Η μεγαλύτερη γέφυρα στον κόσμο έχει μήκος 55 χιλιόμετρα (pics & vids)

Πέτρος Σηφαλάκης
Η μεγαλύτερη γέφυρα στον κόσμο έχει μήκος 55 χιλιόμετρα (pics & vids)
Έτοιμη για παράδοση στην κυκλοφορία είναι η μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμου, που βρίσκεται στην Ασία και συνδέει το Χονγκ Κονγκ με την ηπειρωτική Κίνα και το Μακάο.

Μέχρι πρότινος, το ταξίδι από το Χονγκ Κονγκ έως την πόλη Τζουχάι της Κίνας κρατούσε περίπου τρεις ώρες, όμως σε λίγες ημέρες θα είναι υπόθεση μόλις μισής ώρας! Αυτό θα συμβεί χάρη στη νέα γέφυρα που κατασκευάστηκε, η οποία είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Με μήκος 55 χιλιόμετρα, θα συνδέει την ηπειρωτική Κίνα με το Μακάο και το Χονγκ Κονγκ και θα μειώσει στο ελάχιστο το χρόνο των ταξιδιών!

Για την κατασκευή της χρειάστηκαν επτά χρόνια, κόστισε σχεδόν 14 δισεκατομμύρια ευρώ και έγινε χρήση 420.000 τόνων χάλυβα, μαζί με 1,1 κυβικά μέτρα τσιμέντου. Η γέφυρα έχει έξι λωρίδες συνολικά ενώ υπάρχουν τέσσερις σήραγγες σε αυτή, με τη μια να περνά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για 6,7 χιλιόμετρα.

Η στήριξή της γίνεται σε τέσσερα... νησιά που δημιουργήθηκαν για αυτή τη χρήση και μόνο και έτσι, εγγυάται η αντοχή της στην κακοκαιρία αλλά και τους σεισμούς. Η μελέτη της έγινε από μια σειρά εξειδικευμένων επιστημόνων από όλο τον πλανήτη και υπολογίζεται, ότι 40.000 αυτοκίνητα θα περνάνε από εκεί κάθε μέρα. Στις 24 Οκτώβρη, παραδίδεται στην κυκλοφορία!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!