Αυτό είναι το... αόρατο τρέιλερ!

Πέτρος Σηφαλάκης
Αυτό είναι το... αόρατο τρέιλερ!
H GMC εξέλιξε μια τεχνολογία που μπορεί να... εξαφανίσει το τρέιλερ από το οπτικό πεδίο του οδηγού, δίνοντάς του σαφή εικόνα για το τι γίνεται πίσω του.

Η GMC έχει παρουσιάσει το νέο Sierra Heavy Duty και ανάμεσα στα υπόλοιπα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του, βλέπουμε ότι έχει και εξελιγμένη τεχνολογία σε ο,τι αφορά τα... τρέιλερ. Σε κάποιες χώρες του εξωτερικού τα τρέιλερ τα χρησιμοποιούν πάρα πολύ και σίγουρα, είναι ένα μεγάλο βοήθημα. Προσφέρονται 15 διαφορετικές επιλογές προβολής του τρέιλερ στην οθόνη του αυτοκινήτου, προκειμένου ο οδηγός να μπορεί να το ελέγχει καλύτερα και μάλιστα η μια από τις επιλογές το... εξαφανίζει από τα μάτια του οδηγού, για να ξέρει ακριβώς τι γίνεται πίσω του.

Ανάμεσα στις άλλες επιλογές καμερών, είναι και μια που τοποθετείς μέσα στο τρέιλερ για να μπορείς να δεις τι γίνεται και εκεί, ενώ υπάρχει και η παραδοσιακά πολύ βολική Bird's Eye κάμερα που δείχνει το όχημα και το τρέιλερ από πάνω, βοηθώντας πολύ τους ελιγμούς. Το νέο GMC Sierra Heavy Duty κινείται από έναν θηριώδη τουρμποντίζελ κινητήρα των 6.6 λίτρων με 450 ίππους και... 1.235 Nm ροπής που συνδυάζονται με ένα αυτόματο σασμάν των 10 σχέσεων! Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι μπορεί να ρυμουλκήσει τρέιλερ με βάρος έως και... 13,6 τόνους!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!