Νίκη Λουκιάνουκ στην πρεμιέρα του ERC (pics & vids)

Gazzetta team
Νίκη Λουκιάνουκ στην πρεμιέρα του ERC (pics & vids)
O Αλεξέι Λουκιάνουκ επικράτησε των δύο Πορτογάλων που τον ακολουθούσαν στο Ράλι Αζόρες, τον εναρκτήριο αγώνα του φετινού ERC.

Με μεγαλύτερη άνεση από αυτή που δείχνει η τελική διαφορά των 16,4 δευτερολέπτων, ο Αλεξέι Λουκιάνουκ, πήρε τη νίκη στον εναρκτήριο αγώνα του φετινού ERC, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, οδηγώντας ένα Ford Fiesta R5. Ο Ρώσος οδηγός, είχε εξασφαλίσει από χθες μια ικανοποιητική διαφορά, την οποία αύξησε το πρωί της δεύτερης ημέρας του αγώνα. Στη συνέχεια όμως αντιμετώπισε προβλήματα με τα φρένα και αναγκαστικά έριξε το ρυθμό του, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να τον πλησιάσουν οι διώκτες του.

Δεν τον απείλησαν ωστόσο καθώς και εκείνοι έκαναν άστοχες επιλογές, κυρίως με τα ελαστικά τους, έτσι το ενδιαφέρον ήταν η μάχη των δύο Πορτογάλων με τα Skoda Fabia R5, για τη δεύτερη θέση. Ο Ρικάρντο Μούρα κατάφερε στην πρωινή ειδική της Κυριακής να ξεφύγει περίπου μισό λεπτό από τον Μπρούνο Μαγκαλάες και από εκεί και έπειτα τα πράγματα για τον οδηγό που συμμετέχει με την χορηγία της ελληνικής Seajets, δεν ήταν καθόλου εύκολα.

Τελικά αυτό που κατάφερε έπειτα από την προσπάθειά τους στις εναπομείνασες 5 ειδικές της ημέρας ήταν να πλησιάσει στα 9 δευτερόλεπτα και να αρκεστεί τελικά στο βάθρο. Δράμα υπήρξε και στο κυνήγι της τέταρτης θέσης, η οποία στην προκειμένη περίπτωση ήταν αυτή που έδινε τη νίκη στην κατηγορία κάτω των 28 ετών. Αυτό γιατί πρωταγωνιστές εκεί ήταν ο Σλοβένος Μάρτιν Κότσι και ο Βρετανός Κρις Ίνγκραμ.

Ο Κότσι ήταν ουσιαστικά η αποκάλυψη του αγώνα, καθώς κινήθηκε εντυπωσιακά γρήγορα στην αρχή και είχε καταφέρει να διατηρείται τέταρτος μέχρι και την προτελευταία ειδική διαδρομή. Εκεί τον προσπέρασε ο Ίνγκραμ και η απάντηση του Σλοβένου δεν ήρθε ποτέ, καθώς στην πίεσή του για να ανακτήσει τη θέση, εγκατέλειψε με σπασμένο τροχό έπειτα από έξοδο. Έτσι νικητής στους κάτω των 28 ετών ήταν ο Ίνγκραμ.

Επόμενος αγώνας για το ERC είναι το ράλι στα Κανάρια Νησιά και τρίτος γύρος του πρωταθλήματος, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, είναι το Ράλι Ακρόπολις.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα μπορείτε να βρείτε εδώ, καθώς επίσης και τη βαθμολογία πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!