Ξύπνησαν τα γονίδια του «Σούμι» στον υιό Σουμάχερ

Gazzetta team
Ξύπνησαν τα γονίδια του «Σούμι» στον υιό Σουμάχερ
O γιος του Μίκαελ Σουμάχερ ανεβάζει στροφές και μετά την τέταρτη εφετινή νίκη του στο Νίρμπουργκρινγκ διεκδικεί πλέον με αξιώσεις το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Formula 3.

Την τέταρτη εφετινή νίκη του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Formula 3 πανηγύρισε ο Μικ Σουμάχερ. Ο νεαρός οδηγός θριάμβευσε στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ με τα χρώματα της ομάδας της Prema, ενώ στο βάθρο ανέβηκαν επίσης οι Ρόμπερτ Σβάρτσμαν (Prema) και Ντάνιελ Τίκτουμ (Motopark). Mε τη νίκη του αναρριχήθηκε ο γιος του Σούμι στη δεύτερη θέση της κατάταξης με 211 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Τίκτουμ με 237 βαθμούς.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Rise of Olympus» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Ο Μικ Σουμάχερ ξεκίνησε δεύτερος τον αγώνα, όμως πέρασε μπροστά ήδη από την πρώτη στροφή, πριν βγει το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα εξαιτίας μίας σύγκρουσης μεταξύ μονοθεσίων, που βρίσκονταν πίσω. Μετά την επανεκκίνηση κατάφερε να διατηρήσει την πρώτη θέση έως το τέλος, τερματίζοντας με διαφορά μόλις 0,8 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Σβάρτσμαν.

Ο νεαρός δήλωσε μετά τον αγώνα: «Η εκκίνησή μου ήταν καλή και μπόρεσα να περάσω νωρίς στην πρώτη θέση. Μετά προσπάθησα, να διαχειριστώ όσο καλύτερα γινόταν τα ελαστικά μου. Φυσικά χαίρομαι πολύ για τη νίκη και για τους 25 βαθμούς στο πρωτάθλημα, οι οποίοι με φέρνουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας των οδηγών».

Ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ έχει ανεβάσει στροφές μετά από μία αρχική περίοδο προσαρμογής στη Formula 3. Ετσι πέτυχε την πρώτη νίκη του στα τέλη Ιουλίου στο Σπα και από τότε βελτιώνεται συνεχώς η απόδοσή του, όπως αποδεικνύει η συνέχεια με άλλες τρεις πρώτες θέσεις στο Σίλβερστον, στο Μιζάνο και στο Νίρμπουργκρινγκ. Όπως ανέφερε μάλιστα ο πρώην οδηγός της Formula 1, Γκέρχαρντ Μπέργκερ για τον 19χρονο Μικ, «ο νεαρός εμφανίζει ξαφνικά τα γονίδια του Σουμάχερ».

Μακάρι να τον δούμε σύντομα και στη Formula 1!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!