Πωλείται άψογος «Σκαραβαίος» για...ένα εκατομμύριο δολάρια! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Πωλείται άψογος «Σκαραβαίος» για...ένα εκατομμύριο δολάρια! (pics)
Ιδιοκτήτης ενός Volkswagen Beetle του 1964 σε άψογη κατάσταση και με μόλις 37 χιλιόμετρα στο οδόμετρό του τον πωλεί για 1.000.000 δολάρια! Υπερβολικό ή όντως θα πιάσει μία τέτοια τιμή;

Κάποια παλιά αυτοκίνητα έχουν πολύ μεγάλη αξία σήμερα, με μερικά από αυτά να στοιχίζουν εκατομμύρια ευρώ και να έχουν μάλιστα και ζήτηση, από μανιώδεις συλλέκτες ανά τον κόσμο! Αυτά μπορεί να είναι κάποια σπάνια μοντέλα πολύ περιορισμένης παραγωγής, να έχουν κάτι το ιδιαίτερο που να τα ξεχωρίζει ή να ανήκαν σε κάποιο διάσημο.

Τίποτα από τα παραπάνω όμως, δεν συμβαίνουν με αυτόν τον «Σκαραβαίο». Το αυτοκίνητο, είναι όντως σε άριστη κατάσταση. Δείχνει άθικτο, σαν να βγήκε χθες από το εργοστάσιο, έχει πάνω του όλα τα εργοστασιακά ανταλλακτικά και δεν έχει δεχτεί κάποια ανακατασκευή, παρά μόνον εξαιρετική φροντίδα όλα αυτά τα χρόνια και προσεκτική φύλαξη.

Είναι μοντέλο του 1964, έχει τον γνωστό αερόψυκτο μπόξερ κινητήρα των 1.5 λίτρων με τους 53 ίππους στο πίσω μέρος του και έχει διανύσει μόλις 37 χιλιόμετρα στη διάρκεια της «ζωής» του. Αντίστοιχη εικόνα έχουμε και στο εσωτερικό, που είναι αψεγάδιαστο. Ακόμη όμως κι έτσι, τα χρήματα που ζητά ο ιδιοκτήτης του για να τον πουλήσει είναι εξωπραγματικά. Με 1 εκατομμύριο δολάρια, σίγουρα μπορείς να βρεις ένα εξίσου προσεγμένο, αλλά πολύ πιο ιδιαίτερο παλιό μοντέλο, χωρίς να σημαίνει πως το Volkswagen Beetle δεν έχει αξία! Το αντίθετο μάλιστα, όμως το ποσό είναι σίγουρα υπέρογκο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!