του Τάνακ ήταν o Νεβίλ με Ηyundai i20 WRC. Ο Βέλγος ανέβαζε συνεχώς ρυθμούς και σημείωσε στην μήκους 47 χιλιομέτρων ΕΔ «Castagniccia 2» τον καλύτερο χρόνο, παίρνοντας έτσι κεφάλι μπροστά από τον Εβανς με Ford Fiesta WRC. «Από σήμερα το πρωί είχα μία καλή αίσθηση στο αυτοκίνητο και μπόρεσα επιτέλους να επιτεθώ», δήλωσε ο Βέλγος, που θα ξεκινήσει την Κυριακή με 4,5 δευτερόλεπτα προβάδισμα απέναντι στον Εβανς, που δεν μπορούσε να καταλάβει πώς ήταν 16 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Νεβίλ στην ΕΔ «Castagniccia 2».

Αλλαγές είχαμε όμως και στην τρίτη θέση, όπου ο Σεμπαστιάν Οζιέ με Citroen πέρασε μπροστά από τον Ντάνι Σόρντο με Hyundai και δείχνει πολύ δυνατός. Να σημειώσουμε, ότι η τελευταία ΕΔ της δεύτερης ημέρας διακόπηκε, επειδή έπιασε φωτιά το VW Polo R5 του Ερίκ Καμιλί για το πρωτάθλημα WRC2.

Την Κυριακή ολοκληρώνεται ο αγώνας στο πανέμορφο νησί της Κορσικής με δύο Ειδικές Διαδρομές, αρχής γενομένης με την μήκους 32 χιλιομέτρων Eaux de Zilia.

Τα αποτελέσματα μετά τη δεύτερη ημέρα αναλυτικά:

1.

Neuville / Gilsoul

Hyundai i20 WRC

2:56:50.0

2.

Evans / Martin

Ford Fiesta WRC

+0:04.5

3.

Ogier / Ingrassia

Citroën C3 WRC

+0:44.8

4.

Sordo / Del Barrio

Hyundai i20 WRC

+0:49.9

5.

Suninen / Salminen

Ford Fiesta WRC

+1:32.1

6.

Tänak / Järveoja

Toyota Yaris WRC

+1:54.5

7.

Lappi / Ferm

Citroën C3 WRC

+1:59.3

8.

Loeb / Elena

Hyundai i20 WRC

+3:21.4

9.

Meeke / Marshall

Toyota Yaris WRC

+3:55.9

10.

Latvala / Anttila

Toyota Yaris WRC

+6:35.4