Φόρα ζώνη, όπου κι αν κάθεσαι στο αυτοκίνητο! (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Φόρα ζώνη, όπου κι αν κάθεσαι στο αυτοκίνητο! (vid)
Δύο βίντεο που έχουν ως στόχο να μας «αφυπνήσουν» και να μας κάνουν να φοράμε τη ζώνη μας ακόμη κι αν καθόμαστε στα πίσω καθίσματα, δημιουργήθηκαν από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς».

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» έκανε ακόμη μια ημερίδα με θέμα την οδική ασφάλεια και συγκεκριμένα, τη χρήση των ζωνών ασφαλείας σε ένα αυτοκίνητο. Πλέον, οι περισσότεροι επιβάτες έχουν αντιληφθεί το πόσο σημαντικό είναι να φοράς τη ζώνη στα εμπρός καθίσματα και τη χρησιμοποιούν, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και στα πίσω.

Τα περισσότερα αυτοκίνητα δεν έχουν και ήχο προειδοποίησης της χρήσης τους για άλλους επιβάτες, πέρα από τον οδηγό και το συνοδηγό και πολλοί, θεωρούν «διακοσμητικές» τις ζώνες πίσω. Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», με αφορμή τις αυξημένες μετακινήσεις που φέρνουν οι γιορτές, παρουσιάζει μια καμπάνια με δύο τηλεοπτικά και ένα ραδιοφωνικό σποτ.

Στόχος είναι η ενημέρωση και η υπενθύμιση της σημασίας που έχει η χρήση της ζώνης ασφαλείας και τονίζει ότι πρέπει να χρησιμοποιείται από όλους τους επιβάτες. Η εκστρατεία του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» γίνεται σε συνεργασία με το Safer Roads Foundation και το μήνυμα που περνά είναι «πάντα ζώνη ασφαλείας.

Και στο πίσω κάθισμα. Προστάτεψε κι αυτόν που κάθεται μπροστά σου». Εδώ, να σημειώσουμε ότι ο κίνδυνος της μη χρήσης της ζώνης από έναν επιβάτη που κάθεται πίσω, δεν αφορά μόνο τον ίδιο αλλά και τον οδηγό ή το συνοδηγό, ανάλογα με την πλευρά που κάθεται. Σε περίπτωση σύγκρουσης, η δύναμη που ασκείται από το σώμα του, στο εμπρός κάθισμα, μπορεί να φέρει πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα για όποιον κάθεται σε αυτό!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!