Το ηλεκτρικό Renault Zoe σε αγώνα 2.500 χλμ.

Gazzetta team
Το ηλεκτρικό Renault Zoe σε αγώνα 2.500 χλμ.
Σε ράλι αντοχής με ειδικές 2.500 χλμ. συμμετείχε το αμιγώς ηλεκτρικό Renault Zoe και τα πήγε περίφημα, καθώς τερμάτισε θριαμβευτικά.

Με την Formula E να έχει βάλει τους αγώνες ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τα καλά στη ζωή μας, το μέλλον των ηλεκτρικών αγωνιστικών στα ράλι παραμένει αμφίβολο. Αυτό δεν το σκέφτηκαν και πολύ δύο γυναίκες μηχανικοί της Renault ου εργάζονται στην εταιρεία εδώ και πολλά χρόνια και αποφάσισαν να συμμετέχουν στο Ράλι Αίσα του Μαρόκου, το επονομαζόμενο και Ράλι της Γαζέλας.

Ο αγώνας διεξάγεται σε διαδρομές στην έρημο της Σαχάρα με συνολικό μήκος 2.5000 χλμ. και αυτό από μόνο του είναι στοιχείο που οδηγεί κάθε συμμετέχοντα στην επιλογή ενός ανθεκτικού τετρακίνητου οχήματος. Με κάτι αντίστοιχο είχαν συμμετέχει οι δύο κοπέλες και πριν από χρόνια στον συγκεκριμένο αγώνα, ωστόσο τώρα έκαναν την υπέρβαση.

Συμμετείχαν με το αμιγώς ηλεκτρικό Renault Zoe και μάλιστα ολοκλήρωσαν τον αγώνα παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν στο συγκεκριμένο εγχείρημα. Αυτή φυσικά ήταν η πρώτη φορά που ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο συμμετείχε στον συγκεκριμένο αγώνα, πολλών χιλιάδων χιλιομέτρων και μάλιστα αυτό έγινε χωρίς ιδιαίτερες μετατροπές.

Οι δύο κοπέλες, η Σολέν Κερλερού και η Καρίν Πουασόν, τοποθέτησαν μόνο προστατευτικά κάτω από το αυτοκίνητο και τον κινητήρα του και μεγάλωσαν την απόσταση από το έδαφος, χρησιμοποιώντας παράλληλα ελαστικά για εκτός δρόμου οδήγηση. Κατά τα άλλα ούτε η μπαταρία ήταν διαφορετική, ούτε ο κινητήρας για αυξημένη απόδοση. Επιπλέον το αυτοκίνητο διαθέτει κίνηση στον εμπρόσθιο άξονα, κάτι που θεωρητικά θα αποτελούσε εμπόδιο.

Με βάση όλα τα παραπάνω η 2η θέση στην κατηγορία SUV/Crossover του αγώνα αποτελεί ιδιαίτερη επιτυχία και ίσως ανοίγει το δρόμο και για άλλες αντίστοιχες συμμετοχές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!