H Toyota έσπασε με τον Αλόνσο την κατάρα του Λε Μαν

Gazzetta team
H Toyota έσπασε με τον Αλόνσο την κατάρα του Λε Μαν
Μετά από είκοσι προσπάθειες κατάφερε να πετύχει η Toyota την παρθενική της νίκη στον φημισμένο αγώνα αντοχής ‘’24 Ωρες του Λε Μαν’’, όπου δεν απειλήθηκε καμία στιγμή.

Οι Φερνάντο Αλόνσο, Καζούκι Νακαζίμα και Σεμπάστιαν Μπέμι είναι οι θριαμβευτές του 86ου αγώνα ΄΄24 Ωρες του Λε Μαν΄΄. Οι τρεις οδηγοί αποτελούσαν το πλήρωμα μίας από τις δύο εργοστασιακές Toyota TS050 Hybrid, οι οποίες κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια του διάσημου αγώνα αντοχής και δεν απειλήθηκαν από κανέναν αντίπαλό τους. Η νίκη αποκτά μεγάλη αξία για την ομάδα της Toyota Motorsport, καθώς είναι η πρώτη μετά από είκοσι προσπάθειες, σε μερικές από τις οποίες είχαν φτάσει οι Ιάπωνες στη βρύση, χωρίς να πιουν όμως στο τέλος νερό.

Το Παγκόσμιο παίζεται στη Novibet με προσφορά* ημέρας και δεκάδες ειδικά στοιχήματα! *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Ουσιαστικά από την αρχή του αγώνα το ερώτημα ήταν απλά, ποια από τις δύο Toyota θα νικούσε, ωστόσο το δεύτερο πρωτότυπο με τους Μάικ Κόνγουεϊ, Καμούι Κομπαγιάσι και Χοσέ – Μαρία Λοπέζ δεν μπορούσε να διατηρήσει το ίδιο τέμπο με το αδελφό εργοστασιακό αυτοκίνητο με τον αριθμό 8. Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα τη νύχτα, όταν κέρδισε ο Αλόνσο 90 ολόκληρα δευτερόλεπτα από το άλλο αυτοκίνητο της Toyota, καθώς το δικό του είχε τιμωρηθεί με ποινή 60 δευτερολέπτων Stop and Go, επειδή είχε κινηθεί υπερβολικά γρήγορα σε ζώνη Slow Zone.

Την Κυριακή το πρωί πέρασε το πρωτότυπο Νούμερο 8 μπροστά με τον Νακαζίμα στο τιμόνι του και από εκεί και μετά δεν έχασε την θέση του. Τέλος στα όνειρα του άλλου αυτοκινήτου της Toyota έδωσε ένα λάθος του Κομπαγιάσι 90 λεπτά πριν το τέλος, όταν δεν μπήκε έγκαιρα στον διάδρομο των πιτ και υποχρεώθηκε να κάνει έναν γύρο σε χαμηλές ταχύτητες.

Οι δύο Toyota έπαιζαν ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο και μόνον η ομάδα της Rebellion ήταν σε θέση, να ολοκληρώσει τον αγώνα χωρίς σημαντικά προβλήματα. Ετσι ανέβηκε το Rebellion Noύμερο 3 με τους Λορέν, Μπεσέ και Μενέζες στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!