Συναρπαστική πρεμιέρα στο DTM (pics & vid)

Gazzetta team
Συναρπαστική πρεμιέρα στο DTM (pics & vid)
Γκάρι Πάφετ και Τιμο Γκλοκ πήραν από μια νίκη στους δύο αγώνες μιας συναρπαστικής πρεμιέρας στο DTM.

Η Mercedes ξεκίνησε με μια νίκη και πρωτοπορία στη βαθμολογία, την τελευταία της χρονιάς στο DTM, σε μια πρεμιέρα όπου οι Γερμανοί αποχαιρέτησαν τον Ματίας Έκστρομ και απόλαυσαν μια από τις ομορφότερες κούρσες εδώ και πολλά χρόνια στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού.

Στον πρώτο αγώνα ο Γκάρι Πάφετ έδωσε τη νίκη στη Mercedes και επί προσωπικού ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά έπειτα από μια γεμάτη πενταετία. Ο Λούκας Αούερ ολοκλήρωσε το 1-2 της Mercedes και τρίτος ακολούθησε ο Τίμο Γκλοκ με την BMW. Στην δεύτερη κούρσα ο Γκλοκ πήρε τη νίκη για την BMW, χρειάστηκε όμως να επικρατήσει σε μια συγκλονιστική μάχη διαρκείας με τον Πάφετ αλλά και τους Μάικ Ρόκενφερλ και Τζόελ Έρικσον. Ο τελευταίος στο ντεμπούτο του στο DTM λίγο έλειψε να βρεθεί στο βάθρο και απογοητεύτηκε για αυτό, ήταν όμως πρωταγωνιστής σε αυτήν την μάχη που κράτησε τους θεατές όρθιους μέχρι και την τελευταία στροφή.

Το πιο εντυπωσιακό συνοδευτικό μάλιστα αυτής της κόντρας που κορυφώθηκε με την μονομαχία του Γκλοκ με τον Πάφετ, ήταν τα λόγια του νικητή μετά το τέλος του αγώνα. Ο Γκλοκ μιλώντας στον ασύρματο είχε ένα ξέσπασμα ενθουσιασμού ευχαρίστησε ακόμη και τους αντιπάλους του και έβρισε την Mercedes καλώντας την να αλλάξει απόφαση και να μην αποχωρήσει από το DTM.

Στο περιθώριο του αγώνα ο Ματίας Έκστρομ, ο δύο φορές πρωταθλητής του DTM στο παρελθόν, είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει για τελευταία φορά μπροστά στο γερμανικό κοινό και να τους αποχαιρετήσει προσφέροντας θέαμα με το Audi RS5.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!