Audi S3 εναντίον Αudi RS4 δεκαετίας: Μία ανατρεπτική μονομαχία (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Audi S3 εναντίον Αudi RS4 δεκαετίας: Μία ανατρεπτική μονομαχία (vid)
Ατμοσφαιρικό vs τούρμπο, χειροκίνητο σασμάν vs αυτόματο διπλού συμπλέκτη, οκτώ κύλινδροι vs τεσσάρων. Αυτή η κόντρα έχει πολλές διαφορές, όμως μας δείχνει τι μπορεί να κάνει η σύγχρονη τεχνολογία!

Το Audi S3 είναι ένα πολύ γρήγορο μικρομεσαίο μοντέλο που στη σημερινή γενιά του αποδίδει 310 ίππους από ένα τούρμπο τετρακύλινδρο σύνολο των 2.0 λίτρων. Η ροπή του είναι στα 400 Nm και έχει ένα αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη, που μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός συστήματος τύπου Haldex.

Ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,6 δευτερόλεπτα και φτάνει έως τα 250 χλμ./ώρα! Το Carwow, το έβαλε απέναντι σε ένα Audi RS4 B7, περίπου δέκα ετών. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει ατμοσφαιρικό μοτέρ των 4.2 λίτρων, είναι V8, αποδίδει 420 άλογα και 430 Nm ροπή στρέψης. Έχει χειροκίνητο σασμάν έξι σχέσεων, όμως μπορεί να περάσει το σημερινό S3;

Το RS4 χρησιμοποιεί πιο «βαριά» τετρακίνηση τύπου Torsen, αντί για το Haldex. Το κιβώτιο S-Tronic του S3 είναι πολύ γρηγορότερο στις αλλαγές από το χειροκίνητο του RS4 και εκτός αυτού, έχει αρκετά διαφορετική κλιμάκωση που το βοηθά στην επίτευξη κορυφαίων επιδόσεων. Επίσης, τα χωρίζουν και περίπου 200 κιλά. Ποιο είναι το πιο γρήγορο; Η απάντηση στο βίντεο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!