Δοκιμές για τα 2ης γενιάς ηλεκτρικά μονοθέσια (pics & vids)

Gazzetta team
Δοκιμές για τα 2ης γενιάς ηλεκτρικά μονοθέσια (pics & vids)
Μετά τις δοκιμές της ΝΙΟ και της BMW, ολοκληρώθηκαν τα τεστ όλων των ομάδων της Formula E για τα 2ης γενιάς ηλεκτρικά μονοθέσια.

Η πέμπτη αγωνιστική περίοδος της Formula E θα σημάνει την ανανέωση των ηλεκτρικών μονοθεσίων. Σε ένα concept που έγινε αποδεκτό από όλους, οι εννέα ομάδες που θα λάβουν μέρος στην επόμενη, πέμπτη χρονιά του πρωταθλήματος, θα έχουν στη διάθεσή τους πιο αεροδυναμικά μονοθέσια με αλλαγές που αφορούν την κατανάλωση ενέργειας και την αποδοτικότητα.

Η πρώτη δοκιμή του νέου μονοθεσίου είχε γίνει πριν μερικές εβδομάδες στο Μοντεμπλάνκο, στην Ουέλβα της Ισπανίας και εκεί συμμετείχαν οι Venturi, Nissan, Audi, Jaguar, DS, Dragon και Mahindra. Τώρα στις ομάδες αυτές προστέθηκαν οι NIO και BMW οι οποίες δοκίμασαν τα δικά τους μονοθέσια στην επίσης ισπανική πίστα Καλαφάτ, όπου ολοκληρώθηκαν οι κοινές δοκιμές.

Από εδώ και πέρα κάθε ομάδα θα κάνει τις δικές της δοκιμές ξεχωριστά και στόχος είναι η εξέλιξη ώστε να είναι όλες ανταγωνιστικές μεταξύ τους μέχρι την πρεμιέρα του επόμενου πρωταθλήματος. Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του ηλεκτρικού μονοθεσίου 2ης γενιάς θα γίνει στον επόμενο αγώνα της Formula E στο Βερολίνο, όπου ο Νίκο Ρόσμπεργκ θα οδηγήσει το νέο μονοθέσιο για να το παρουσιάσει στο κοινό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!