Οι Έλληνες φοιτητές μας οδηγούν στην ηλεκτροκίνηση

Gazzetta team
Οι Έλληνες φοιτητές μας οδηγούν στην ηλεκτροκίνηση
Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών παρουσιάζουν τα δύο ηλεκτρικά μονοθέσια υψηλών επιδόσεων που έχουν κατασκευάσει.

Η ηλεκτροκίνηση κερδίζει ολοένα και πιο σημαντική θέση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, κάτι που επηρεάζει βέβαια και τα πανεπιστήμια, καθώς οι εταιρείες αναζητούν συνεχώς νέους μηχανικούς με εξειδικευμένη γνώση στον σχεδιασμό και την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Υπ’ αυτό το πλαίσιο το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Πανεπιστημίου Πατρών έχει ξεκινήσει εδώ και έξι χρόνια μια πρωτοποριακή για τα Ελληνικά δεδομένα προσπάθεια δημιουργίας ηλεκτροκίνητων μονοθεσίων υψηλών επιδόσεων, σχεδιασμένων και κατασκευασμένων αποκλειστικά από προπτυχιακούς φοιτητές, μέσω της ομάδας Formula Student «UoP Racing», έχοντας επιτύχει σημαντικές πρωτιές και διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Μάλιστα, η ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών θα παρουσιάσει τα δύο ηλεκτρικά μονοθέσια της και θα ενημερώσει για την καινοτόμο έρευνα που πραγματοποιεί στον χώρο της ηλεκτροκίνησης σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Μαρτίου στο χώρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Τα ελληνικά ηλεκτρικά μονοθέσια πάντως δεν είναι μόνο για διακόσμηση. Συμμετέχουν στους διαγωνισμούς Student Formula, οι οποίοι είναι διεθνείς και περιλαμβάνουν και στατικές αξιολογήσεις για την εμφάνιση του αυτοκινήτου, αλλά και αγωνιστικές με βάση τις επιδόσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!