Υπερθέαμα ήταν ο αγώνας της Formula E στη Ρώμη (pics & vid)

Gazzetta team
Υπερθέαμα ήταν ο αγώνας της Formula E στη Ρώμη (pics & vid)
O Σαμ Μπερντ πήρε την νίκη στο επιβλητικό, πρώτο Γκραν Πρι Ρώμης που διεξήχθη, στο πλαίσιο της φετινής Formula E.

Αγώνας-στολίδι ήταν το πρώτο Γκραν Πρι Ρώμης, που διοργανώθηκε στους δρόμους της πόλης, ανάμεσα σε ιστορικά μνημεία της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας που συνδυάζονται πάντα άψογα με το σύγχρονο τουριστικό περιβάλλον της ιταλικής πρωτεύουσας.

Ήταν ο πρώτος αγώνας επί ευρωπαϊκού εδάφους για φέτος έπειτα από έξι αγώνες σε Χονκ Κόνγκ, Μαρόκο, Χιλή, Μεξικό και Ουρουγουάη και σήμανε την έναρξη του ευρωπαϊκού τμήματος του πρωταθλήματος, το οποίο περιλαμβάνει άλλους τρεις αγώνες σε Γαλλία, Γερμανία και Ελβετία.

Κατά συνέπεια ήταν ένας ιστορικός αγώνας ο οποίος έδωσε μεγάλη ώθηση και ενδιαφέρον στις δραστηριότητες των ηλεκτρικών μονοθεσίων και παράλληλα ήταν και εντυπωσιακός μέχρι και το φινάλε. Ο Φέλιξ Ρόζενκβιστ με την Mahindra ξεκίνησε από την pole position και για 23 γύρους είχε τον έλεγχο εμπρός από τον Σαμ Μπερντ με το μονοθέσιο της Virgin Racing. Ένα άτσαλο πέρασμα όμως πάνω από τα κερμπς του άφησε μια σπασμένη ανάρτηση, έτσι ήρθε η εγκατάλειψη η οποία άνοιξε το δρόμο στον Βρετανό για τη νίκη.

Δεύτερος ήταν ο Έβανς με την Τζάγκουαρ, ο οποίος πίεσε και έφτασε σύντομα τον Μπερντ, αλλά όταν βρήκε κλειστές πόρτες αναγκάστηκε να στρέψει την προσοχή του στον Λούκα Ντι Γκράσι που ακολουθούσε και ήταν επίσης πολύ πιεστικός. Τελικά λίγο αργότερα ο οδηγός της εργοστασιακής ομάδας της Audi, κατάφερε να προσπεράσει και να ανέβει δεύτερος όπου και τερμάτισε, ενώ ο Έβανς ήταν ο μεγάλος άτυχος, αφού το ρίσκο δεν του βγήκε και στους τελευταίους γύρους έμεινε από ενέργεια πέφτοντας τελικά στην ένατη θέση. Έτσι το βάθρο συμπλήρωσε ο Αντρέ Λότερερ με το μονοθέσιο της Techeetah.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!