Νίκη στα χαρτιά για την VW στο Rallycross (pics & vid)

Νίκη στα χαρτιά για την VW στο Rallycross (pics & vid)

Νίκη στα χαρτιά για την VW στο Rallycross (pics & vid)

H άγαρμπη κίνηση του Ματίας Έκστρομ στην 1η στροφή του τελικού του Rallycross την Βακελώνη έδωσε τη νίκη στον Πρωταθλητή, Γιόχαν Κριστόφερσον. 

Με έναν, ως συνήθως, άκρως θεαματικό τελικό ολοκληρώθηκε το 1ο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross, στην πίστα της Βαρκελώνης, στην Ισπανία. Την βροχή του Σαββάτου διαδέχτηκαν καλές καιρικές συνθήκες, ωστόσο οι χείμαρροι είχαν αφήσει ελάχιστο χώμα στην διαδρομή με αποτέλεσμα οι χρόνοι των αυτοκινήτων να είναι πιο γρήγοροι ακόμη και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. 

Οι ημιτελικοί της Κυριακής έδειξαν από νωρίς πόσο ενδιαφέρον και θέαμα υπάρχει σε κάθε αγώνα του Rallycross και οι δύο νικητές ήταν οι Πέτερ Σόλμπεργκ και Ματίας Έκστρομ. Ο πρώτος επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρισκόταν όλο το Σαββατοκύριακο και ο δεύτερος το μεγαλείο που του έχει χαρίσει ο συνδυασμός τεράστιας εμπειρίας με το ταλέντο του. 

Στον μεγάλο τελικό της ημέρας όμως ο Έκστρομ δεν έδειξε ούτε ίχνος από αυτό. Στην πρώτη κιόλας στροφή έσπρωξε τον Σόλμπεργκ πάνω στα προστατευτικά ελαστικά και του κατέστρεψε τον αγώνα, ενώ εκείνος συνέχισε για να πάρει τη νίκη εμπρός από τον άλλο οδηγό της VW με το Polo, τον Πρωταθλητή του 2017, Γιόχαν Κριστόφερσον. 

Παρόλα αυτά μετά το τέλος της κούρσας και έπειτα από τα σχετικά αιτήματα της ομάδας του Σόλμπεργκ, ο Έκστρομ εξαιρέθηκε από τα αποτελέσματα καθώς κρίθηκε πως ήταν υπεύθυνος για την επαφή και έτσι ο Κριστόφερσον πήρε τη νίκη. Δεύτερος προωθήθηκε ο Σεμπαστιέν Λεμπ ο οποίος χάρη στην έξυπνη στρατηγική να ολοκληρώσει τον γύρο τζόκερ από το ξεκίνημα, βρέθηκε μέσα στις μάχες της κορυφής και τρίτος ήταν ο άλλος οδηγός της ομάδας του Έκστστομ, με το Audi A1, Αντρέας Μπάκερουντ. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα στην Βαρκελώνη αλλά και τη βαθμολογία μπορείτε να δείτε εδώ

Best of internet