Ανάβαση Διονύσου: Η ελληνοιταλική μάχη που δεν έγινε ποτέ! (pics & vid)

Ανάβαση Διονύσου: Η ελληνοιταλική μάχη που δεν έγινε ποτέ! (pics & vid)

Ανάβαση Διονύσου: Η ελληνοιταλική μάχη που δεν έγινε ποτέ! (pics & vid)

Ο Μάριος Ηλιόπουλος ήταν εκείνος που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας στην Ανάβαση Διονύσου, καθώς ο Φούλβιο Τζιουλίανι δεν κατάφερε τελικά να αποτελέσει αντίπαλο δέος. 

Με μοναδικό μελανό σημείο τις περίεργες καιρικές συνθήκες, ολοκληρώθηκε ο εναρκτήριος φετινός αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων, η Ανάβαση Διονύσου. Ο αγώνας που είναι ένας από τους κοντινότερους του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού στο κέντρο της Αθήνας συγκέντρωσε περίπου 90 συμμετοχές και πολλούς θεατές, οι οποίοι ωστόσο απογοητεύτηκαν από την σύντομη βροχή περίπου στον μέσον της ημέρας. 

Αυτό σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις που υπάρχουν σχεδόν πάντα στις αναβάσεις οδήγησε αρκετούς να αποχωρήσουν στο τέλος του πρώτου σκέλους, όπως επίσης, συμβαίνει σχεδόν πάντα στις αναβάσεις. 

Ο συγκεκριμένος αγώνας που διοργάνωσε το σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. ήταν ξεχωριστός μιας και προσκεκλημένος ήταν ένας Ιταλός οδηγός με μια εντυπωσιακή Lancia Integrale. O Φούλβιο Τζιουλιάνι δεν έδειξε ούτε στις δοκιμές του Σαββάτου, ούτε στον αγώνα το καλό του πρόσωπο πάντως, έτσι η «μάχη» με το εξίσου εντυπωσιακό Ford Fiesta του Μάριου Ηλιόπουλου δεν έγινε ποτέ. Ο Έλληνας πρωταθλητής της κατηγορίας Formula Saloon κινήθηκε ταχύτατα, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας, κοντά στο ρεκόρ της ανάβασης που είναι δικό του και ξεκίνησε τη χρονιά με νίκη. Στην ίδια κατηγορία πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο άλλος Ηλιόπουλος του αγώνα, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος με την Ferrari 458 Challenge, ένα αυτοκίνητο που δεν χρειάζεται καν να κινείται γρήγορα για να εντυπωσιάσει τους θεατές. Παρόλα αυτά ο οδηγός του το πίεσε αρκετά και σημείωσε εξαιρετική επίδοση. 

Ο πολυπρωταθλητής Λεωνίδας Κύρκος με Ford Escort Cosworth επικράτησε στην Ομάδα Α, ενώ η νίκη στην ομάδα Ε πήγε στον Γιώργο Κεχαγιά με Ford Sierra Cosworth. Στην Ομάδα Ν ο Σταμάτης Κατσίμης συνδύασε την επανεμφάνισή του στους αγώνες με νίκη, με ένα Mitsubishi Evo IX, ενώ στα Ιστορικά ο «συνήθης ύποπτος» Νίκος Κατσαρός δεν δυσκολεύτηκε να πάρει νίκη και στην φετινή πρεμιέρα. 

Στον αγώνα συμμετείχαν και το Skoda Fabia 1.2 TSI του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου 2018. Σε έναν θεσμό που φιλοξενεί δέκα οδηγούς κάτω των 30 ετών, επικράτησε ο Μίλτος Κύρκος που την ημέρα του αγώνα έκλεινε τα 33 του. Η Ανάβαση Διονύσου περιλάμβανε δύο αγώνες για το Ενιαίο, έτσι στην κατηγορία των Νέων είχαμε όμορφες και αμφίρροπες μονομαχίες. Στον πρώτο αγώνα η νίκη πήγε στον Φίλιππο Καλέση, ενώ στον δεύτερο ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος ήταν εκείνος που πήρε τη νίκη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα μπορείτε να βρείτε εδώ

Ανάβαση Διονύσου 2018 - Στιγμιότυπα (powerslides + drift )

Best of internet