Οι 5 ταχύτερες Porsche που έχουμε δει μέχρι σήμερα! (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Οι 5 ταχύτερες Porsche που έχουμε δει μέχρι σήμερα! (vid)
Ανοιγοκλείνεις τα μάτια σου και... έχουν εξαφανιστεί! Αυτές οι πέντε Porsche, είναι τα ταχύτερα δημιουργήματα (με πινακίδες κυκλοφορίας) της φίρμας.

Η Porsche είναι μια από τις πιο καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο των σπορ αυτοκινήτων. Έχει δημιουργήσει πολλά εμβληματικά μοντέλα που πάντα είχαν κάτι να πουν, σε ο,τι αφορά τις επιδόσεις, την οδική συμπεριφορά και την απόλαυση που προσφέρουν στον οδηγό. Η ίδια η Porsche έχει φτιάξει μια σειρά βίντεο που κάθε φορά, διαλέγει ένα «θέμα» και μας παρουσιάζει την πεντάδα των μοντέλων της που διαπρέπουν σε αυτό.

Στην προκειμένη περίπτωση, είναι ζήτημα ταχύτητας! Η Porsche, συγκεντρώνει τα μοντέλα που είναι πιο γρήγορα, με κριτήριο την τελική τους ταχύτητα. Στην πέμπτη θέση έχουμε την 911 991.2 Turbo S των 580 ίππων. Έχει 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα και «σταματάει» στα 330 χλμ./ώρα! Στη συνέχεια, βρίσκεται η θρυλική Carrera GT με τον V10 ατμοσφαιρικό κινητήρα των 612 ίππων. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 3,9 δευτερόλεπτα και η τελική της ανέρχεται στα 334 χλμ./ώρα!

Το τρίτο ταχύτερο μοντέλο της Porsche είναι η 959 S, που κατασκευάστηκε σε μόλις 29 μονάδες. Το μοντέλο αυτό μας πάει αρκετά πίσω, ήταν το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στην εποχή του και κινείται από ένα μοτέρ 515 ίππων! Η τελική της ταχύτητα ήταν 339 χλμ./ώρα και η Porsche χρειάστηκε 26 χρόνια για να φτιάξει ένα μοντέλο που «έπιανε» περισσότερα!

Δεύτερη, βρίσκεται η 911 991 GT2 RS των 700 ίππων. Έκανε ρεκόρ στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πιάνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 2,8 δευτερόλεπτα και τα 340 χλμ./ώρα είναι η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει. Τέλος, η «βασίλισσα» της ταχύτητας για την Porsche είναι η 918 Spyder. Το υβριδικό hypercar έχει συνδυασμένη απόδοση των 887 ίππων και ως αποτέλεσμα, το ταχύμετρό της «σκαρφαλώνει» έως και τα 345 χλμ./ώρα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!