Μία κοπέλα στα χνάρια του Σένα και του Χάκινεν (pics)

Gazzetta team
Μία κοπέλα στα χνάρια του Σένα και του Χάκινεν (pics)
Η εικοσάχρονη Τζέιμι Τσάντγουικ είναι η πρώτη γυναίκα, που κατάφερε να νικήσει σε αγώνα του βρετανικού πρωταθλήματος της Formula 3 και στοχεύει μελλοντικά στη Formula 1.

Εδώ και 67 ολόκληρα χρόνια δεν είχε νικήσει ποτέ στο βρετανικό πρωτάθλημα της Formula 3 μία γυναίκα. Αυτή η «παράδοση» έσπασε από την Τζέιμι Τσάντγουικ, η οποία θριάμβευσε στη δύσκολη πίστα του Μπραντς Χατς, όπου ακόμη και πολλοί άνδρες οδηγοί έχουν πρόβλημα, να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες επιβαρύνσεις. Η βρετανική Formula 3 θεωρείται ιδιαίτερα ανταγωνιστική και από αυτήν ξεκίνησαν την καριέρα τους μεγάλα αστέρια της Formula 1, όπως οι Άιρτον Σένα, Μίκα Χάκινεν και Έμερσον Φιτιπάλντι.

Η εικοσάχρονη Τσάντγουικ δεν είναι πάντως κάποια τυχαία οδηγός, αλλά συμμετέχει εδώ και χρόνια στα μηχανοκίνητα αθλήματα, ενώ η καθημερινότητά της περιλαμβάνει εντατική προπόνηση, δοκιμές σε προσομοιωτές, κλπ.

Το ταλέντο και η επιμονή της νεαρής κοπέλας φάνηκαν ήδη το 2015, όταν έγινε η πρώτη γυναίκα, που κατέκτησε τίτλο στο Πρωτάθλημα Τουρισμού και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία GT4. Η Τσάντγουικ παραμένει ωστόσο προσγειωμένη, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις της μετά τον θρίαμβό της στη Formula 3: «Για εμένα δεν αλλάζει τίποτα με αυτό. Γνώριζα, ότι ‘’το έχω’’. Είχαμε ήδη αυτή τη χρονιά μερικούς αγώνες, όπου αποδειχθήκαμε απλά άτυχοι. Ωστόσο είναι βέβαια ωραίο, να έχεις τη νίκη στο τσεπάκι».

Η εικοσάχρονη βρίσκεται πλέον στην όγδοη θέση της βαθμολογίας του βρετανικού πρωταθλήματος Formula 3, ακριβώς πίσω από τον Μάνουελ Μαλντονάντο –ανιψιό του πρώην πιλότου της F1 Πάστορ Μαλντονάντο- και από τον Μπίλι Μόνγκερ, τον νεαρό που ακρωτηριάστηκε πέρυσι και στα δύο πόδια μετά από ένα ατύχημα.

Στην άκρη του μυαλού της έχει η Τσάντγουικ τη Formula 1, αν και αναγνωρίζει τις δυσκολίες. «Η Formula 1 αποτελεί την κορωνίδα, φυσικά είναι ο στόχος μου. Όμως δεν υποτιμώ, πόσο δύσκολο είναι, να φτάσεις μέχρι εκεί. Για να το πετύχω, πρέπει να συνεχίσω να νικώ», δήλωσε η Βρετανίδα και αποκάλυψε και την ομάδα της καρδιάς της λέγοντας: «Νομίζω, ότι θα έλεγε ψέματα, όποιος οδηγός ισχυριζόταν, ότι δεν θα ήθελε να τρέξει κάποια ημέρα για τη Ferrari».

Ο επόμενος αγώνας του βρετανικού πρωταθλήματος της Formula 3 θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 22-23 Σεπτεμβρίου και τώρα πλέον έχουμε έναν λόγο παραπάνω, για να τον παρακολουθήσουμε από κοντά. Μακάρι να δούμε κάποια στιγμή και μία γυναίκα στη Formula 1, η οποία θα σπάσει το ρόδι και θα είναι ανταγωνιστική απέναντι στους άνδρες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!