Με σούπερ ειδική στο Μαρκόπουλο το φετινό Ράλι Ακρόπολις (vid)

Gazzetta team
Με σούπερ ειδική στο Μαρκόπουλο το φετινό Ράλι Ακρόπολις (vid)
Την προσθήκη υπερειδικής στον ιππόδρομο του Μαρκόπουλου και τρίτης αγωνιστικής ημέρας ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδία.

Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας επέστρεψε στην τακτική των συνεντεύξεων Τύπου πριν το Ράλι Ακρόπολις, η οποία πέρσι μας έλειψε και το έκανε φέτος στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το έκανε στην ουσία για να τονώσει μια νέα αρχή για τον αγώνα, έπειτα τις διαφοροποιημένες, κυρίως οικονομικές, συνθήκες που είχαμε μάθει τα τελευταία.

Μαζί με τον νέο χορηγό λοιπόν που είναι η εταιρεία ΕΚΟ, έχουμε και ορισμένα νέα δεδομένα για το Ράλι Ακρόπολις, τον τρίτο γύρο του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματο ERC, το οποίο διεξάγεται από την 1η μέχρι τις 3 Ιουνίου. Πρώτα από όλα η υπερειδική στο Μαρκόπουλο.

Ο ιππόδρομος είχε χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν για αυτό το σκοπό και επιστρέφει φέτος για να σημάνει ουσιαστικά το αγωνιστικό ξεκίνημα του φετινού Ράλι Ακρόπολις. Αποτελεί μέρος της Παρασκευής, της ημέρας που επίσης έπειτα αποό καιρό προστίθεται στο Ακρόπολις και θα διεξαχθεί στις 15:26 της πρώτης ημέρας ουσιαστικά του αγώνα.

Νωρίτερα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα έχουν ξεκινήσει με το τελετουργικό κομμάτι του αγώνα που θα προσδώσει την λάμψη και την επιβλητικότητα του Παρθενώνα σε όλο το πρωτάθλημα, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Η επίσημη εκκίνηση θα γίνει κάτω απο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολις στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής και η ημέρα δεν τελειώνει ούτε στην πανηγυρική εκκίνηση, ούτε στην υπερειδική καθώς τα αγωνιστικά του ERC στις 17:29 θα βρεθούν στη Θήβα για την διεξαγωγή της μεγαλύτερης ειδικής διαδρομής του φετινού Ακρόπολις, την Θήβα των 30,5 χλμ.

Η δεύτερη ημέρα, το Σάββατο περιλαμβάνει τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές. Την Άμφισσα (14,28 χλμ.), το Δροσοχώρι (25,10 χλμ.) και την ειδική Παλαιοχώρι-Μενδενίτσα (22,50 χλμ.). Αυτές θα επαναληφθούν από μία φορά ώστε να ολοκληρωθούν έτσι τα δύο λουπ αγώνα του δεύτερου σκέλους.

Η Κυριακή αποτελεί φυσικά την τελευταία ημέρα, με τις ειδικές Γραμμένη και Δίβρη 21,97 και 18,53 χλμ. αντιστοίχως να επαναλαμβάνονται επίσης απο μια φορά. Τα συνολικά αγωνιστικά χιλιόμετρα του φετινού Ράλι Ακρόπολις είναι 237,74.

Στην σημερινή συνέντευξη Τύπου το “παρών” προς ενίσχυση των προσπαθειών του Δημήτρη Μιχελακάκη, Προέδρους της Ομοσπονδίας αλλά και των υπολοίπων στελεχών γενικώς, έδωσαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος στηρίζει εμπράκτως για μια ακόμη φορά τον κορυφαίο διεθνή αγώνα του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο κ. Μπακογιάννης φρόντισε μάλιστα να τονίσει και φέτος τη σημασία του Ράλι Ακρόπολις για την ανάπτυξη οικονομικά και τουριστικά για την ευρύτερη περιοχή.

Κάτι στο οποίο υπερθεμάτισε ο Δήμαρχος Λαμιέων. κ. Νίκος Σταυρογιάννης, που καλωσόρισε και φέτος το Ακρόπολις στην πόλη της Λαμίας με χαρά και ενθουσιασμό. Απο την πλευρά του νέου χορηγού μίλησε ο Γενικός Διευθυντής Διεθνούς και Εγχώριας Εμπορίας του Ομίλου Ελληνικών Πετρελαίων, κ. Ρομπέρτο Καραχάννας, ο οποίος δήλωσε την υποστήριξή μιας ελληνικής εταιρείας σε έναν αγώνα σύμβολο για την Ελλάδα και κάλεσε ακόμη περισσότερους υποστηρικτές να μιμηθούν το παράδειγμα και να στηρίξουν την επόμενη ημέρα.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα συνοπτικό video από τον περσινό αγώνα για να μπαίνουμε σιγά σιγά σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!