40ο Ράλι Κρήτης: Άρχισε το πρωτάθλημα!

Gazzetta team
40ο Ράλι Κρήτης: Άρχισε το πρωτάθλημα!
Από την Κρήτη ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα ασφάλτου για τα ελληνικά ράλι με τον περσινό κυπελλούχο, Γιώργο Αναπολιωτάκη να κάνει νικηφόρα πρεμιέρα.

Νικητής για έκτη χρονιά σε Ράλι Κρήτης, αναδείχθηκε ο Γιώργος Αναπολιωτάκης, ο οποίος μαζί με τον Θανάση Τσιούκα, δίπλα του στο μπάκετ του Seat Ibiza Kit Car, κατάφεραν και ξεκίνησαν τη φετινή χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι περσινοί κυπελλούχοι ασφάλτου θα έχουν την ευκαιρία φέτος να διεκδικήσουν τίτλο πρωταθλήματος καθώς φέτος υπάρχουν δύο ξεχωριστά πρωταθλήματα σε άσφαλτο και χώμα. Το 40ο Ράλι Κρήτης ήταν ο πρώτος αγώνας για το πρωτάθλημα ασφάλτου και το διοργάνωσε ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Κρήτης που έκανε εξαιρετική προσπάθεια προσφέροντας μια πολύ όμορφη διοργάνωση με ασφάλεια και ποιότητα.

Πίσω από τον Αναπολιωτάκη ολοκλήρωσαν στη δεύτερη θέση του βάθρου οι Λευτέρης Αλυγιζάκης – Μιχάλης Χατζηδάκης με Mitsubishi Lancer EVO IX, ενώ με ίδιο αυτοκίνητο και έπειτα από αρκετά όμορφη και διασκεδαστική για τους ίδιους μονομαχία, τρίτος βρέθηκε ο Γιάννης Κακεπάκης με τον Λεωνίδα Μαχαίρα δίπλα του. Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος που ήταν από τα λίγο πληρώματα εκτός Κρήτης που βρέθηκαν στον αγώνα, ολοκλήρωσαν με το Mitsubishi EVO X στην 4η θέση της Γενικής.

Πίσω τους ήταν οι νικητές στην F2, στα αυτοκίνητα με την κίνηση στους δύο τροχούς δηλαδή, ήταν με το Peugeot 106 S16 οι Γιάννης Νικολιδάκης – Θόδωρος Μακράκης και μια θέση πιο πίσω βρέθηκαν οι Χαράλαμπος Πατσουράκης – Βαγγέλης Προβιδάκης με Citroen C2 R2. To βάθρο της F2 ολοκλήρωσαν οι Δημήτρης Φρατζεσκάκης – Φραγκίσκος Κλαριδόπουλος με Ford Fiesta ST.

Το 40ο Ράλι Κρήτης, ήταν επετειακό, δεδομένου πως συμπληρώθηκαν 40 χρόνια διεξαγωγής του αγώνα και αυτό, εκτός από τον πρωταθληματικό χαρακτήρα και την δεδομένη φιλοξενία των Κρητικών, γιορτάστηκε και με αρκετά στοιχεία πρωτοποριακής κάλυψης και ενημέρωσης όπως η παρουσία των αγωνιστικών αυτοκινήτων μέσα στην ειδική. Ο αγώνας αποτελούταν από 8 ειδικές διαδρομές με συνολικό μήκος αγωνιστικών χιλιομέτρων 72χλμ, ενώ από αυτές μια ήταν νυχτερινή.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για την Γενική Κατάταξη και για την F2.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!