Φαβορί και αουτσάιντερ του Ράλι Ακρόπολις 2018

Gazzetta team
Φαβορί και αουτσάιντερ του Ράλι Ακρόπολις 2018
Πολλοί πρωτάρηδες αλλά και ορισμένοι έμπειροι θα κονταροχτυπηθούν στο φετινό Ράλι Ακρόπολις τον 3ο αγώνα του ERC.

Η απουσία του πρωταθλητή Καγιετάν Καγιετάνοβιτς από το φετινό ERC έχει αφήσει ανοικτό το πεδίο σε άλλους οδηγούς να αναλάβουν ρόλο πρωταγωνιστή. Επειδή μάλιστα στο θεσμό δεν υπάρχουν και πολλά πληρώματα που να έχουν ξεχωρίσει η κατάσταση και βαθμολογικά αλλά και σε επίπεδο θεάματος μέσα στις ειδικές αφήνει υποσχέσεις για πολλές και έντονες μονομαχίες.

Ποιοι όμως είναι εκείνοι που έχουν τον πρώτο λόγο στο φετινό Ράλι Ακρόπολις που διεξάγεται για 64η χρονιά και εξακολουθεί να είναι ανάμεσα στα σκληρότερα ράλι του κόσμου; Και κυρίως ποιοι είναι εκείνοι που θα μπορούσαν να τους χαλάσουν τα σχέδια;

Τα φαβορί

Αλεξέι Λουκιάνουκ – Αλεξέι Αρναούτοφ
Ford Fiesta R5

Ο Ρώσος πρωτοπόρος της βαθμολογίας είναι αναμφίβολα το πρώτο όνομα του πρωταθλήματος και κατά συνέπεια και του ελληνικού αγώνα. Έχει διαφορά μεγαλύτερη των διπλάσιων βαθμών από τον δεύτερο και εκτός από θεαματικός φέτος δείχνει και το στοιχείο της αποτελεσματικότητας που του έλειπε.

Μπρούνο Μαγκαλές – Ούγκο Μαγκαλάες
Skoda Fabia R5

Το γεγονός πως έχει εμπειρία από τον περσινό αγώνα και κυρίως πως είναι με την πλάτη στον τοίχο βαθμολογικά δεν αφήνει στον Πορτογάλο και πολλά περιθώρια σχετικά με το αποτέλεσμα. Η νίκη είναι μονόδρομος αν θέλει να συνεχίσει να ελπίζει.

Έιβιντ Μπρινίλντσεν – Βερόνικα Ένγκαν
Ford Fiesta R5

Με τις ευλογίες του συμπατριώτη του, Νορβηγού, Πέτερ Σόλμπεργκ έρχεται για τρίτη φορά στην Ελλάδα ο Μπρινίλντσεν, ο οποίος έχει συμμετάσχει στην κατηγορία Production την εποχή που ο αγώνας ήταν κομμάτι του WRC. Είναι αρκετά έμπειρος στο χώμα και σκοπεύει να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στον Λουκιάνουκ.


Τα αουτσάιντερ

Γκρζεγκόρζ Γκρζιμπ – Γιακούμπ Ρόμπελ
Skoda Fabia R5

Μετά το ονειρικό ντεμπούτο στον ελληνικό αγώνα πέρσι, το οποίο συνδυάστηκε με το βάθρο, χάρη στην τρίτη του θέση, ο Πολωνός πρωταθλητής, φέτος θέλει να κάνει κάτι περισσότερο, ανάμεσα σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Είναι ταχύτατος και μεθοδικός, στοιχεία που βοηθούν πολύ στο σκληρό Ακρόπολις.

Γιούρι Προτάσοφ – Πάβλο Σερέπιν
Skoda Fabia R5

Ο Ουκρανός μπορεί να μην συγκαταλέγεται στους κορυφαίους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι όμως το φετινό Ακρόπολις είναι μια εντυπωσιακή ευκαιρία για εκείνον να κάνει μια μοναδική εμφάνιση. Θα είναι ο πρώτος του αγώνας με αυτοκίνητο της κατηγορίας R5 και αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον η προσαρμογή του καθώς στο παρελθόν έχει καταφέρει να φύγει από τη χώρα μας νικητής στην κατηγορία Production.

Θέμης Χαλκιάς – Λεωνίδας Μαχαίρας
Skoda Fabia R5

Ο Χαλκιάς άφησε την κατηγορία Παραγωγής και κάνει ένα βήμα πιο ψηλά στην καριέρα του συμμετέχοντας με αυτοκίνητο της κατηγορίας R5. Με ένα Skoda Fabia στα χέρια του θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση αλλά κυρίως να ευχαριστηθεί έναν αγώνα σε επαγγελματική ατμόσφαιρα. Αν μάλιστα δεν συμμετέχει τελικά και ο Γιώργος Φιλιππίδης τότε θα είναι το «πρώτο βιολί» των ελληνικών συμμετοχών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!