3η φετινή νίκη για Ρία στα Superbikes (pics & vid)

Gazzetta team
3η φετινή νίκη για Ρία στα Superbikes (pics & vid)
Έπειτα από μεγάλη μάχη με τον τοπικό βαν ντερ Μαρκ, ο Τζόαναθαν Ρία κατάφερε να πάρει τη νίκη στον πρώτο αγώνα των Superbikes στο Άσεν.

Πολλές εναλλαγές θέσεων και μεγάλο ενδιαφέρον είχε ο Σαββατιάτικος αγώνας των Superbikes στο Άσεν της Ολλανδίας. Και παρά όλες τις προσπεράσεις που έγιναν ο Τζόναθαν Ρία ήταν σε θέση να διατηρήσει την πρωτοπορία και τελικά να πάρει τη νίκη.

Αυτή ήταν η 3η φετινή για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας που έτσι αύξησε την απόστασή του από τους διώκτες του. Ο Ρία με την Kawasaki είχε ξεκινήσει από τη δεύτερη θέση αλλά πολύ γρήγορα ήταν επικεφαλής του αγώνα, με μοναδικό «πονοκέφαλο» τον Μίκαελ βαν ντερ Μαρκ. Ο Ολλανδός της Pata Yamaha ξεκίνησε μόλις έβδομος, παρά το γεγονός πως η ομάδα του τα πήγε περίφημα και ήταν αυτή που πήρε την pole του πρώτου αγώνα αλλά όχι με εκείνον, με τον ομόσταυλό του, Άλεξ Λόους.

Στον αγώνα η πορεία τους ήταν αντίστροφη. Ο βαν ντερ Μαρκ οδήγησε για να πάρει τη δεύτερη θέση και ο Λόους έχασε πολλές θέσεις για να ολοκληρώσει τελικά 12ος. Πίσω από τους Ρία και βαν ντερ Μαρκ, ολοκλήρωσε ο Τσαζ Ντέιβις με την Ducati, εμπρός από τη δεύτερη Kawasaki με τον Τομ Σάικς. Μόλις έκτος έμεινε ο Μάρκο Μελάντρι με την Ducati της ομάδας Aruba και κατά συνέπεια έχασε τη δεύτερη θέση στην βαθμολογία από τον Ντέιβις.

Το αγωνιστικό τριήμερο στο Άσεν ολοκληρώνεται αύριο με τον δεύτερο αγώνα.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!