Το πρώτο «αγροτικό» της Mercedes είναι μια ML πρώτης γενιάς! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Το πρώτο «αγροτικό» της Mercedes είναι μια ML πρώτης γενιάς! (pics)
H X-Class έχει ήδη παρουσιαστεί, όμως ένας Βρετανός «πρόλαβε» την εταιρεία και δημιούργησε τη δική του ML Pick-Up πιο πριν και μάλιστα, με έξι τροχούς.

Σε... άλλο επίπεδο μετατροπής έφτασε αυτή η ML πρώτης γενιάς, αφού ο ιδιοκτήτης της αποφάσισε να τη μεταμορφώσει σε Pick-Up. Ο Βρετανός είχε στην κατοχή του το SUV της Mercedes και «έραψε» στο πίσω μέρος του μια αυτοσχέδια καρότσα, που προέρχεται από το πίσω μέρος μιας άλλης ML. Το υπόλοιπο αμάξωμα παρέμεινε σχεδόν το ίδιο, οπότε μιλάμε για... διπλοκάμπινη έκδοση, ενώ προστέθηκε ένας ακόμη άξονας με δύο τροχούς καθαρά για λόγους εμφάνισης και καλύτερης ευστάθειας, επειδή το τέλος του αμαξώματος θα απείχε πολύ από τον πίσω άξονα, αν έμενε με τους δύο.

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίοι τροχοί δεν παίρνουν κίνηση από τον κινητήρα, οπότε δεν είναι ένα 6x6 μοντέλο αλλά ένα... 6x4. Τα χωμάτινα ελαστικά και η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος εγγυάται και καλές δυνατότητες εκτός ασφάλτου, ενώ το αυτοκίνητο είναι και προς πώληση. Η τιμή του είναι στις 22.640€, που δεν τα λες ακριβώς και... λίγα για ένα τέτοιο δημιούργημα. Ειδικά αν σκεφτούμε, ότι έχει 225.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο! Πάντως, εφοδιάζεται με ένα αυθεντικό πακέτο εμφάνισης AMG και 18άρηδες τροχούς. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένα μοτέρ βενζίνης των 3.2 λίτρων που συνδυάζεται με αυτόματο σασμάν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!