Τρομακτική καραμπόλα 50 αυτοκινήτων στις ΗΠΑ (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Τρομακτική καραμπόλα 50 αυτοκινήτων στις ΗΠΑ (vid)
Το χιόνι σε συνδυασμό με την ομίχλη, έφερε την... καταστροφή σε δρόμο των Ηνωμένων Πολιτειών και δυστυχώς, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Γνωρίζουμε ότι οι χιονοπτώσεις μπορούν να έχουν άσχημες συνέπειες στις μετακινήσεις και ότι δεν χρειάζεται πολύ, ώστε να δημιουργηθούν τρακαρίσματα. Σε αυτή την περίπτωση ωστόσο η κατάσταση είναι λίγο πιο σοβαρή. Ένα φορτηγό ακινητοποιήθηκε και έκλεισε το δρόμο με αποτέλεσμα ένα Ford να πέσει πάνω του και στη συνέχεια, οι οδηγοί που ακολουθούσαν δεν προλάβαιναν να φρενάρουν και συνέχιζαν τον εφιάλτη. Ο δρόμος ταχείας κυκλοφορίας βρίσκεται λίγο έξω από το Κάνσας Σίτι στο Μισούρι των ΗΠΑ και η πυκνή ομίχλη βοήθησε ώστε τα πράγματα να γίνουν χειρότερα στην πορεία.

Συνολικά, στο ατύχημα ενεπλάκησαν περίπου πενήντα αυτοκίνητα και ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Η σφοδρότητα των συγκρούσεων αποτυπώνεται από το βίντεο και μπορούμε να δούμε πόσο βίαια σκάνε τα αυτοκίνητα που δεν προλαβαίνουν να σταματήσουν, πάνω στα άλλα που έχουν ήδη τρακάρει. Ακόμη πάντως και αυτοί που πρόλαβαν να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους, δεν... ξέφυγαν και άλλοι οδηγοί από πίσω τους φρόντισαν ώστε να τους τρακάρουν. Το βίντεο αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα για να μας αποτυπώσει στο μυαλό, ότι όταν χιονίζει πρέπει να οδηγούμε πολύ προσεκτικά και να κρατάμε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!