Το VW ID-R ανοίγει τον δρόμο των VW ID (pics & vid)

Gazzetta team
Το VW ID-R ανοίγει τον δρόμο των VW ID (pics & vid)
Ρυθμισμένο ώστε να χρησιμοποιεί το μάξιμουμ της ενέργειας αλλά και να ανακτά μεγάλο μέρος αυτής το VW ID-R στοχεύει στο ρεκόρ του Pikes Peak.

Η VW παρουσίασε το ηλεκτρικό μονοθέσιο – πρωτότυπο με το οποίο θα διεκδικήσει το ρεκόρ ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην φημισμένη ανάβαση του Pikes Peak. Η πιο απαιτητική ανάβαση του κόσμου, στο Κολοράντο, είναι προγραμματισμένο φέτος να φιλοξενήσει συμμετέχοντες από όλον τον κόσμο στις 24 Ιουνίου.

Η VW είχε ανακοινώσει την παρουσία της εκεί νωρίτερα, στα τέλη του 2017 και τώρα παρουσίασε το ID-R που κάπως έτσι θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο με τα χαρακτηριστικά ID στην ονομασία του, το οποίο θα δούμε με «σάρκα και οστά». Ωστόσο ακριβώς επειδή δεν είναι το ακριβές παράδειγμα των μοντέλων της οικογένειας ID θα έχει ορισμένες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα ID Crozz ή το μικρότερο που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2020.

Ανάμεσα σε αυτά τα χαρακτηριστικά θα είναι οι ειδικές ρυθμίσεις που θα διαθέτουν οι μπαταρίες προκειμένου να αποδίδουν το μέγιστο της ισχύς χωρίς να είναι προτεραιότητα η αυτονομία. Αυτό συμβάλει τα μέγιστα στο να αποδίδουν 680 ίππους οι δύο ηλεκτροκινητήρες που θα είναι τοποθετημένοι στους δύο άξονες του αυτοκινήτου, ωστόσο για να υπάρχει και η απαραίτητη ενέργεια μέχρι το τέλος των 20 χλμ. της ανάβασης θα υπάρχει μεγάλη ανάκτηση.

Η VW ανακοίνωσε πως περίπου το 20% της ενέργειας που θα χρησιμοποιηθεί από το ID-R σε αυτήν την πορεία μέχρι τα 4.000 μέτρα υψόμετρου του τερματισμού, θα είναι ανακτημένη και αυτό είναι ένα ποσοστό που δεν επιτυγχάνεται εύκολα σε πολιτικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η επιτάχυνση του VW ID-R θα επιτυγχάνεται σε 2,25 δευτερόλεπτα για το 0-100χλμ./ώρα και με βάση όλα τα παραπάνω στην VW Motorsport θεωρούν ότι μπορούν να καταρρίψουν το ρεκόρ των 8:57.118. Οδηγός της VW Motorsport στην ανάβαση θα είναι ο Γάλλος, Ρομέν Ντουμά, ο οποίος μάλιστα δοκίμασε το μονοθέσιο, στην Νότιο Αφρική και είχε τις καλύτερες εντυπώσεις, "Ήταν απολύτως φανταστικό να βλέπω το ID-R να σχηματίζεται μπροστά μου και να κάνω τα πρώτα χιλιόμετρα με αυτό".

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!